Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΔΙΕΘΝΗ

Η προειδοποίηση των Millennials στη Gen Z για τις «μπαλαρίνες» που προκαλούν «κάλους, σπασμένα γόνατα και απαίσια οσμή ποδιών»

Μπορεί να εμπνέονται από μια από τις πιο κομψές μορφές χορού, αλλά τα παπούτσια μπαλέτου – «μπαλαρίνες» που επανήλθαν στη μόδα – έχουν και μια μερίδα σοβαρής δυσφορίας και οσμής στα πόδια, λένε όσοι τις φόρεσαν για πρώτη φορά.

Οι Millennials στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης απηύθυναν αυστηρή προειδοποίηση στη Gen-Z σχετικά με το επίπεδο παπούτσι που κάποτε αγαπούσαν οι fashionistas της δεκαετίας του ’80.

Στην Εβδομάδα Μόδας της Νέας Υόρκης νωρίτερα φέτος, το παπούτσι μπαλαρίνα εμφανίστηκε μέσω της Tibi, η οποία φιλοτέχνησε μια πολυτελή δερμάτινη εκδοχή του, και στο Μιλάνο, η Fendi τα παρουσίασε επίπεδα με χρυσά βραχιόλια γύρω από τον αστράγαλο.

Τώρα, που επιτέλους μπαίνει το φθινόπωρο, αρχίζουν να εντοπίζονται και οι διασημότητες με αυτά. Η Kate Moss βρέθηκε να φοράει ένα κομψό μαύρο ζευγάρι με μια καμπαρντίνα ενώ βρισκόταν στη Νέα Υόρκη. Η επίσης θαυμάστρια Alexa Chung συνδύασε το δικό της με ριγέ πουκάμισο και μπλε τζιν πρόσφατα, ενώ έκανε βόλτα στο Notting Hill.

Παρόλα αυτά, πέρα από τις διασημότητες, η συμβουλή που ακούγεται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από τους παλαιότερους της μόδας είναι να μην τα αγγίζετε με τίποτα.

Στο X, η δημοσιογράφος Julie S. Lalonde έγραψε: «Γενιά Z, παρακαλώ προσέξτε την προειδοποίησή μου: Οι μπαλαρίνες επανέρχονται στη μόδα, αλλά μην ακολουθήσετε αυτόν τον δρόμο.

«Μπορεί να φαίνονται χαριτωμένα & πρακτικά, αλλά θα αγχώνεστε όταν θα πάτε στο σπίτι κάποιου γιατί η μυρωδιά των ποδιών σας μόλις βγάλετε αυτά τα παπούτσια είναι απαίσια».

Αφού οι άνθρωποι άρχισαν να απαντούν λέγοντας «απλά φορέστε κάλτσες», η Lalonde έγραψε πίσω λέγοντας: «Σίγουρα, αλλά αυτό δεν αλλάζει την πλατυποδία, τους κάλους, τις πεσμένες καμάρες και τα σπασμένα γόνατα που θα σας δώσουν αυτά τα παπούτσια με πλατύ οπίσθιο χωρίς στήριξη καμάρας”.

Ένας χρήστης του X σχολίασε: «Αν πρόκειται να επαναφέρουν τα βρωμερά παπούτσια μας, μπορούν τουλάχιστον να επιλέξουν τις μπότες Ugg στη συνέχεια; Είναι η τελευταία φορά που ήταν κοινωνικά αποδεκτό να βγαίνεις από το σπίτι σου με παντόφλες».

Μια άλλη εξέφρασε τη δική της προσωπική εμπειρία από τους κάλους, γράφοντας: «Όταν φοράω μπαλαρίνες ή γόβες χωρίς στήριξη για μια βόλτα, ακόμη και για μια σύντομη βόλτα 30 λεπτών, ο κάλλος αρχίζει να επανέρχεται».

Ένας κριτικός συνόψισε το παπούτσι με μια προσέγγιση χωρίς όρια, λέγοντας: «Χωρίς κάλτσες. Βγαίνουν κάθε λεπτό. Καμία πρόσφυση. Συχνά κακή εφαρμογή. Καμία προστασία από τη βροχή σε αυτό το Αγγλικό τοποίο; Θα έπρεπε να τα είχαμε αφήσει στο παρελθόν».

