Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΔΙΕΘΝΗ

Ανάπτυξη βρετανικού στρατού από αέρα, στεριά και θάλασσα για τη στήριξη του Ισραήλ

Ο Βρετανός πρωθυπουργός αποστέλλει στρατιώτες στην Ανατολή Μεσόγειο για να υποστηρίξει το Ισραήλ και μα ενισχύσει την περιφερειακή σταθερότητα.

Ειδικότερα:

  • Αεροσκάφη επιτήρησης της Βασιλικής Αεροπορίας θα ξεκινήσουν περιπολίες σήμερα [FRI] για να βοηθήσουν τους εταίρους να παρακολουθούν τις αναδυόμενες απειλές για την περιφερειακή ασφάλεια.
  • Ειδική ομάδα του Βασιλικού Ναυτικού θα αναπτυχθεί στην ανατολική Μεσόγειο τις επόμενες ημέρες για να βοηθήσει στον μετριασμό της ανθρωπιστικής κρίσης
  • Στρατιωτικές ομάδες ενισχύθηκαν σε όλη την περιοχή καθώς ενισχύεται η συνεργασία με το Ισραήλ

Ο Ρίσι Σούνακ έδωσε εντολή να αναπτυχθούν στρατιωτικές δυνάμεις του Ηνωμένου Βασιλείου στην ανατολική Μεσόγειο για να υποστηρίξουν το Ισραήλ, να ενισχύσουν την περιφερειακή σταθερότητα και να αποτρέψουν την κλιμάκωση.

Αεροσκάφη θαλάσσιας περιπολίας και επιτήρησης θα αρχίσουν να πετούν στην περιοχή από την Παρασκευή για να παρακολουθούν απειλές για την περιφερειακή σταθερότητα, όπως η μεταφορά όπλων σε τρομοκρατικές ομάδες.

Εν τω μεταξύ, ειδική ομάδα του Βασιλικού Ναυτικού θα μεταφερθεί στην ανατολική Μεσόγειο την επόμενη εβδομάδα ως μέτρο έκτακτης ανάγκης για την υποστήριξη των ανθρωπιστικών προσπαθειών.

Το στρατιωτικό πακέτο, το οποίο περιλαμβάνει αεροσκάφη P8, μέσα επιτήρησης, δύο πλοία του Βασιλικού Ναυτικού – RFA Lyme Bay και RFA Argus – τρία ελικόπτερα Merlin και μια εταιρεία Royal Marines, θα είναι σε ετοιμότητα για να προσφέρουν πρακτική υποστήριξη στο Ισραήλ και τους εταίρους στην περιοχή.

Ο κ Σούνακ ζήτησε επίσης να ενισχυθούν όλες οι στρατιωτικές ομάδες στο Ισραήλ, την Κύπρο και σε όλη την περιοχή για να υποστηρίξουν τον σχεδιασμό έκτακτης ανάγκης και τις προσπάθειες των γειτονικών χωρών να αντιμετωπίσουν οποιαδήποτε μετάδοση από αστάθεια στο Ισραήλ.

Εν τω μεταξύ, ο Πρωθυπουργός μίλησε σήμερα με τον Αιγύπτιο Πρόεδρο, Abdel Fattah al-Sisi, για να κατανοήσει την ευρύτερη περιφερειακή εικόνα και να υπογραμμίσει τη σημασία της υποστήριξης των αμάχων να εγκαταλείψουν τη Γάζα.

Ευχαρίστησε επίσης τον Πρόεδρο αλ-Σίσι για τη βοήθεια της Αιγύπτου στη βοήθεια των Βρετανών υπηκόων στην περιοχή.

«Πρέπει να είμαστε κατηγορηματικοί στο να διασφαλίσουμε ότι οι φρικτές σκηνές που είδαμε αυτή την εβδομάδα δεν θα επαναληφθούν. Μαζί με τους συμμάχους μας, η ανάπτυξη του παγκόσμιας κλάσης στρατού μας θα στηρίξει τις προσπάθειες για τη διασφάλιση της περιφερειακής σταθερότητας και την αποτροπή περαιτέρω κλιμάκωσης.

