Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΔΙΕΘΝΗ

Χωριό στην Ινδονησία περιορίζει το internet για να σώσει τα ήθη των νέων

Ένα χωριό της Ινδονησίας προσπαθεί να αποφύγει τις παγίδες της σύγχρονης ζωής και θέλει να κόψει το διαδίκτυο για να προστατεύσει τα ήθη της νέας γενιάς, σύμφωνα με το observatornews.ro.

Σε απόσταση τεσσάρων ωρών με το αυτοκίνητο από τη φασαρία της πρωτεύουσας της Ινδονησίας, Τζακάρτα, βρίσκεται η απομονωμένη κοινότητα Baduy Dalam, όπου αποφεύγονται οι παγίδες της σύγχρονης ζωής. Οι κάτοικοι του Baduy Dalam απορρίπτουν τα χρήματα, την τεχνολογία και την επίσημη εκπαίδευση και περιορίζουν τους τουρίστες – απαγορεύοντας σε κάθε επισκέπτη να κινηματογραφήσει τη ζωή του.

Τώρα, το χωριό θέλει να πάει ένα βήμα παραπέρα κόβοντας το διαδίκτυο. Η κοινότητα Baduy στο Lebak της επαρχίας Banten αποτελείται από δύο ομάδες, το Baduy Dalam και το Baduy Luar, συνολικά περίπου 26.000 άτομα. Οι κάτοικοι του Baduy Luar έχουν υιοθετήσει σύγχρονους τρόπους ζωής, με μερικούς από αυτούς να βασίζονται στο Διαδίκτυο για να προσελκύσουν τουρίστες και να προωθήσουν τις χειροτεχνίες τους.

Ωστόσο, μια επιστολή εκπροσώπων του Baduy Dalam, με ημερομηνία Ιουνίου και την οποία επικαλείται η εφημερίδα “The Guardian”, καλεί τις αρχές να αφαιρέσουν ή να εκτρέψουν τα σήματα του Διαδικτύου και να περιορίσουν, να μειώσουν ή να κλείσουν εφαρμογές που μπορεί να επηρεάσουν τα ήθη της νεότερης γενιάς.

«Θεωρείται ότι η ύπαρξη τηλεφώνων/smartphone που μπορούν να ανήκουν σε όλους, συμπεριλαμβανομένων αυτών από το Baduy, οδηγεί σε μείωση της ηθικής της γενιάς μας, η οποία μπορεί να έχει πρόσβαση σε εφαρμογές και μη εκπαιδευτικό περιεχόμενο», αναφέρεται στην επιστολή.

Ο αξιωματούχος του Lebak Anik Sakinah είπε ότι το γραφείο του είχε διαβιβάσει το αίτημα στο υπουργείο Επικοινωνιών και Πληροφοριών της Ινδονησίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΠΟΨΕΙΣ

Γράφει ο Μιχαήλ Αλ. Ξυλοπόδης 29-4-2024       Στις 20 Νοεμβρίου 2017 χειρουργήθηκα στην Αγγεοχειρουργική Κλινική του Νοσοκομείου ¨Αττικόν¨, από τον Καθηγητή κ.  Ιωάννη...

ΧΙΟΣ

Μιλώντας για την Ανάσταση στον Βροντάδο της Χίου και το άρρηκτα συνδεδεμένο μαζί της έθιμο του ρουκετοπόλεμου, σύντομα αντιλαμβάνεται κανείς ότι δεν πρόκειται απλώς...

ΧΙΟΣ

Επίσκεψη στο «Σκυλίτσειο» Γενικό Νοσοκομείο της Χίου πραγματοποίησε ο βουλευτής Χίου, κ. Νότης Μηταράκης, με αφορμή τη δημιουργία της Νέας Μονάδας Μόνιμης Εμφύτευσης στην...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Τα μοντέλα της DFSK, που συνδυάζουν την αξιοπιστία, την τεχνολογία και την αυξημένη πρακτικότητα με την ακαταμάχητη σχέση ποιότητας-τιμής, είναι έτοιμα να κάνουν δυναμική...

Advertisement