Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΔΙΕΘΝΗ

Ην. Βασίλειο: Αστυνομικοί παραδίδουν τα όπλα τους σε ένδειξη αλληλεγγύης συναδέλφου τους που κατηγορείται για φόνο

Αστυνομικοί της αντιτρομοκρατικής είναι μεταξύ ενός αυξανόμενου αριθμού αξιωματικών της Μητροπολιτικής Αστυνομίας που παραδίδουν τα όπλα τους ως αντίδραση για συνάδελφο τους που κατηγορήθηκε για φόνο.

Η υπουργός Εσωτερικών σήμερα (Κυριακή 24/9) υποστήριξε τους ένοπλους αστυνομικούς, λέγοντας ότι οι αστυνομικοί δεν πρέπει να φοβούνται «να καταλήξουν στο εδώλιο».

Η Σουέλα Μπράβερμαν είπε ότι έχει ξεκινήσει επίσημη επανεξέταση λίγες μέρες αφότου ένας ένοπλος αστυνομικός κατηγορήθηκε για τη δολοφονία του Chris Kaba, ενός 23χρονου μαύρου άνδρα, ο οποίος πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε οδηγώντας στο νότιο Λονδίνο τον περασμένο Νοέμβριο.

Σήμερα το πρωί η κ. Braverman έγραψε στο Twitter:

«Βασιζόμαστε στους γενναίους ένοπλους αξιωματικούς μας για να μας προστατεύσουν από τους πιο επικίνδυνους και βίαιους στην κοινωνία.

«Για το συμφέρον της δημόσιας ασφάλειας πρέπει να λάβουν αποφάσεις σε κλάσματα δευτερολέπτου κάτω από εξαιρετικές πιέσεις.

«Δεν πρέπει να φοβούνται ότι θα καταλήξουν στο εδώλιο για την εκτέλεση των καθηκόντων τους. Οι αξιωματικοί που διακινδυνεύουν τη ζωή τους για να μας κρατήσουν ασφαλείς έχουν την πλήρη υποστήριξή μου και θα κάνω ό,τι περνά από το χέρι μου για να τους υποστηρίξω.

«Γι’ αυτό ξεκίνησα αναθεώρηση (της υπόθεσης) για να βεβαιωθώ ότι εμπιστεύονται να κάνουν τη δουλειά τους προστατεύοντας μας όλους».

Οι ειδικές δυνάμεις εξοπλισμένες με πυροβόλα όπλα που επανδρώνουν τα οχήματα απάντησης κρίσιμων καταστάσεων (ARV) – όπως μία τρομοκρατική επίθεση _ αρνούνται να εργαστούν, αφήνοντας τους επικεφαλής της Σκότλαντ Γιαρντ «να προσπαθούν απεγνωσμένα για να διατηρήσουν τις περιπολίες», αναφέρει η Τέλεγκραφ.

Μάλιστα ένοπλοι αξιωματικοί εκτός της πρωτεύουσας, αρνούνται να καλύψουν τα κενά σε ένδειξη αλληλεγγύης με τους συναδέλφους τους που εδρεύουν στο Λονδίνο.

Την περασμένη Πέμπτη έγινε γνωστό ότι αξιωματικός στην μονάδα πυροβόλων όπλων της ΜΕΤ, γνωστός μόνο ως “NX121”, κατηγορήθηκε για τη δολοφονία του Chris Kaba, ενός μαύρου άνδρα γύρω στα 20, ο οποίος πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε καθώς οδηγούσε στο νότιο Λονδίνο τον περασμένο Σεπτέμβριο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΧΙΟΣ

Με αφορμή τον φετινό εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων (18/5) με θέμα «Μουσεία, Εκπαίδευση και Έρευνα», το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) οργανώνει διαδραστικό...

ΧΙΟΣ

Με στόχο να τιμήσει την Ημέρα της Μητέρας, ο Σύλλογος Τριτέκνων Χίου διοργανώνει εκδήλωση την Κυριακή 19 Μαΐου 2024 και ώρα 18:30 στην πλατεία...

ΧΙΟΣ

Το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χίου ανακοινώνει τα στατιστικά στοιχεία διακίνησης επιβατών και οχημάτων προς το λιμένα Χίου, κατά την περίοδο της Μεγάλης Εβδομάδας του έτους...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Ο τρίτος γύρος του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Αναβάσεων και Ιστορικών Αυτοκίνητων, επιστρέφει και πάλι στη γνωστή διαδρομή από το Λιμάνι μέχρι την πόλη της Κύμης,...

Advertisement