Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΔΙΕΘΝΗ

Ιστορικό πολεμικό γραφείο του Τσόρτσιλ μετατρέπεται σε πολυτελές ξενοδοχείο

Ήταν κρυμμένο από τα μάτια του κοινού για περισσότερα από εκατό χρόνια. Σε λίγες εβδομάδες, όμως, το πρώην Παλιό Πολεμικό Γραφείο στο Whitehall του Λονδίνου θα ανοίξει επιτέλους τις πόρτες του μετά από μια μεταμόρφωση πολλών εκατομμυρίων ευρώ.

Προηγουμένως φιλοξενώντας τις επιχειρήσεις στρατιωτικών ηγετών, το ακίνητο έχει επαναπροσδιοριστεί ως το πρώτο ξενοδοχείο Raffles του Ηνωμένου Βασιλείου, με πολυτελή δωμάτια που ξεκινούν από 1.100 λίρες (1280 ευρώ) ανά διανυκτέρευση.

Διαθέτοντας 120 δωμάτια και σουίτες, μια αίθουσα χορού 600 ατόμων και το πρώτο σπα του Λονδίνου με την επωνυμία Guerlain, το ξενοδοχείο Raffles London του Παλαιού Πολεμικού Γραφείου, μια συνεργασία με τον αείμνηστο Γάλλο αρχιτέκτονα Θιερί Ντεπόν, είναι ένα από τα πιο πολυαναμενόμενα ανοίγματα ξενοδοχείων φέτος.

Μνημειώδες κτίριο

Το κτίριο τυχαίνει επίσης να είναι η τοποθεσία όπου ο Βρετανός συγγραφέας Ίαν Φλέμινγκ σκέφτηκε την ιδέα για τα κατασκοπευτικά μυθιστορήματα του Τζέιμς Μποντ, ενώ εργαζόταν ως αξιωματικός της βρετανικής ναυτικής υπηρεσίας πληροφοριών.

Οι θαυμαστές του 007 μπορεί να αναγνωρίσουν ορισμένες περιοχές του ακινήτου, το οποίο χρησιμοποιήθηκε ως τοποθεσία γυρισμάτων σε πιο πρόσφατες ταινίες της σειράς, όπως το “Spectre”, καθώς και σε παλαιότερες, όπως το “Octopussy” και το “Licence to Kill”.

Γιατί όμως χρειάστηκε τόσο πολύς καιρός για να έρθει στην πρωτεύουσα του Ηνωμένου Βασιλείου η επωνυμία του ξενοδοχείου Raffles, που ιδρύθηκε από τους Αρμένιους ξενοδόχους, τους αδελφούς Σάρκις, το 1887 και πήρε το όνομά της από τον σερ Στάμφορντ Ραφλς, ο οποίος θεωρείται ο ιδρυτής της σύγχρονης Σιγκαπούρης;

«Χρειαζόμασταν το κατάλληλο σημείο», λέει στο CNN Travel ο Φιλίπ Λεμπόφ, διευθύνων σύμβουλος του ξενοδοχείου. «Αισθανθήκαμε ότι αυτό ήταν το κατάλληλο κτίριο γι’ αυτό».

Το κτίριο-ορόσημο, που αρχικά ολοκληρώθηκε το 1906, υποβλήθηκε σε οκταετή ανακαίνιση, κατά την οποία εκατοντάδες τεχνίτες επιστρατεύτηκαν για την αποκατάσταση ιστορικών στοιχείων, όπως η επένδυση από δρυς και το χειροποίητο ψηφιδωτό δάπεδο.

Και σύμφωνα με την Τζιλ Ο’ Χάρ, διευθύντρια πωλήσεων και μάρκετινγκ του Raffles London, υπήρξε τόσο πολύ αποκατάσταση όσο και κατασκευή κατά τη διάρκεια της εκτεταμένης διαδικασίας μετατροπής του ιστορικού κτιρίου σε πολυτελές ξενοδοχείο.

Επιθυμητή τοποθεσία

Το ίδιο το κτίριο περιλαμβάνει τρία μπαρ και εννέα εστιατόρια, με τα πέντε, συμπεριλαμβανομένων των εστιατορίων με την υπογραφή του Αργεντινού σεφ Μάουρο Κολαγκρέκο, να εδρεύουν στο ξενοδοχείο.

