Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΔΙΕΘΝΗ

Τυνησία: Στους 50 βαθμούς ο υδράργυρος – Μαίνονται δασικές πυρκαγιές

Στους 50 βαθμούς Κελσίου, δηλαδή 6-10 βαθμούς πάνω από τη φυσιολογική για την εποχή βρίσκεται η θερμοκρασία, στην Τυνησία. Στο κέντρο της Τύνιδας έφτασε τους 49 βαθμούς υπό σκιάν. Σε ένα σημείο της λεωφόρου Μπουργκίμπα, του κεντρικού οδικού άξονα της πρωτεύουσας, το μεσημέρι τα θερμόμετρα έδειχναν 56 βαθμούς, στον ήλιο.

Τυνήσιοι από τις φτωχικές συνοικίες, που συχνά δεν διαθέτουν κλιματιστικά στο σπίτι τους, κοιμούνται τα βράδια σε σκηνές στις παραλίες.

Στους ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης, κάποιοι χαρακτηρίζουν την Τυνησία «μαγκάλι», άλλοι αναρτούν προσευχές με την ελπίδα ότι θα τελειώσει αυτό το κύμα του καύσωνα που διαρκεί ήδη δύο εβδομάδες.

Λόγω του «άνευ προηγουμένου καύσωνα», η δημόσια εταιρεία ενέργειας Sonelgaz ανέφερε ότι την Κυριακή η κατανάλωση ρεύματος έφτασε στο αποκορύφωμά της, με 18.695 μεγαβάτ. Τα κλιματιστικά πωλούνται πανάκριβα (πάνω από 500 ευρώ, από 300 προηγουμένως) και είναι δυσεύρετα.

Στη γειτονική Αλγερία, οι αρχές έχουν τεθεί σε συναγερμό αφού σε πέντε περιφέρειες, στα ανατολικά, η θερμοκρασία αναμένεται να φτάσει κατά τόπους τους 48 βαθμούς: στο Τζιζέλ, τη Σκίκντα, την Άναμπα, το Ελ Ταρφ και την Γκουέλμα.

Και στις δύο χώρες είναι σε εξέλιξη μεγάλες δασικές πυρκαγιές.

Σε άλλες περιοχές της βόρειας Αφρικής, στο Μαρόκο και τη Λιβύη, η θερμοκρασία είναι εντός των συνηθισμένων για την εποχή επιπέδων.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΧΙΟΣ

Με αφορμή τη Γιορτή της Μητέρας, το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) οργανώνει το δημιουργικό εργαστήρι «Μάνα, μητέρα, μανούλα, μαμά!» για παιδιά, ηλικίας 6...

ΕΛΛΑΔΑ

Σοβαρό τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε περί τις 23:00 το βράδυ, στη λεωφόρο Πειραιώς. Σύμφωνα με πληροφορίες του Newsbomb.gr, ένα όχημα, υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες, παρέσυρε πέντε...

ΑΠΟΨΕΙΣ

Γράφει η Ευγενία Γάλλου Πολλές φράσεις, προερχόμενες από τα δυνατά αφηγηματικά κείμενα των Ευαγγελίων και από την υψηλή ποίηση που χαρακτηρίζει την υμνολογία της Μ....

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Με γνώμονα την ασφάλεια της ναυσιπλοΐας και την ασφαλή διακίνηση των επιβατών, το Υπουργείο Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής εξέδωσε κατευθυντήριες οδηγίες προς τις ακτοπλοϊκές...

Advertisement