Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΔΙΕΘΝΗ

Η Ουκρανία ανέλαβε επίσημα την ευθύνη για την έκρηξη στη γέφυρα της Κριμαίας

Η αναπληρώτρια υπουργός Άμυνας της Ουκρανίας Hanna Maliar έκανε την «ξεκάθαρη» παραδοχή ότι οι ουκρανικές δυνάμεις ήταν υπεύθυνες για την επίθεση τον περασμένο Οκτώβριο στη γέφυρα που συνδέει τη Ρωσία με την Κριμαία, την οποία ελέγχει η Μόσχα από τότε που κατέλαβε τη χερσόνησο το 2014.

Καταγράφοντας 12 ουκρανικά επιτεύγματα από την έναρξη της πλήρους εισβολής της Ρωσίας πριν από 500 ημέρες, η Maliar έγραψε στο Telegram:

«273 ημέρες πριν, (εμείς) εξαπολύσαμε το πρώτο χτύπημα στη γέφυρα της Κριμαίας για να διαταράξουμε το ρωσικό εφοδιασμό».

Το μήνυμα στο Telegram ανέφερε επίσης τη βύθιση του ρωσικού πολεμικού πλοίου Moskva (πριν από 451 ημέρες) και την απελευθέρωση του νησιού Snake (πριν από 373 ημέρες).

Το CNN επικοινώνησε με τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας για μια δήλωση σχετικά με την ανάληψη ευθύνης για την έκρηξη της γέφυρας, αλλά δεν έχει λάβει ακόμη απάντηση.

Η επίθεση στη γέφυρα του Κερτς, η οποία διέκοψε σημαντικές συγκοινωνιακές συνδέσεις μεταξύ της ηπειρωτικής Ρωσίας και της προσαρτημένης χερσονήσου της Κριμαίας, όχι μόνο αποτέλεσε πλήγμα κατά της στρατιωτικής προσπάθειας της Ρωσίας στην Ουκρανία, αλλά και ψυχολογικό πλήγμα για τη Μόσχα και σημαντική προπαγανδιστική νίκη για το Κίεβο.

Ουκρανοί αξιωματούχοι πανηγύρισαν τότε την έκρηξη, αλλά δεν προέβησαν σε σαφή ανάληψη ευθύνης.

Δείτε βίντεο από τη στιγμή της έκρηξης:

Πηγή: CNNi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Από τη στιγμή της γέννησής του, λόγω της μυθικής οδικής συμπεριφοράς του που ανέτρεπε όλα όσα ξέραμε στο κλείσιμο του περασμένου αιώνα, το Ford...

ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Η ακολουθία των Παθών τελέσθηκε χθες στον Ιερό Ναό του Αγίου Στεφάνου της ομωνύμου Κοινότητος στο Γεσήλκιοϊ, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Γέροντος Δέρκων κ....

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Ο Γιόσεφ Καμπάν θα έχει συγκεκριμένη ευθύνη για την ανάπτυξη της παγκόσμιας σχεδιαστικής γλώσσας των μοντέλων της MG και έρχεται να ενταχθεί στην εταιρεία...

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Η Αθήνα έχει μπει πλέον σε metal ρυθμούς, καθώς μετράμε αντίστροφα για την συναυλία των Rammstein στις 30 Μαΐου στο Ολυμπιακό Στάδιο και η...

Advertisement