Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΔΙΕΘΝΗ

Μεγάλη Βρετανία: Μείωση των λογαριασμών ενέργειας χωρίς ελάφρυνση στους καταναλωτές

Οι λογαριασμοί οικιακής θέρμανσης πρόκειται να πέσουν στο χαμηλότερο επίπεδο από την εισβολή στην Ουκρανία και μετά, αφού η ρυθμιστική αρχή ενέργειας για τη Μεγάλη Βρετανία Ofgem, μείωσε το ανώτατο όριο της τιμής της ενέργειας κατά 7%.

Η μείωση ρίχνει το ανώτατο όριο τιμής – το οποίο καθορίζει τη μέγιστη τιμή ανά μονάδα ενέργειας που μπορεί να χρεώσει ο προμηθευτής ενέργειας – από 2.074 λίρες σήμερα σε 1.923 λίρες από τον Οκτώβριο. Όσοι έχουν μετρητές προπληρωμής θα πληρώσουν 1.949 λίρες.

Αυτό σημαίνει ότι ο μέσος ετήσιος λογαριασμός που θα πληρώσει ένας καταναλωτής, βρίσκεται τώρα στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Απρίλιο του 2022.

Η μείωση, παρότι ευπρόσδεκτη από τα νοικοκυριά, δεν αντανακλάται στους λογαριασμούς που εξακολουθούν να είναι 85% υψηλότεροι από ό,τι πριν από δύο χρόνια, όταν το ανώτατο όριο τιμής για τον Απρίλιο-Οκτώβριο 2021 ήταν μόλις 1.042 λίρες.

Οι ειδικοί του κλάδου λένε ότι υπάρχει μικρή προοπτική οι τιμές να υποχωρήσουν ξανά σε αυτό το επίπεδο στο άμεσο μέλλον.

Ο Υπουργός για την κλιματική αλλαγή, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι ηγείται σε μία «σκανδαλώδη κρίση κόστους ζωής» και είπε ότι οι Εργατικοί θα αυξήσουν τους φόρους στις εταιρείες ενέργειας για να επιδοτήσουν τους λογαριασμούς.

«Το Εργατικό Κόμμα θα ενεργήσει για να κλείσει τα κενά και να φέρει έναν κατάλληλο έκτακτο φόρο στους γίγαντες του πετρελαίου και του φυσικού αερίου για να βοηθήσει στην αντιμετώπιση της κρίσης κόστους ζωής» δήλωσε ο Εντ Μίλιμπαντ.

Το ανώτατο όριο τιμής της ενέργειας εισήχθη το 2019 ως απάντηση στις ανησυχίες σχετικά με τη φτώχεια των καυσίμων. Ωστόσο, οι επικριτές λένε ότι η πολιτική τώρα κάνει περισσότερο κακό παρά καλό.

Υπάρχουν ανησυχίες ότι ο καθορισμός των τιμών για τρεις μήνες καθυστερεί το χρόνο που χρειάζεται οι τιμές χονδρικής να περάσουν στους λογαριασμούς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΧΙΟΣ

Ο Δήμος Χίου ενημερώνει ότι στα πλαίσια του έργου «Βελτίωση Ασφαλείας Οδών Δήμου Χίου», θα ξεκινήσει εργασίες στις παρακάτω οδούς: Α) Τμήμα της οδού...

ΧΙΟΣ

ΣΑΒΒΑΤΟ – ΚΥΡΙΑΚΗ 27-28/4/2024 SATURDAY – SUNDAY 27-28/4/2024 ΚΑΡΥΕΣ ΧΙΟΣ – KARIES VILLAGE CHIOS  Ημέρα  Δράση  Ώρα  Τοποθεσία Πέμπτη 25/4/2024  Συνέντευξη Τύπου  12:00  Αίθουσα...

ΧΙΟΣ

Ανακοίνωση ΠΕΣ-ΝΑΤ Χίου για την εργατική Πρωτομαγιά Με ιδιαίτερη ικανοποίηση διαβάσαμε την απόφαση της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (Π.Ν.Ο) και των Ναυτεργατικών Σωματείων για την...

ΑΠΟΨΕΙΣ

Γράφει ο Σταύρος Παπαγιαννάκης Σήμερα, θα διερευνήσουμε ένα θέμα που αγγίζει τα βάθη της ανθρώπινης ψυχής και του πνεύματος: την Ανάσταση του Κυρίου και...

Advertisement