Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΔΙΕΘΝΗ

Δυτική Όχθη: Αεροπορική επιδρομή σκοτώνει 12 Παλαιστίνιους-Νεκρός και ισραηλινός αστυνομικός  

Παλαιστίνιοι αξιωματούχοι δήλωσαν ότι οι ισραηλινές δυνάμεις πραγματοποίησαν αεροπορική επιδρομή σε παλαιστινιακό προσφυγικό καταυλισμό στη Δυτική Όχθη, σκοτώνοντας τουλάχιστον 12 άτομα, ενώ η ισραηλινή αστυνομία είπε ότι ένας αστυνομικός σκοτώθηκε κατά την επιδρομή.

Το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων της Παλαιστινιακής Αρχής (Wafa) μετέδωσε ότι δεκάδες Παλαιστίνιοι τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια συγκρούσεων στον προσφυγικό καταυλισμό Νουρ Σαμς δίπλα στην πόλη Τουλκάρμ, κοντά στα σύνορα με το Ισραήλ.

Η Wafa ανέφερε ότι επτά από τους νεκρούς μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο, ενώ οι άλλοι πέντε βρίσκονταν σε τζαμί εντός του καταυλισμού.

Από την πλευρά του, ο ισραηλινός στρατός είπε ότι χρησιμοποίησε ένα drone που «σκότωσε έναν αριθμό τρομοκρατών» στο στρατόπεδο Nour Shams. Επιβεβαίωσε σε ανακοίνωσή του ότι υπήρξε «ανταλλαγή πυρών και ρίψη εκρηκτικών μηχανισμών προς τις δυνάμεις ασφαλείας» ενώ οι μονάδες του πραγματοποιούσαν «αντιτρομοκρατική» επιχείρηση στο στρατόπεδο.

Η ισραηλινή αστυνομία ανέφερε σε ανακοίνωση της ότι ένα μέλος της μονάδας συνοριακής φρουράς σκοτώθηκε «κατά τη διάρκεια συγκρούσεων με ένοπλους τρομοκράτες».

Ο στρατός υποστήριξε ότι πραγματοποίησε την επιδρομή την Πέμπτη στο Νουρ Σαμς «για να συλλάβει υπόπτους, να καταστρέψει υποδομές τρομοκρατών και να κατασχέσει όπλα».

Μετάφραση: Ουαλίντ Ελίας

Πηγή: ertnews.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΧΙΟΣ

Ο Δήμος Χίου ενημερώνει ότι στα πλαίσια του έργου «Βελτίωση Ασφαλείας Οδών Δήμου Χίου», θα ξεκινήσει εργασίες στις παρακάτω οδούς: Α) Τμήμα της οδού...

ΧΙΟΣ

ΣΑΒΒΑΤΟ – ΚΥΡΙΑΚΗ 27-28/4/2024 SATURDAY – SUNDAY 27-28/4/2024 ΚΑΡΥΕΣ ΧΙΟΣ – KARIES VILLAGE CHIOS  Ημέρα  Δράση  Ώρα  Τοποθεσία Πέμπτη 25/4/2024  Συνέντευξη Τύπου  12:00  Αίθουσα...

ΧΙΟΣ

Ανακοίνωση ΠΕΣ-ΝΑΤ Χίου για την εργατική Πρωτομαγιά Με ιδιαίτερη ικανοποίηση διαβάσαμε την απόφαση της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (Π.Ν.Ο) και των Ναυτεργατικών Σωματείων για την...

ΑΠΟΨΕΙΣ

Γράφει ο Σταύρος Παπαγιαννάκης Σήμερα, θα διερευνήσουμε ένα θέμα που αγγίζει τα βάθη της ανθρώπινης ψυχής και του πνεύματος: την Ανάσταση του Κυρίου και...

Advertisement