Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΔΙΕΘΝΗ

Νέες πυρηνικές απειλές Πούτιν και αναφορές στον θάνατο του Πριγκόζιν: «Ίσως ήταν όλοι μεθυσμένοι»

Στον θάνατο του Πριγκόζιν αναφέρθηκε ο Βλάντιμιρ Πούτιν σε ομιλία του στο Σότσι. Απορρίπτοντας κατηγορηματικά τις εικασίες περί πυραυλικής επίθεσης, ο Ρώσος πρόεδρος άφησε να εννοηθεί πως η συντριβή του αεροσκάφους προκλήθηκε από έκρηξη στο εσωτερικό, εικάζοντας πως η ηγετική ομάδα της Βάγκνερ ίσως ήταν μεθυσμένη.

“Ίχνη από χειροβομβίδες βρέθηκαν στις σορούς των νεκρών που σκοτώθηκαν στο δυστύχημα. Δεν υπήρχε κάποιο εξωτερικό πλήγμα στο αεροσκάφος και αυτό είναι ήδη γεγονός” είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: “Ίσως ο Πριγκόζιν και οι υπόλοιποι να ήταν μεθυσμένοι ή υπό την επήρεια ουσιών” στηρίζοντας τα λεγόμενά του στο γεγονός ότι στο αρχηγείο της Βάγκνερ στην Αγία Πετρούπολη βρέθηκαν 5 κιλά κοκαΐνης.

Η ομιλία του στο Σότσι διήρκεσε αρκετές ώρες με τον ίδιο να εκτοξεύει νέες πυρηνικές απειλές, αποκαλύπτοντας πως η Ρωσία πραγματοποίησε ακόμη μία επιτυχημένη δοκιμή του νέου της πυραύλου Ο Burevestnik ή Skyfall σύμφωνα με το ΝΑΤΟ, έχει απεριόριστη εμβέλεια, είναι πυρηνοκίνητος και ικανός να φέρει πυρηνικές κεφαλές.

Ακόμη μία δοκιμή του Burevestnik, του νέου πυρηνοκίνητου πυραύλου, απεριοριστής εμβέλειας στέφθηκε με επιτυχία. Έχουμε σχεδόν ολοκληρώσει και την κατασκευή του Sarmat, ενός εξαιρετικά ισχυρού πυραύλου” τόνισε ο Πούτιν.

Την ώρα που μιλούσε ο Πούτιν, η Ρωσία πραγματοποιούσε μία από τις πιο αιματηρές επιθέσεις της στην Ουκρανία τους τελευταίους μήνες. Το χωριό Χρόζα στο Χάρκοβο θρηνεί δεκάδες νεκρούς, το ένα τρίτο του πληθυσμού του. Την ώρα εκείνη γινόταν η αγρυπνία για έναν στρατιώτη που είχε σκοτωθεί στο μέτωπο.

Λίγες ώρες αργότερα μία επίθεση λίγα χιλιόμετρα μακριά στοίχισε τη ζωή σε αμάχους, μεταξύ τους και ένα 10χρονο αγόρι. Το Κρεμλίνο επιμένει πάντως πως δεν χτυπά αμάχους. Κι ενώ ο πόλεμος μπαίνει στο δεύτερο χειμώνα του, οι εξελίξεις στο μέτωπο είναι ελάχιστες με τις μάχες να συνεχίζονται στα νοτιοανατολικά της χώρας.

Επιμέλεια: Ζέτα Κονταξή

Πηγή: ertnews.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΧΙΟΣ

Ο Δήμος Χίου ενημερώνει ότι στα πλαίσια του έργου «Βελτίωση Ασφαλείας Οδών Δήμου Χίου», θα ξεκινήσει εργασίες στις παρακάτω οδούς: Α) Τμήμα της οδού...

ΧΙΟΣ

ΣΑΒΒΑΤΟ – ΚΥΡΙΑΚΗ 27-28/4/2024 SATURDAY – SUNDAY 27-28/4/2024 ΚΑΡΥΕΣ ΧΙΟΣ – KARIES VILLAGE CHIOS  Ημέρα  Δράση  Ώρα  Τοποθεσία Πέμπτη 25/4/2024  Συνέντευξη Τύπου  12:00  Αίθουσα...

ΧΙΟΣ

Ανακοίνωση ΠΕΣ-ΝΑΤ Χίου για την εργατική Πρωτομαγιά Με ιδιαίτερη ικανοποίηση διαβάσαμε την απόφαση της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (Π.Ν.Ο) και των Ναυτεργατικών Σωματείων για την...

ΑΠΟΨΕΙΣ

Γράφει ο Σταύρος Παπαγιαννάκης Σήμερα, θα διερευνήσουμε ένα θέμα που αγγίζει τα βάθη της ανθρώπινης ψυχής και του πνεύματος: την Ανάσταση του Κυρίου και...

Advertisement