Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΔΙΕΘΝΗ

Γάζα: Υπό ισραηλινό έλεγχο τα κυβερνητικά κτίρια, εντοπίσθηκε κρησφύγετο της Χαμάς – Νεκρή 19χρονη ισραηλινή στρατιώτης

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε σήμερα Τρίτη (14/11) τον θάνατο της Νόα Μαρσιάνο της  19χρονης Ισραηλινής στρατιώτη που κρατούσε όμηρο η Χαμάς στη Γάζα.

Συγχρόνως, ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε σήμερα ότι έχει θέσει υπό τον έλεγχό του κυβερνητικά κτίρια του παλαιστινιακού ισλαμιστικού κινήματος Χαμάς στη Γάζα με κατά κύριο λόγο το κοινοβούλιο και κτίρια της κυβέρνησης και της αστυνομίας.

Επίσης εκπρόσωπος των ισραηλινών αμυντικών δυνάμεων [IDF], αποκάλυψε με βίντεο την ύπαρξη υπόγειο στρατηγείου της Χαμάς με τούνελ που οδηγούσε σε νοσοκομείο παίδων, στο οποίο βρέθηκαν αποδείξεις ότι εκεί κρατούνταν Ισραηλινοί όμηροι.

Η δεκανέας Νόα Μαρσιάνο από την πόλη Μοντίιν (…) κηρύσσεται νεκρή από τον στρατό. Αυτή είχε απαχθεί από την τρομοκρατική οργάνωση Χαμάς», αναφέρει ο στρατός σε ανακοίνωσή του, ενώ δηλώνει πως έχει ενημερώσει την οικογένεια της νεαρής γυναίκας. «Οι καρδιές μας συμπαραστέκονται στην οικογένεια Μαρτσιάνο, της οποίας η κόρη, Νόα, απήχθη βάναυσα από την τρομοκρατική οργάνωση Χαμάς. Χρησιμοποιούμε όλα τα μέσα, τόσο τα μυστικά όσο και τα επιχειρησιακά, για να φέρουμε τους ομήρους στο σπίτι τους», αναφέρει ο στρατός σύμφωνα με τους Times of Israel.

 

Γάζα: Εχθές Δευτέρα ανακοινώθηκε ο θάνατος της 19χροονης στρατιώτη

Χθες, Δευτέρα (13/11), το βράδυ εκπρόσωπος της ένοπλης πτέρυγας της Χαμάς, ο οποίος ονομάζεται Αμπού Ομπέιντα, ανακοίνωσε τον θάνατο της Ισραηλινής στρατιώτη στην Λωρίδα της Γάζας, η οποία σφυροκοπάται αδιάκοπα από το Ισραήλ. Ο ίδιος προχώρησε στην παρακάτω δήλωση: «Ο εχθρός χτυπά και δεν είναι μόνον η ζωή των αμάχων Παλαιστινίων που κινδυνεύει, ο εχθρός δεν νοιάζεται αν θα σκοτώσει τους αιχμαλώτους: η απόδειξη είναι ότι σκότωσε την αιχμάλωτη στρατιώτη που είχε απαχθεί ζωντανή (…) αλλά σκοτώθηκε πριν από μέρες σε βομβαρδισμό του εχθρού».

Η Χαμάς είχε επίσης μεταδώσει βίντεο της νεαρής γυναίκας που, σύμφωνα με την οργάνωση, είχε τραβηχτεί στις 4 Νοεμβρίου. Στο εν λόγω βίντεο φαίνεται η  νεαρή γυναίκα  η οποία απηύθυνε έκκληση για την απελευθέρωσή της.

Γάζα: Αρχηγείο και κράτηση ομήρων κάτω από παιδιατρικό νοσοκομείο

Ο ισραηλινός στρατός αποκάλυψε αποδείξεις ότι το υπόγειο ενός νοσοκομείου της Γάζας χρησιμοποιήθηκε από την τρομοκρατική ομάδα της Χαμάς για να κρύψει όπλα και πιθανώς να κρατήσει ομήρους που απήχθησαν στις 7 Οκτωβρίου.

«Η Χαμάς κρύβεται στα νοσοκομεία. Σήμερα, θα το εκθέσουμε αυτό στον κόσμο», δήλωσε ο εκπρόσωπος του IDF, αντιναύαρχος Ντάνιελ Χαγκάρι, κατά τη διάρκεια νυχτερινής συνέντευξης Τύπου.

