Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΔΙΕΘΝΗ

«Μαύρα» γενέθλια για τον βασιλιά Κάρολο: Ούτε «χρόνια πολλά» στο τηλέφωνο δεν έχουν ανταλλάξει με τον πρίγκιπα Χάρι

Ο βασιλιάς της Βρετανίας Κάρολος ξεκίνησε τους εορτασμούς για τα 75α γενέθλιά του μια ημέρα νωρίτερα τη Δευτέρα και από ότι φαίνεται ο πρίγκιπας Χάρι και η οικογένειά του δεν θα ταξιδέψουν στο Λονδίνο

Την περασμένη εβδομάδα ο Χάρι άναψε ξανά τον δημόσιο “πόλεμο” δηλώσεων με τη βασιλική οικογένεια , λέγοντας ότι δεν είχε «καμία επαφή» με τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ για τους εορτασμούς των 75ων γενεθλίων του Βασιλιά.

«Μαύρα» γενέθλια για τον βασιλιά Κάρολο: Ούτε «χρόνια πολλά» στο τηλέφωνο από τον πρίγκιπα Χάρι

«Πέταξαν» έξω από το παλάτι τον πρίγκιπα Χάρι

Ο πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ δεν έχουν «καμία επαφή» με το παλάτι του Μπάκιγχαμ και όπως είναι λογικό σήμερα που ο βασιλιάς Κάρολος γιορτάζει τα 75α γενέθλιά στο Clarence House, θα είναι απών

«Δεν υπήρξε καμία επαφή σχετικά με μία πρόσκληση για τα επερχόμενα γενέθλια της Αυτού Μεγαλειότητας. Είναι απογοητευτικό το γεγονός ότι οι Sunday Times ανέφεραν λάθος αυτή την είδηση», δήλωσε ο εκπρόσωπος των Σάσεξ.

Η ρήξη ανάμεσα στον πρίγκιπα Χάρι και στην οικογένεια του έχει βαθύνει μετά την κυκλοφορία των απομνημονευμάτων του με τίτλο «Spare», στις αρχές του έτους. Ωστόσο, ο δούκας του Σάσεξ ταξίδεψε στο Ηνωμένο Βασίλειο τον Μάιο για να παραστεί στη στέψη του πατέρα του χωρίς τη σύζυγό του, η οποία παρέμεινε στην Καλιφόρνια.

Ο εκπρόσωπος διέψευσε επίσης δημοσιεύματα που θέλουν την Μέγκαν Μαρκλ να επιστρέφει στην υποκριτική.

Παρόλα αυτά…

Ο βασιλιάς Κάρολος γιόρτασε τα 75α γενέθλιά του με παραδοσιακό πάρτι τσαγιού

Ο Βασιλιάς Κάρολος είχε ευδιάθετη διάθεση καθώς περιφερόταν στο Orchard Room,πειράζοντας μάλιστα έναν καλεσμένο που πρόσφερε ένα πιάτο φαγητό στον Βασιλιά, λέγοντας στον άνδρα ότι συντηρείται μόνο με ένα γεύμα την ημέρα.

Καθώς οι καλεσμένοι συγκεντρώθηκαν για να τραγουδήσουν τα χρόνια πολλά στον Κάρολο, εκείνος κούνησε παιχνιδιάρικα το μαχαίρι πριν κόψει μια τριώροφη τούρτα διακοσμημένη με ένα στέμμα και είπε στο κοινό ότι πρέπει να λάβουν “σακούλες για σκυλάκια” – ένας όρος της καθομιλουμένης που χρησιμοποιείται για να περιγράψει το να παίρνεις το φαγητό που περίσσεψε στο σπίτι.

Το πρόγραμμα για τα γενέθλια του βασιλιά Καρόλου

Ο Βασιλιάς αναμένεται να γιορτάσει τα γενέθλιά του-ορόσημο ιδιωτικά με την οικογένεια και τους φίλους του.

Το μεσημέρι, το King’s Troop Royal Horse Artillery, που ονομάστηκε από τον παππού του Καρόλου, Βασιλιά Γεώργιο ΣΤ’, θα εξαπολύσει χαιρετισμό με 41 όπλα από το Green Park του Λονδίνου. Μια ώρα αργότερα, η Honorable Artillery Company θα εξαπολύσει χαιρετισμό με 62 πυροβόλα στο Tower Wharf, Tower of London – επιπλέον 21 για το City του Λονδίνου.

Η επικοινωνία μεταξύ του Βασιλιά και του μικρότερου γιου του λέγεται ότι είναι αμελητέα, όπως και μεταξύ του Χάρι και του αδελφού του Ουίλιαμ χαρακτηρίζεται ανύπαρκτη.

Ο Κάρολος και η Καμίλα θα επισκεφθούν σήμερα ένα κέντρο διανομής πλεονάζοντος φαγητού έξω από το Λονδίνο και θα συναντήσουν το προσωπικό και τους εθελοντές για να ακούσουν τους τρόπους με τους οποίους τα απόβλητα τροφίμων μπορούν να χρησιμοποιηθούν για κοινωνικό καλό.