Το σχεδιαστικό στυλ επαναλανσάρεται αυτή τη σεζόν με μια νέα σόλα με μικροκονδύλια για επιπλέον άνεση. Δικά σας για μια άνετη τιμή των 550 λιρών – 637 ευρώ.

Ωστόσο, δεν χρειάζεται να ξοδέψετε μια περιουσία για να αποκτήσετε αυτό το λουκ, καθώς η High Street διαθέτει πολλά ελκυστικά μοντέλα. Απλά βεβαιωθείτε ότι επιλέγετε δέρμα ή ύφασμα καλής ποιότητας- οτιδήποτε πλαστικό θα κάνει τα πόδια σας να είναι ιδρωμένα.

Τα French Sole, Flattered και Essen The Label είναι πάντα αξιόπιστες επιλογές.

Οι δερμάτινες μπαλαρίνες με φιόγκο της Marks & Spencer κοστίζουν λιγότερο από 45 ευρώ και διαθέτουν επένδυση με μαξιλαράκια. Η διχρωμία σε ροζ χρώμα θυμίζει το εμβληματικό στυλ της Chanel με το καπάκι στη μύτη.

Ψάχνετε ένα έξυπνο παπούτσι για το γραφείο; Πάρτε ένα παράδειγμα από την πριγκίπισσα της Ουαλίας και δοκιμάστε μια γόβα με μυτερά παπούτσια με κομψό παντελόνι.

Η Kate προτιμά τα σουέτ Pointed Ballet Flats της Boden, τα οποία πωλούνται κάτω από 115 ευρώ. Κοιτάξτε επίσης στα καταστήματα Jigsaw και Cos.

Για κορυφαίους βαθμούς μόδας, προτιμήστε μπαλαρίνες με λουράκι Mary Jane. Το σετ στυλ φοράει τις σατέν γοβάκια της Miu Miu, αλλά μπορείτε να κατευθυνθείτε προς τα & Other Stories και Mango για μερικές οικονομικές εναλλακτικές λύσεις.

Αξιοποιώντας την τάση για πολυτελή βασικά ρούχα για το φθινόπωρο/χειμώνα 2023, ο τρόπος για να φορέσετε τα μπαλαρίνες τώρα είναι με τα βασικά κομμάτια της γκαρνταρόμπας σας: λευκό T-shirt, ίσιο τζιν, πουλόβερ με λαιμόκοψη, κομψό σακάκι.

Διατηρήστε το look χαμηλών τόνων με μαύρα, ναυτικά ή καφέ μοντέλα ή προσθέστε ένα εντυπωσιακό ποπ με έντονο κόκκινο και λεοπάρ μοτίβο.

Τα παπούτσια μπαλαρίνες λειτουργούν και για το βράδυ – στην πραγματικότητα, τα έχουν φορέσει πρωτοκλασάτοι στο κόκκινο χαλί.

Αντικαταστήστε τα ψηλοτάκουνα παπούτσια με άνετα φλατ σε βελούδο, σατέν ή με μεταλλικό φινίρισμα και θα βρεθείτε να κάνετε πιρουέτες – αντί να κουτσαίνετε – μέσα στη νύχτα.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Από τη στιγμή της γέννησής του, λόγω της μυθικής οδικής συμπεριφοράς του που ανέτρεπε όλα όσα ξέραμε στο κλείσιμο του περασμένου αιώνα, το Ford...

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Η Αθήνα έχει μπει πλέον σε metal ρυθμούς, καθώς μετράμε αντίστροφα για την συναυλία των Rammstein στις 30 Μαΐου στο Ολυμπιακό Στάδιο και η...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Ο Γιόσεφ Καμπάν θα έχει συγκεκριμένη ευθύνη για την ανάπτυξη της παγκόσμιας σχεδιαστικής γλώσσας των μοντέλων της MG και έρχεται να ενταχθεί στην εταιρεία...

ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Η ακολουθία των Παθών τελέσθηκε χθες στον Ιερό Ναό του Αγίου Στεφάνου της ομωνύμου Κοινότητος στο Γεσήλκιοϊ, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Γέροντος Δέρκων κ....

Advertisement