Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΔΙΕΘΝΗ

Γεγονός η πρώτη “κβαντική θεραπεία” κατά του καρκίνου; Νανοσωματίδια προκαλούν τον θάνατο σε κύτταρα γλοιοβλαστώματος

Ηλεκτρικά φορτισμένα σωματίδια που εξαπατούν τα καρκινικά κύτταρα για να αυτοκαταστραφούν θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν ως σπρέι για τη θεραπεία όγκων στον εγκέφαλο, ελπίζουν οι ειδικοί.

Επιστήμονες στο Νότιγχαμ ανακάλυψαν έναν νέο τρόπο χρήσης νανοσωματιδίων για την πρόκληση κυτταρικού θανάτου, γνωστού επιστημονικά ως “απόπτωση”, σε κύτταρα γλοιοβλαστώματος – μια από τις πιο επιθετικές μορφές καρκίνου του εγκεφάλου. Τα σωματίδια μπόρεσαν να στοχεύσουν ειδικά τα κύτταρα του γλοιοβλαστώματος, αφήνοντας αλώβητα τα υγιή κύτταρα.

Οι ερευνητές πιστεύουν ότι πρόκειται για την πρώτη “κβαντική θεραπεία”, αξιοποιώντας τις δυνατότητες της κβαντομηχανικής για την αντιμετώπιση του καρκίνου. Πιστεύουν ότι τα ευρήματά τους θα παράσχουν μια νέα και αποτελεσματική θεραπεία για τους όγκους του εγκεφάλου.

Γράφοντας στο περιοδικό Nature Nanotechnology, οι ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Νότιγχαμ δήλωσαν: “Εξ όσων γνωρίζουμε, αυτή είναι η πρώτη επιτυχής επίδειξη της τεχνολογίας ηλεκτρικής-μοριακής κβαντικής σηματοδότησης στη βιολογία“.

Ο δρ Φράνκι Ρόουσον, επικεφαλής της μελέτης, δήλωσε: “Αναφερόμαστε [στα νανοσωματίδια] ως “βιο-νανοαντένες” επειδή μετατρέπουν ένα ηλεκτρικό πεδίο σε ένα βιολογικό συμβάν σηματοδότησης, το οποίο στη συνέχεια ρυθμίζει κυτταρικές λειτουργίες όπως η απόπτωση – προγραμματισμένος κυτταρικός θάνατος“.

Και πρόσθεσε: “Η ομάδα έδειξε ότι τα καρκινικά κύτταρα υποκύπτουν στον περίπλοκο χορό των ηλεκτρονίων, που ενορχηστρώνεται από τον μαγευτικό κόσμο της κβαντικής βιολογίας. Με την έλευση των βιο-νανοαντιδραστήρων, αυτό το όραμα των κβαντικών θεραπειών του πραγματικού κόσμου πλησιάζει στην πραγματικότητα. Διαμορφώνοντας με ακρίβεια την κβαντική βιολογική σήραγγα ηλεκτρονίων, αυτά τα έξυπνα νανοσωματίδια δημιουργούν μια συμφωνία ηλεκτρικών σημάτων που ενεργοποιούν τον φυσικό μηχανισμό αυτοκαταστροφής των καρκινικών κυττάρων“.

Ο Δρ Ρόουσον πρόσθεσε ότι η θεραπεία έχει επίσης βρεθεί ότι λειτουργεί στα καρκινικά κύτταρα του χοληδόχου πόρου, γεγονός που υποδηλώνει ότι θα μπορούσε να αποτελέσει μια ευρύτερη θεραπεία.

Πηγή: Daily Mail

Πηγή: ertnews.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΕΡΓΑ

Οι πιο γρήγορες πτήσεις διαρκούν από 2 έως 20 λεπτά στον αέρα, με μία από αυτές να πραγματοποιείται πάνω από τα νερά του Αιγαίου....

ΧΙΟΣ

Ο Δήμος Χίου ενημερώνει ότι στα πλαίσια του έργου «Βελτίωση Ασφαλείας Οδών Δήμου Χίου», θα ξεκινήσει εργασίες στις παρακάτω οδούς: Α) Τμήμα της οδού...

ΠΕΡΙΕΡΓΑ

Τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι ένας στρατιωτικός οδηγός κατέγραψε αντιαεροπορικές συστοιχίες πυραύλων  του Iron Dome και έστειλε τις φωτογραφίες στο ψεύτικο  προφίλ μιας...

ΕΚΚΛΗΣΙΑ

«Σε μια εποχή όπου ο σεβασμός στις πανανθρώπινες αρχές και αξίες δυστυχώς υποχωρεί μπροστά στους εγωισμούς και τις ιδιοτέλειες, στην πλεονεξία και την απληστία,...

Advertisement