Γάζα: Τα όπλα αποθηκεύονται από την Χαμάς κάτω από το νοσοκομείο παίδων Ραντίσι

Μιλώντας στα αγγλικά, ο Χαγκάρι παρουσίασε στοιχεία που δείχνουν ότι όπλα της Χαμάς αποθηκεύονται κάτω από το νοσοκομείο παίδων Ραντίσι στη Γάζα, καθώς και δωμάτια που απ’ ό,τι φαίνεται χρησιμοποιούνταν για να κρατούν ομήρους, σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας timesofisrael.com.

Ένα δωμάτιο που είχε σκηνοθετηθεί να μοιάζει με σαλόνι, είχε κουρτίνες παραθύρων που κάλυπταν έναν τοίχο με πλακάκια και ένα ημερολόγιο με βάρδιες φρουρών που ξεκινούσαν στις 7 Οκτωβρίου, την ημέρα που η Χαμάς έστειλε χιλιάδες τρομοκράτες στο Ισραήλ, όπου έσφαξαν περίπου 1.200 ανθρώπους και πήραν άλλους περίπου 240 ομήρους.

Σε ένα διπλανό δωμάτιο βρισκόταν μια καρέκλα με γυναικεία ρόμπα και σχοινί δίπλα στο ένα μπατζάκι της, κάτι που ο Χάγαρι είπε ότι ήταν απόδειξη των περιορισμών που χρησιμοποιήθηκαν.

https://twitter.com/idfonline/status/1724150219028176957?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1724150230994592024%7Ctwgr%5E0dd98ec606059ed41392963006b0220f70adff87%7Ctwcon%5Es2_&ref_url=https%3A%2F%2Fhellasjournal.com%2F2023%2F11%2Fipo-israilino-elegcho-ta-kivernitika-ktiria-tis-gazas-vrethike-stratigio-tis-chamas-me-oplostasio-ke-topo-kratisis-omiron-se-pediatriko-nosokomio-photos-videos%2F

Η καρέκλα βρισκόταν δίπλα από τμήμα προμηθειών που δώρισε ο ΠΟΥ με ένα μπιμπερό πάνω του και πάνες στο πάτωμα.

«Αυτό είναι έγκλημα πολέμου, αυτό είναι έγκλημα κατά της ανθρωπότητας», υπογράμμισε ο Χάγκαρι, κατηγορώντας τους διεθνείς οργανισμούς που χρηματοδοτούν τα νοσοκομεία, για βοήθεια στην τρομοκρατία.

Ανάμεσα στα όπλα που βρέθηκαν στο υπόγειο του νοσοκομείου ήταν γιλέκα με βόμβες αυτοκτονίας, χειροβομβίδες, τουφέκια AK-47, εκρηκτικοί μηχανισμοί, ρουκετοβόλα και άλλα όπλα, σύμφωνα με τον IDF. Ο Χαγκάρι περιέγραψε την περιοχή ως κέντρο διοίκησης και ελέγχου της Χαμάς.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΧΙΟΣ

Ο Δήμος Χίου ενημερώνει ότι στα πλαίσια του έργου «Βελτίωση Ασφαλείας Οδών Δήμου Χίου», θα ξεκινήσει εργασίες στις παρακάτω οδούς: Α) Τμήμα της οδού...

ΧΙΟΣ

ΣΑΒΒΑΤΟ – ΚΥΡΙΑΚΗ 27-28/4/2024 SATURDAY – SUNDAY 27-28/4/2024 ΚΑΡΥΕΣ ΧΙΟΣ – KARIES VILLAGE CHIOS  Ημέρα  Δράση  Ώρα  Τοποθεσία Πέμπτη 25/4/2024  Συνέντευξη Τύπου  12:00  Αίθουσα...

ΧΙΟΣ

Ανακοίνωση ΠΕΣ-ΝΑΤ Χίου για την εργατική Πρωτομαγιά Με ιδιαίτερη ικανοποίηση διαβάσαμε την απόφαση της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (Π.Ν.Ο) και των Ναυτεργατικών Σωματείων για την...

ΑΠΟΨΕΙΣ

Γράφει ο Σταύρος Παπαγιαννάκης Σήμερα, θα διερευνήσουμε ένα θέμα που αγγίζει τα βάθη της ανθρώπινης ψυχής και του πνεύματος: την Ανάσταση του Κυρίου και...

Advertisement