Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΔΙΕΘΝΗ

Η Παλαιστινιακή Αρχή ζητά έρευνα από το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο  για τον βομβαρδισμό του νοσοκομείου στη Γάζα

Η Παλαιστινιακή Αρχή ζήτησε από το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο να ξεκινήσει έρευνα για τη βομβιστική επίθεση που είχε στόχο το νοσοκομείο στην πόλη της Γάζας την Τρίτη Το Ισραήλ και οι ομάδες των Παλαιστίνιων μαχητών αντάλλαξαν κατηγορίες για το ποιος έχει την ευθύνη του μακελειού.

Η Παλαιστίνια πρέσβης Χάλα Αμπού Χασίρα δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ότι «το Κράτος της Παλαιστίνης υπέβαλε σήμερα φάκελο στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο για να ξεκινήσει έρευνα για αυτό το έγκλημα, και πρέπει να ξεκινήσει άμεσα».

Το Αραβικό Εθνικό Νοσοκομείο στην πόλη της Γάζας βομβαρδίστηκε την Τρίτη, προκαλώντας ένα εκτεταμένο κύμα καταδίκης.

Το υπουργείο Υγείας της Λωρίδας της Γάζας που ελέγχεται από τη Χαμάς, ανακοίνωσε ότι ο αριθμός των νεκρών από τον βομβαρδισμό αυξήθηκε στους 471, κατηγορώντας εκ νέου το Ισραήλ για «σφαγή».

Το Ισραήλ υποστηρίζει απο την πλευρά του ότι ο βομβαρδισμός προήλθε από μια αποτυχημένη προσπάθεια εκτόξευσης πυραύλου προς το έδαφός του από το κίνημα Ισλαμικής Τζιχάντ. Οι Ηνωμένες Πολιτείες υιοθέτησαν την ισραηλινή εκδοχή, υποδεικνύοντας μέσω του προέδρου τους Τζο Μπάιντεν ότι αυτό που συνέβη ήταν «το αποτέλεσμα ενός πυραύλου που ξέφυγε από την πορεία του και εκτοξεύτηκε από μια τρομοκρατική ομάδα».

Από την άλλη πλευρά, η Χαμάς απάντησε κατηγορώντας την Ουάσιγκτον ως «εταίρο στις ισραηλινές σφαγές», ενώ το κίνημα Ισλαμικής Τζιχάντ χαρακτήρισε τις ισραηλινές κατηγορίες ως «ψέματα».

Η Αμπού Χασίρα τόνισε ότι «το Ισραήλ είναι ο μόνος υπεύθυνος… Δεν είναι η πρώτη φορά που το Ισραήλ στοχεύει ειδικά μη στρατιωτικές υποδομές και νοσοκομεία».

Η Παλαιστίνια πρέσβης προέτρεψε τη τη Γαλλία, «δεδομένης της αξιοπιστίας της στην περιοχή», να αγωνιστεί ώστε «να σταματήσει την ισραηλινή επιθετικότητα, να άρει την πολιορκία στη Γάζα και να επιτρέψει την ανθρωπιστική βοήθεια».

Πηγή: ertnews.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Από τη στιγμή της γέννησής του, λόγω της μυθικής οδικής συμπεριφοράς του που ανέτρεπε όλα όσα ξέραμε στο κλείσιμο του περασμένου αιώνα, το Ford...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Ο Γιόσεφ Καμπάν θα έχει συγκεκριμένη ευθύνη για την ανάπτυξη της παγκόσμιας σχεδιαστικής γλώσσας των μοντέλων της MG και έρχεται να ενταχθεί στην εταιρεία...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Το Ford Puma με τη κορυφαία άνεση και πρακτικότητα, σε συνδυασμό με τους μεγάλους χώρους για πέντε επιβάτες και τις αποσκευές τους, έχει δικαίως...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Με ένα αμιγώς ηλεκτρικό Avenger, ένα 48V υβριδικό Renegade και ένα Plug-in Hybrid Compass, η Jeep υποστήριξε την μοναδική διοργάνωση off-road τριάθλου που γίνεται...

Advertisement