Ο Κάρολος θα φιλοξενήσει επίσης μια δεξίωση στα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ που θα τονίζει το έργο των νοσοκόμων και των μαιών κατά τη διάρκεια των δεκαετιών ως μέρος των εορτασμών του NHS 75.

Μεταξύ των καλεσμένων θα είναι περίπου 400 νοσοκόμες και μαίες μαζί με την Διευθύντρια Νοσηλευτικής της Αγγλίας Dame Ruth May και την Amanda Pritchard, διευθύνουσα σύμβουλο του NHS England.

Γιατί ο βασιλιάς Κάρολος έχει δύο γενέθλια

Ο βασιλιάς Κάρολος γιόρτασε στις 14 Νοεμβρίου τα 74α γενέθλιά του, αλλά θα έχει και άλλα γενέθλια, όπως και η αείμνηστη βασίλισσα Ελισάβετ Β’, καθώς μια παράδοση 250 ετών θα συνεχιστεί.

Είναι γνωστό ότι η αγαπημένη βασίλισσα είχε δύο γενέθλια -η πραγματική ημερομηνία γέννησής της ήταν τον Απρίλιο και ο «επίσημος» εορτασμός της, το δεύτερο Σάββατο του Ιουνίου.

Ο βασιλιάς Κάρολος θα συνεχίσει αυτή την παράδοση, που χρονολογείται εδώ και εκατοντάδες χρόνια

Πώς προέκυψαν οι εορτασμοί των «δύο γενεθλίων»

Ωστόσο, ήταν ο βασιλιάς Εδουάρδος VII, ο οποίος βασίλεψε από το 1901 έως το 1910, που επέλεξε να μεταφέρει την παρέλαση τον Ιούνιο. Τα γενέθλιά του ήταν επίσης τον Νοέμβριο και πίστευε ότι ο Ιούνιος ήταν πιο πιθανό να προσφέρει καλύτερο καιρό για τους εορτασμούς.

Αλλά όταν ο πρίγκιπας Γουίλιαμ αναλάβει τον θρόνο στο μέλλον, μπορεί να έχει μόνο τον έναν εορτασμό, καθώς όπως και ο Γεώργιος Ε’ έχει ούτως ή άλλως γενέθλια τον Ιούνιο, οπότε είναι ιδανικός για ηλιόλουστους εορτασμούς.

Η μεγάλη μέρα του πρίγκιπα της Ουαλίας πέφτει στις 21 Ιουνίου. Ο επόμενος διάδοχος του θρόνου, ο πρίγκιπας Γεώργιος, είναι επίσης μωρό του καλοκαιριού, οπότε υπάρχει πιθανότητα η παράδοση να εξαφανιστεί για αρκετές δεκαετίες.

Στο Trooping of the Colour περισσότεροι από 1.400 στρατιώτες που παρελαύνουν, 200 άλογα και 400 μουσικοί συναντιούνται κάθε Ιούνιο σε μια λαμπρή επίδειξη στρατιωτικής ακρίβειας, ιππικής δεξιοτεχνίας και επίδειξης για να σηματοδοτήσουν τα επίσημα γενέθλια του μονάρχη.

Η παρέλαση κινείται από τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και το The Mall προς το Horse Guard’s Parade, μαζί με τα μέλη της βασιλικής οικογένειας έφιππα και με άμαξες.

Η επίδειξη κλείνει με ένα πέρασμα της RAF, το οποίο παρακολουθούν τα μέλη της βασιλικής οικογένειας από το μπαλκόνι του παλατιού του Μπάκιγχαμ.

Η στέψη του βασιλιά Καρόλου αναμένεται να πραγματοποιηθεί στις 6 Μαΐου 2023, σε μια τελετή που θα έχει «ρίζες στην παράδοση» αλλά και «θα κοιτάζει προς το μέλλον». Η βασιλική σύζυγος Καμίλα θα στεφθεί στο πλευρό του συζύγου της.

 

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΧΙΟΣ

Ο Δήμος Χίου ενημερώνει ότι στα πλαίσια του έργου «Βελτίωση Ασφαλείας Οδών Δήμου Χίου», θα ξεκινήσει εργασίες στις παρακάτω οδούς: Α) Τμήμα της οδού...

ΧΙΟΣ

ΣΑΒΒΑΤΟ – ΚΥΡΙΑΚΗ 27-28/4/2024 SATURDAY – SUNDAY 27-28/4/2024 ΚΑΡΥΕΣ ΧΙΟΣ – KARIES VILLAGE CHIOS  Ημέρα  Δράση  Ώρα  Τοποθεσία Πέμπτη 25/4/2024  Συνέντευξη Τύπου  12:00  Αίθουσα...

ΧΙΟΣ

Ανακοίνωση ΠΕΣ-ΝΑΤ Χίου για την εργατική Πρωτομαγιά Με ιδιαίτερη ικανοποίηση διαβάσαμε την απόφαση της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (Π.Ν.Ο) και των Ναυτεργατικών Σωματείων για την...

ΑΠΟΨΕΙΣ

Γράφει ο Σταύρος Παπαγιαννάκης Σήμερα, θα διερευνήσουμε ένα θέμα που αγγίζει τα βάθη της ανθρώπινης ψυχής και του πνεύματος: την Ανάσταση του Κυρίου και...

Advertisement