Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΔΙΕΘΝΗ

Πόλεμος στο Ισραήλ – Ερντογάν σε ΗΠΑ: Οι δικές σας δραστηριότητες στην Συρία απειλούν την εθνική ασφάλεια της Τουρκίας

Σφίγγει ο κλοιός στη Μέση Ανατολή. Το Ιράν κάλεσε τις Ηνωμένες Πολιτείες να «ελέγξουν» το Ισραήλ για αποφυγή περιφερειακού πολέμου, αφήνοντας παράλληλα ανοιχτό το ενδεχόμενο εμπλοκής του. Η Ουάσινγκτον είναι έτοιμη να στείλει επιπλέον στρατιωτική βοήθεια στο Ισραήλ, ενώ ο Ταγίπ Ερντογάν συνέχισε τις βολές κατά της Ουάσινγκτον για την αποστολή πολεμικών πλοίων στην Ανατολική Μεσόγειο.

Νέα φραστική επίθεση κατά των Ηνωμένων Πολιτειών εξαπέλυσε νωρίτερα ο Τούρκος πρόεδρος. «Οι δικές σας δραστηριότητες στη Συρία αποτελούν σοβαρή απειλή για την εθνική ασφάλεια της Τουρκίας», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Αφορμή να εκτοξεύσει νέα πυρά κατά των Ηνωμένων Πολιτειών και της Συρίας, αποτέλεσε το βήμα του τέταρτου Οικονομικού Φόρουμ Τουρκίας – Αφρικής.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είπε ότι οι δραστηριότητες των Ηνωμένων Πολιτειών με τα παρακλάδια του PKK, δηλαδή της κουρδικής οργάνωσης στη Συρία, αποτελούν έκτακτη απειλή για την εθνική ασφάλεια της Τουρκίας. Τόνισε, επίσης ότι υπάρχει ένα πρόβλημα ασφαλείας μεταξύ των δύο πλευρών, αναφερόμενος στην κατάρριψη από τις Ηνωμένες Πολιτείες του τουρκικού μη επανδρωμένου αεροσκάφους τις προηγούμενες ημέρες. Δεν θα ασχοληθούμε με όσους παίζουν με αυτά τα παιχνίδια και πλέκουν αυτά τα σενάρια εις βάρος της Τουρκίας και θα πράξουμε ό, τι είναι απαραίτητο για την εθνική ασφάλεια μας, είπε Τούρκος πρόεδρος.

Τη ώρα που το Ισραήλ συγκεντρώνει στρατεύματα στα σύνορα με τη Γάζα, εν όψει χερσαίας επιχείρησης, η Τεχεράνη καλεί την Ουάσινγκτον να ελέγξει το Ισραήλ για νa αποφευχθεί διεύρυνση της σύγκρουσης. Από τη Βηρυτό όπου συναντήθηκε με τον ηγέτη της Χεζμπολάx, ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο εμπλοκής στον πόλεμο.

Την ίδια ώρα, Δυτικοί ηγέτες και ανώτατοι αξιωματούχοι σπεύδουν στο Ισραήλ για να εκφράσουν τη στήριξή τους μετά την επίθεση της Χαμάς. Μετά τον υπουργό Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών Άντονι Μπλίνκεν, ο υπουργός Άμυνας Λόιντ Όστιον βρέθηκε στο πλευρό του Μπενιαμίν Νετανιάχου δηλώνοντας ότι η Ουάσινγκτον είναι έτοιμη να στείλει επιπλέον στρατιωτική βοήθεια και καταγγέλλοντας την τρομοκρατία της Χαμάς που συνέκρινε με την ISIS.

Η πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και η πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου Ρομπέρτα Μέτσολα έφτασαν μαζί στο Τελ Αβίβ, ενώ την ευρωπαϊκή στήριξη στο Ισραήλ εξέφρασαν η Γερμανίδα υπουργός Εξωτερικών Αναλένα Μπέρμποκ ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών Αντόνιο Ταγιάνι που επισκέφτηκε τη Σντερότ κάνοντας λόγο για εγκλήματα που θυμίζουν τους Ναζί.

Πηγή: ertnews.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

H κατασκευή μιας μονάδας συναρμολόγησης μπαταριών υψηλής τάσης έχει ξεκινήσει, μαζί με έργα επέκτασης των χώρων κατασκευής αμαξωμάτων, συναρμολόγησης και logistics. Συνολικά 800 εκατομμύρια...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Το νέο Cupra Formentor έρχεται με υψηλές φιλοδοξίες, βαδίζοντας στα χνάρια του επιτυχημένου προηγούμενου SUV. Το Cupra Formentor είναι το best seller της εταιρείας...

ΧΙΟΣ

Το Διοικητικό Συμβούλιο, ο Σύλλογος Διδασκόντων και σύσσωμη η μαθητική κοινότητα του Πρότυπου ΕΠΑ.Λ ΤΣΑΚΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ ΝΑΥΤΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ (ΤΕΕΝΣ) εκφράζουν τη βαθειά τους...

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Τρομερά άτυχη η ομάδα του Λουίς Ενρίκε, καθώς στο δεύτερο μέρος είχε 4 δοκάρια και συνολικά 6 μετά και τα δύο του πρώτου ημιτελικού...

Advertisement