Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΔΙΕΘΝΗ

Ο Σαμ Άλτμαν θα ενταχθεί στη Microsoft, λέει ο CEO της εταιρείας

Ο διευθύνων σύμβουλος της Microsoft δήλωσε ότι ο αποπεμφθείς διευθύνων σύμβουλος της OpenAI, Σαμ Άλτμαν, και ο Γκρεγκ Μπρόκμαν θα ενταχθούν στη Microsoft για να ηγηθούν ομάδας έρευνας για την τεχνητή νοημοσύνη.

Σημειώνεται ότι το διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας OpenAI, που πριν από ένα χρόνο παρουσίασε την πλατφόρμα τεχνητής νοημοσύνης ChatGPTανακοίνωσε στις 17/11 την αποχώρηση, με άμεση ισχύ, του διευθύνοντος συμβούλου Σαμ Άλτμαν, υποστηρίζοντας ότι δεν ήταν πάντα «ειλικρινής» απέναντι στην εταιρεία.

«Η αποχώρηση του κ. Άλτμαν έρχεται κατόπιν μιας σχετικής έρευνας του διοικητικού συμβουλίου το οποίο συμπέρανε ότι εκείνος δεν ήταν πάντοτε ειλικρινής στις επικοινωνίες του με το συμβούλιο, γεγονός που δυσχεραίνει την ικανότητά του να ασκεί τις αρμοδιότητές του» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

«Το διοικητικό συμβούλιο δεν έχει πλέον εμπιστοσύνη στη δυνατότητα του Άλτμαν να συνεχίσει να ηγείται της OpenAI», πρόσθεσε.

Προσωρινή διευθύνουσα σύμβουλος αναλαμβάνει η μηχανικός Μίρα Μουράτι, η μέχρι σήμερα επικεφαλής του τμήματος τεχνολογίας.

Παράλληλα, γινόταν γνωστό ότι ο Γκρεγκ Μπρόκμαν θα παραιτούνταν από πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου αλλά θα παρέμενε στην εταιρεία και θα λογοδοτούσε στον διευθύνοντα σύμβουλο.

Πηγή: Reuters

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΧΙΟΣ

Με αφορμή τη Γιορτή της Μητέρας, το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) οργανώνει το δημιουργικό εργαστήρι «Μάνα, μητέρα, μανούλα, μαμά!» για παιδιά, ηλικίας 6...

ΑΠΟΨΕΙΣ

Γράφει η Ευγενία Γάλλου Πολλές φράσεις, προερχόμενες από τα δυνατά αφηγηματικά κείμενα των Ευαγγελίων και από την υψηλή ποίηση που χαρακτηρίζει την υμνολογία της Μ....

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Με γνώμονα την ασφάλεια της ναυσιπλοΐας και την ασφαλή διακίνηση των επιβατών, το Υπουργείο Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής εξέδωσε κατευθυντήριες οδηγίες προς τις ακτοπλοϊκές...

ΕΛΛΑΔΑ

Σοβαρό τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε περί τις 23:00 το βράδυ, στη λεωφόρο Πειραιώς. Σύμφωνα με πληροφορίες του Newsbomb.gr, ένα όχημα, υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες, παρέσυρε πέντε...

Advertisement