Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΔΙΕΘΝΗ

Ηνωμένο Βασίλειο: Πρωτοσέλιδο των βρετανικών ΜΜΕ οι συνομιλίες Αλβανών διακινητών που περνούν παράνομα μετανάστες

Οι ομάδες Αλβανών διακινητών που περνούν παράνομα στη Μεγάλη Βρετανία μετανάστες, συνεχίζουν να παραμένουν πρωτοσέλιδο των βρετανικών ΜΜΕ.

Τα μέτρα που έλαβαν οι αρχές για τον περιορισμό της παράνομης μετανάστευσης δεν φαίνεται να δίνουν το αναμενόμενο αποτέλεσμα, κι έτσι οι ομάδες αυτές συνεχίζουν τη δράση τους.

Η βρετανική εφημερίδα Daily Mail μέσα από έρευνα, κατάφερε εύκολα να έρθει σε επαφή με κάποιους από τους Αλβανούς διακινητές, επικοινωνώντας μαζί τους μέσω κοινωνικών δικτύων ή ακόμα και τηλεφώνου.

Αυτό που αποδεικνύεται στο δημοσίευμα της Daily Mail είναι το γεγονός ότι αυτοί οι διακινητές χρησιμοποιούν τηλέφωνα εγγεγραμμένα στη Μεγάλη Βρετανία και ότι έχουν μοιραστεί μαζί τους τις πληρωμές για την οργάνωση και το πέρασμα στον προορισμό.

3500 ευρώ το άτομο ήταν η τιμή που ανάφερε ένας από τους διακινητές ο οποίος ενημέρωσε τους πράκτορες οι οποίοι εμφανιζόταν ως ενδιαφερόμενοι να πάνε στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Η διέλευση θα γινόταν με φουσκωτό ή φορτηγό.

Ένας άλλος εξ αυτών περνούσε επίσης ασυνόδευτους ανηλίκους, προσφέροντας έκπτωση 500 ευρώ για ένα 15χρονο αγόρι.

Η μόνη τους προϋπόθεση, σύμφωνα με τις συνομιλίες που αποκαλύπτονται στο δημοσίευμα, ήταν να αποκαλύψουν την ταυτότητα των ατόμων που θα περνούσαν και τις φωτογραφίες διαβατηρίου όσων θα πλήρωναν για να περάσουν παράνομα στη Βρετανία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Από τη στιγμή της γέννησής του, λόγω της μυθικής οδικής συμπεριφοράς του που ανέτρεπε όλα όσα ξέραμε στο κλείσιμο του περασμένου αιώνα, το Ford...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Ο Γιόσεφ Καμπάν θα έχει συγκεκριμένη ευθύνη για την ανάπτυξη της παγκόσμιας σχεδιαστικής γλώσσας των μοντέλων της MG και έρχεται να ενταχθεί στην εταιρεία...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Το Ford Puma με τη κορυφαία άνεση και πρακτικότητα, σε συνδυασμό με τους μεγάλους χώρους για πέντε επιβάτες και τις αποσκευές τους, έχει δικαίως...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Με ένα αμιγώς ηλεκτρικό Avenger, ένα 48V υβριδικό Renegade και ένα Plug-in Hybrid Compass, η Jeep υποστήριξε την μοναδική διοργάνωση off-road τριάθλου που γίνεται...

Advertisement