Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΔΙΕΘΝΗ

Κόσοβο: Δέσμευση του υπουργού Άμυνας για αυξημένη συνεργασία με την τουρκική εταιρεία Baykar

Ο υπουργός Άμυνας του Κοσόβου Εγιούπ Μακεντόνσκι, συναντήθηκε με τον ιδιοκτήτη της εταιρείας Baykar, Χαλούκ Μπαϊρακτάρ, με τον οποίο είπε ότι συζήτησαν για μελλοντικά έργα και συνεργασίες.

Ο Εγιούπ Μακεντόνσκι έγραψε  στο Facebook τη Δευτέρα, ότι αυτή η εταιρεία και η Τουρκία έχουν εκφράσει την επιθυμία για συνεργασία με το Κόσοβο, τονίζοντας ότι «η ισχυρή σύνδεση μεταξύ των δύο χωρών μας θα συνεχιστεί».

«Η συνεργασία με την εταιρεία Baykar, η οποία έχει γίνει ο τίτλος της στρατιωτικής τεχνολογίας με τα προϊόντα της, έκανε τις Δυνάμεις Ασφαλείας Κοσσυφοπεδίου (FSK) σε σύντομο χρονικό διάστημα να ανεβάσει τις μαχητικές της ικανότητες στο επίπεδο που εγγυάται την εδαφική άμυνα και ασφάλεια για όλους τους πολίτες μας.”

Κατά τη διάρκεια αυτής της συνάντησης, συζητήσαμε για τα επόμενα έργα στα οποία θα επενδύσουμε και την επέκταση αυτής της συνεργασίας πέρα από τις αγορές», έγραψε ο Μακεντόνσκι.

Η κυβέρνηση του Κοσσυφοπεδίου ανακοίνωσε στις 17 Ιουλίου του τρέχοντος έτους ότι αγόρασε drone Bayraktar TB-2 από την Τουρκία.

Το Bayraktar (Flagship) είναι ένα σχετικά φθηνό drone που πέταξε για πρώτη φορά το 2014.

Τέτοια drones, τύπου TB-2, χρησιμοποιούνται από στρατούς αρκετών χωρών και έχουν σταλεί και στην Ουκρανία για να βοηθήσουν τις δυνάμεις του Κιέβου να πολεμήσουν ενάντια στη ρωσική κατοχή.

Παρά το γεγονός ότι η τιμή ενός Bayraktar TB-2 δεν έχει δημοσιοποιηθεί, νωρίτερα φέτος διοργανώθηκε έρανος για την αγορά τέτοιων drones για την Ουκρανία και οι διοργανωτές του έρανου πρότειναν ότι 5 εκατομμύρια ευρώ είναι αρκετά για ένα drone.

Πηγή: Reporteri.net

Μετάφραση: Σταυρούλα  Ευαγγέλου

Πηγή: ertnews.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΧΙΟΣ

Ο Δήμος Χίου ενημερώνει ότι στα πλαίσια του έργου «Βελτίωση Ασφαλείας Οδών Δήμου Χίου», θα ξεκινήσει εργασίες στις παρακάτω οδούς: Α) Τμήμα της οδού...

ΧΙΟΣ

ΣΑΒΒΑΤΟ – ΚΥΡΙΑΚΗ 27-28/4/2024 SATURDAY – SUNDAY 27-28/4/2024 ΚΑΡΥΕΣ ΧΙΟΣ – KARIES VILLAGE CHIOS  Ημέρα  Δράση  Ώρα  Τοποθεσία Πέμπτη 25/4/2024  Συνέντευξη Τύπου  12:00  Αίθουσα...

ΧΙΟΣ

Ανακοίνωση ΠΕΣ-ΝΑΤ Χίου για την εργατική Πρωτομαγιά Με ιδιαίτερη ικανοποίηση διαβάσαμε την απόφαση της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (Π.Ν.Ο) και των Ναυτεργατικών Σωματείων για την...

ΑΠΟΨΕΙΣ

Γράφει ο Σταύρος Παπαγιαννάκης Σήμερα, θα διερευνήσουμε ένα θέμα που αγγίζει τα βάθη της ανθρώπινης ψυχής και του πνεύματος: την Ανάσταση του Κυρίου και...

Advertisement