Ένα εστιατόριο στον τελευταίο όροφο και ένα σάκε μπαρ από τον Ιάπωνα σεφ Έντο Καζουτόσι έχει προγραμματιστεί να ανοίξει στο ακίνητο αργότερα φέτος.

Εν τω μεταξύ, το σπα Guerlain, το οποίο εκτείνεται σε τέσσερις από τους 14 ορόφους του ξενοδοχείου (επτά πάνω από το έδαφος και επτά κάτω από το έδαφος) διαθέτει εννέα αίθουσες θεραπείας, συμπεριλαμβανομένου ενός κομμωτηρίου, χώρους για θεραπείες ομορφιάς, σουίτες για ζευγάρια και μια πισίνα 20 μέτρων, μια πισίνα αναζωογόνησης και αίθουσες ατμού και σάουνας.

Η εκπληκτική αίθουσα χορού του ξενοδοχείου, η οποία μπορεί να κρατηθεί για πάρτι, γάμους και εταιρικές εκδηλώσεις, έχει ήδη μεγάλη ζήτηση.

Ενώ το Raffles London είναι ένα από τα πολλά νέα ξενοδοχεία που εγκαινιάζονται φέτος στο Λονδίνο, όπως το The Peninsula London και το Mandarin Oriental Mayfair, ο Λεμπόφ πιστεύει ότι η τοποθεσία και η ιστορία του κτιρίου το κάνουν να ξεχωρίζει.

Πώς είναι να μένεις στο παλαιότερο ξενοδοχείο του κόσμου;

Παρόλο που το Whitehall, το οποίο εκτείνεται από την πλατεία Trafalgar μέχρι τα σπίτια του Κοινοβουλίου, είναι γνωστό για κυβερνητικά κτίρια και όχι για πολυτελή ξενοδοχεία, το άνοιγμα του πεντάστερου Corinthia Hotel London στο Whitehall Place το 2011, οδήγησε σε κάποια αλλαγή σε αυτό το μέτωπο.

«Πριν από δέκα χρόνια, ήταν μια περιοχή με τυπικά κυβερνητικά κτίρια και λίγο ήσυχη. Νομίζω όμως ότι εξελίσσεται με πολύ θετικό τρόπο», λέει ο Λεμπόφ, σημειώνοντας ότι το πρώτο ξενοδοχείο Waldorf Astoria του Λονδίνου πρόκειται να ανοίξει κοντά στην πλατεία Τραφάλγκαρ το 2025.

Θα βρίσκεται απέναντι από το Horse Guards Parade, την επίσημη είσοδο του παλατιού του Μπάκιγχαμ. Δεν μπορείς να διαλέξεις καλύτερο μέρος.

«Δεν είναι απλώς ένα ξενοδοχείο. Είναι ένας ολόκληρος προορισμός. Σε ποιο άλλο μέρος μπορείτε να μείνετε όπου ο Ίαν Φλέμινγκ δούλευε και είχε την έμπνευση για τον Τζέιμς Μποντ;»

Πηγή: CNN

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΠΟΨΕΙΣ

Γράφει ο Σταύρος Παπαγιαννάκης Σήμερα, θα διερευνήσουμε ένα θέμα που αγγίζει τα βάθη της ανθρώπινης ψυχής και του πνεύματος: την Ανάσταση του Κυρίου και...

ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Κατά την ευλογημένη και κατανυκτική περίοδο της Αγίας και Μεγάλης Εβδομάδος, της Εβδομάδος των Παθών του Κυρίου μας, η οποία θα καταλήξει στο πανευφρόσυνο...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Οι πρωτοπόροι στους τομείς της οδηγικής απόλαυσης χωρίς εκπομπές ρύπων και της προοδευτικής αισθητικής στην πολυτελή μεσαία κατηγορία αποκτούν τώρα ακόμα ευρύτερη απήχηση. Πρεμιέρα...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Το Audi House of Progress είναι μια τεχνολογική έκθεση σε ένα θαυμαστό κλασσικό κτήριο σε έναν από τους πλέον πολυσύχναστους πεζόδρομους στο κέντρο της...

Advertisement