Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΔΙΕΘΝΗ

Αυστραλία: Μετριοπάθεια ζήτησε από την Κίνα η Γαλλίδα ΥΠΕΞ σε ότι αφορά τη νότια Σινική Θάλασσα   

Η επικεφαλής της γαλλικής διπλωματίας, Catherine Colonna, ζήτησε από την Κίνα να επιδείξει μετριοπάθεια όσον αφορά τις ενέργειές της στη Θάλασσα της Νότιας Κίνας, λέγοντας ότι «ο κόσμος δεν χρειάζεται μια νέα κρίση», σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο.

Το Πεκίνο έχει εντείνει τις στρατιωτικές ασκήσεις στα στρατηγικά σημαντικά στενά της Ταϊβάν και η κινεζική ακτοφυλακή έχει κατηγορηθεί για παρενόχληση φιλιππινέζικων αλιευτικών σκαφών στα αμφισβητούμενα ύδατα.

Τον Νοέμβριο, η Αυστραλία επέκρινε την Κίνα για την «επικίνδυνη και αντιεπαγγελματική» συμπεριφορά της στη θάλασσα, λέγοντας ότι ένας από τους στρατιωτικούς της δύτες τραυματίστηκε από παλμούς σόναρ από ένα κοντινό κινεζικό πολεμικό πλοίο.

«Ανησυχούμε για το τι συνέβη πριν από λίγες ημέρες στο Αυστραλιανό Ναυτικό, καθώς και στις Φιλιππίνες πριν από μερικές εβδομάδες», είπε η Catherine Colonna στα αγγλικά ενώπιον της Αυστραλιανής Λέσχης Τύπου στην Καμπέρα.

«Η ηρεμία και η σταθερότητα πρέπει να επικρατήσουν στα στενά της Ταϊβάν. ο κόσμος σίγουρα δεν χρειάζεται μια νέα κρίση», πρόσθεσε, καλώντας την Κίνα να μειώσει τις εντάσεις στην περιοχή Ασίας-Ειρηνικού.

Η Κίνα διεκδικεί το μεγαλύτερο μέρος της Θάλασσας της Νότιας Κίνας, συμπεριλαμβανομένων θαλάσσιων περιοχών και νησιών κοντά σε γειτονικές χώρες.

Οι Φιλιππίνες, το Μπρουνέι, η Μαλαισία, η Ταϊβάν και το Βιετνάμ έχουν επίσης διεκδικήσει την κυριαρχία πολλών αμφισβητούμενων νησιών και υφάλων, μερικά από τα οποία βρίσκονται σε περιοχές που θα μπορούσαν να περιέχουν πλούσια αποθέματα πετρελαίου.

H Colonna, ο οποία θα βρίσκεται στην Καμπέρα μέχρι την Τρίτη, συναντήθηκε με την Αυστραλή ομόλογό του Penny Wong.

H επικεφαλής της γαλλικής διπλωματίας ταξίδεψε στην Κίνα τον Νοέμβριο για να προσπαθήσει να ξαναρχίσει τις πολιτιστικές ανταλλαγές μεταξύ του Παρισιού και του Πεκίνου, οι οποίες είχαν ανασταλεί κατά τη διάρκεια της πανδημίας COVID-19. Με την ευκαιρία αυτή, απηύθυνε έκκληση για «διάλογο σε βάθος» μεταξύ Γαλλίας και Κίνας σχετικά με τις μεγάλες παγκόσμιες προκλήσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΕΡΓΑ

Οι πιο γρήγορες πτήσεις διαρκούν από 2 έως 20 λεπτά στον αέρα, με μία από αυτές να πραγματοποιείται πάνω από τα νερά του Αιγαίου....

ΧΙΟΣ

Ο Δήμος Χίου ενημερώνει ότι στα πλαίσια του έργου «Βελτίωση Ασφαλείας Οδών Δήμου Χίου», θα ξεκινήσει εργασίες στις παρακάτω οδούς: Α) Τμήμα της οδού...

ΠΕΡΙΕΡΓΑ

Τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι ένας στρατιωτικός οδηγός κατέγραψε αντιαεροπορικές συστοιχίες πυραύλων  του Iron Dome και έστειλε τις φωτογραφίες στο ψεύτικο  προφίλ μιας...

ΧΙΟΣ

ΣΑΒΒΑΤΟ – ΚΥΡΙΑΚΗ 27-28/4/2024 SATURDAY – SUNDAY 27-28/4/2024 ΚΑΡΥΕΣ ΧΙΟΣ – KARIES VILLAGE CHIOS  Ημέρα  Δράση  Ώρα  Τοποθεσία Πέμπτη 25/4/2024  Συνέντευξη Τύπου  12:00  Αίθουσα...

Advertisement