«Οι στρατιωτικές και διπλωματικές μας ομάδες σε όλη την περιοχή θα υποστηρίξουν επίσης διεθνείς εταίρους για να αποκαταστήσουν την ασφάλεια και να διασφαλίσουν ότι η ανθρωπιστική βοήθεια θα φτάσει στα χιλιάδες αθώα θύματα αυτής της βάρβαρης επίθεσης από τους τρομοκράτες της Χαμάς», δήλωσε ο Ρίσι Σούνακ.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός πρόκειται να μιλήσει με ηγέτες της Βόρειας Ευρώπης για την κατάσταση στο Ισραήλ στη σύνοδο κορυφής της Μικτής Εκστρατευτικής Δύναμης στη Σουηδία την Παρασκευή. Αναμένεται να συζητήσουν τη ζωτική ανάγκη συνεργασίας με εταίρους σε όλη τη Μέση Ανατολή για την υποστήριξη της σταθερότητας, ενώ ταυτόχρονα θα παραμείνουν επικεντρωμένοι στην υποστήριξη της άμυνας της Ουκρανίας ενάντια στη Ρωσία.

Θα επισκεφθεί επίσης το βρετανικό πολεμικό πλοίο HMS Diamond ενώ βρίσκεται στο Γκότλαντ της Σουηδίας, το οποίο βρίσκεται σε περιπολία στη βόρεια Ευρώπη για να ενισχύσει την ασφάλεια στην περιοχή. Ενώ θα βρίσκεται στο πλοίο, ο κ. Σούνακ θα ενημερωθεί για τις δυνατότητες του αδελφού πλοίου της Diamond, HMS Duncan, το οποίο αναπτύσσεται στη Μεσόγειο με το ΝΑΤΟ.

Το πακέτο στρατιωτικής υποστήριξης, που έρχεται ως υποστήριξη στους συμμάχους που βρίσκονται ήδη στην περιοχή, «αποτελεί  σημαντική απόδειξη της υποστήριξης του Ηνωμένου Βασιλείου στο δικαίωμα αυτοάμυνας του Ισραήλ και θα επιτρέψει στο Ηνωμένο Βασίλειο να προσαρμοστεί στις ανάγκες των εταίρων καθώς η κατάσταση εξελίσσεται το επόμενο διάστημα».

Η αλλαγή , όπως αναφέρει η ανακοίνωση από τη Ντάουνινγκ Στριτ, έρχεται αφότου ο Ρίσι Σούνακ μίλησε με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου νωρίτερα αυτή την εβδομάδα και ο υπουργός Άμυνας συζήτησε την κατάσταση με τους ομολόγους του του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες.

Ο υπουργός Εξωτερικών επισκέφθηκε το Ισραήλ για να δει από πρώτο χέρι «την καταστροφή που προκάλεσαν οι τρομοκράτες της Χαμάς και να κατανοήσει πώς το ΗΒ μπορεί να υποστηρίξει τις προσπάθειες της ισραηλινής κυβέρνησης να διασφαλίσει την ασφάλεια και την ασφάλεια του ισραηλινού λαού».

«Οι τερατώδεις τρομοκρατικές επιθέσεις που διαπράχθηκαν από τη Χαμάς τις τελευταίες ημέρες απέδειξαν γιατί το Ηνωμένο Βασίλειο πρέπει να υποστηρίξει το απόλυτο δικαίωμα του Ισραήλ στην αυτοάμυνα και να αποτρέψει κακοήθη εξωτερική παρέμβαση. Κανένα έθνος δεν πρέπει να στέκεται μόνο του απέναντι σε τέτοιο κακό και η σημερινή ανάπτυξη θα διασφαλίσει ότι το Ισραήλ δεν θα το κάνει» δήλωσε ο υπουργός Άμυνας Γκραντ Σαπς.

Εν τω μεταξύ, ο υπουργός Εξωτερικών ανακοίνωσε σήμερα ότι το Ηνωμένο Βασίλειο θα διευκολύνει τις εμπορικές πτήσεις για να βοηθήσει «ευάλωτους Βρετανούς υπηκόους» που θέλουν να εγκαταλείψουν το Ισραήλ.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΠΟΨΕΙΣ

Γράφει ο Σταύρος Παπαγιαννάκης Σήμερα, θα διερευνήσουμε ένα θέμα που αγγίζει τα βάθη της ανθρώπινης ψυχής και του πνεύματος: την Ανάσταση του Κυρίου και...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Οι πρωτοπόροι στους τομείς της οδηγικής απόλαυσης χωρίς εκπομπές ρύπων και της προοδευτικής αισθητικής στην πολυτελή μεσαία κατηγορία αποκτούν τώρα ακόμα ευρύτερη απήχηση. Πρεμιέρα...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Το Audi House of Progress είναι μια τεχνολογική έκθεση σε ένα θαυμαστό κλασσικό κτήριο σε έναν από τους πλέον πολυσύχναστους πεζόδρομους στο κέντρο της...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία ο δεύτερος αγώνας του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Motocross, στα Τρίκαλα, με 195 συμμετοχές και πλήθος κόσμου – παρότι η βροχή που προηγήθηκε...

Advertisement