Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΔΙΕΘΝΗ

Παρέλυσε το Χονγκ Κονγκ: Χάος προκάλεσαν οι σφοδρές βροχοπτώσεις – Δύο νεκροί

Από άκρη σε άκρη ο πλανήτης δοκιμάζεται και βιώνει τις επιπτώσεις της υπερθέρμανσης και της κλιματικής κρίσης. Μετά τους απανωτούς τυφώνες, ρεκόρ – βροχής παραλύει το Χονγκ Κονγκ. Το ασιατικό χρηματοοικονομικό κέντρο «πνίγηκε», με κεντρικές λεωφόρους να έχουν μετατραπεί σε ποτάμια και δρόμους να ανοίγουν από τις κατολισθήσεις, «εξαφανίζοντας» ολόκληρα αυτοκίνητα. Δύο άνθρωποι έχουν χάσει μέχρι στιγμής της ζωή τους και δεκάδες έχουν τραυματιστεί.

Παρέλυσε το Χονγκ Κονγκ. Χάος, νεκρούς και τραυματίες προκάλεσαν οι σφοδρές βροχοπτώσεις, που πλήττουν το ασιατικό χρηματοοικονομικό κέντρο.

Δρόμοι άνοιξαν, καταπίνοντας ολόκληρα αυτοκίνητα. Κεντρικές οδικές αρτηρίες, σταθμοί του μετρό κι εμπορικά κέντρα πλημμύρισαν. Τα σχολεία έκλεισαν. Το χρηματιστήριο δεν λειτούργησε. Παράλληλα, ζητήθηκε από τους κατοίκους να αποφεύγουν τις μετακινήσεις.

Διασώστες απομάκρυναν οδηγούς που είχαν εγκλωβιστεί στα αυτοκίνητά τους. Πολλοί ανέβηκαν στην οροφή των οχημάτων τους για να σωθούν.

Οι σφοδρότερες βροχοπτώσεις από το 1952 έπληξαν και τη γειτονική κινεζική μητρόπολη Σεντζέν, όπου 465 χιλιοστά βροχής έπεσαν μέσα σε 12 ώρες. Εκατοντάδες πτήσεις ακυρώθηκαν στην ευρύτερη επαρχία Γκουανγκ-ντονγκ ενώ σε κίτρινο συναγερμό τέθηκαν πολλές παράκτιες περιοχές.

Οι καταρρακτώδεις βροχές ακολουθούν τους δύο τυφώνες, Σάολα και Χαϊκούι, που έπληξαν τη νότια Κίνα πριν από μία εβδομάδα.

Αντιμέτωποι με θυελλώδεις ανέμους και ισχυρή βροχόπτωση είναι και οι κάτοικοι στο Τόκιο, καθώς τροπική καταιγίδα πλησιάζει την ανατολική και βόρεια Ιαπωνία. Οι Αρχές έχουν εκδώσει προειδοποίηση για κατολισθήσεις και πλημμύρες σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΧΙΟΣ

Ο Δήμος Χίου ενημερώνει ότι στα πλαίσια του έργου «Βελτίωση Ασφαλείας Οδών Δήμου Χίου», θα ξεκινήσει εργασίες στις παρακάτω οδούς: Α) Τμήμα της οδού...

ΧΙΟΣ

ΣΑΒΒΑΤΟ – ΚΥΡΙΑΚΗ 27-28/4/2024 SATURDAY – SUNDAY 27-28/4/2024 ΚΑΡΥΕΣ ΧΙΟΣ – KARIES VILLAGE CHIOS  Ημέρα  Δράση  Ώρα  Τοποθεσία Πέμπτη 25/4/2024  Συνέντευξη Τύπου  12:00  Αίθουσα...

ΧΙΟΣ

Ανακοίνωση ΠΕΣ-ΝΑΤ Χίου για την εργατική Πρωτομαγιά Με ιδιαίτερη ικανοποίηση διαβάσαμε την απόφαση της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (Π.Ν.Ο) και των Ναυτεργατικών Σωματείων για την...

ΑΠΟΨΕΙΣ

Γράφει ο Σταύρος Παπαγιαννάκης Σήμερα, θα διερευνήσουμε ένα θέμα που αγγίζει τα βάθη της ανθρώπινης ψυχής και του πνεύματος: την Ανάσταση του Κυρίου και...

Advertisement