Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΔΙΕΘΝΗ

Συνελήφθησαν τέσσερις Ισραηλινοί για πράξεις βίας στη Δυτική Όχθη

Ανώτερος ισραηλινός αξιωματούχος ασφαλείας ανακοίνωσε ότι τέσσερις Ισραηλινοί που κατηγορούνται ότι διέπραξαν πράξεις βίας κατά Παλαιστινίων την περασμένη εβδομάδα στη βόρεια Δυτική Όχθη τέθηκαν υπό διοικητική κράτηση.

Η διοικητική κράτηση, ένα αμφιλεγόμενο μέτρο, επιτρέπει στο Ισραήλ να κρατά υπόπτους χωρίς κατηγορία ή δίκη.

Ο ανώτερος αξιωματούχος, μιλώντας υπό τον όρο της ανωνυμίας, τόνισε ότι σπάνια λαμβάνεται τέτοιο μέτρο κατά των Ισραηλινών, προσθέτοντας ότι ο υπουργός Άμυνας Yoav Gallant υπέγραψε «πρόσφατα» το ένταλμα σύλληψης.

Σύμφωνα με αυτή την πηγή, οι τέσσερις συλληφθέντες κατηγορούνται ότι συμμετείχαν στη βία στη Δυτική Όχθη την περασμένη εβδομάδα και «θέτουν σε κίνδυνο αθώες ζωές». Κατέστρεψαν επίσης παλαιστινιακές περιουσίες και πυρπόλησαν αυτοκίνητα.

Τα συγκεκριμένα τέσσερα άτομα έχουν ήδη συλληφθεί στο παρελθόν και ορισμένα από αυτά εμπλέκονται σε πράξεις βίας κατά στρατιωτών και δυνάμεων ασφαλείας, σύμφωνα με την πηγή.

Η βία έλαβε χώρα λίγο αφότου Παλαιστίνιοι σκότωσαν τέσσερις Ισραηλινούς κοντά στον οικισμό Ελί στη βόρεια Δυτική Όχθη. Οι δύο δράστες πυροβολήθηκαν αργότερα.

Μετά την επίθεση κοντά στο Eli, εκατοντάδες έποικοι εισέβαλαν στην παλαιστινιακή πόλη Hawara, σύμφωνα με τον δήμαρχο της, επιτέθηκαν σε κατοίκους και πυρπολώντας γεωργικές εκτάσεις, επαναλαμβάνοντας το σενάριο της τιμωρητικής εκστρατείας που πραγματοποιήθηκε τον Φεβρουάριο μετά από μια παλαιστινιακή επίθεση που σκότωσε δύο Ισραηλινούς στην περιοχή .

Ο αρχηγός του ισραηλινού επιτελείου, Herzi Halevi, δήλωσε την Τετάρτη ότι «ένας αξιωματικός που δεν κουνάει το δάχτυλό του όταν βλέπει έναν Ισραηλινό να ετοιμάζεται να ρίξει βόμβα μολότοφ σε ένα παλαιστινιακό σπίτι, δεν μπορεί να είναι αξιωματικός», καταδικάζοντας τη βία χωρίς να προσεγγίζει άμεσα τα γεγονότα της περασμένης εβδομάδας.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Το Automated Shift Assistant βασίζεται σε μια έξυπνη τεχνολογία με δύο ηλεκτρομηχανικούς ενεργοποιητές να αυτοματοποιούν τη λειτουργία του συμπλέκτη και την αλλαγή σχέσεων στο...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Μια τελευταία ρύθμιση στο ζήτημα έκδοσης στοιχείων κυκλοφορίας για χρήση οχημάτων κατηγορίας Ο1 και Ο2 (ρυμουλκούμενα – τρέιλερ), συμπεριλαμβανομένων και των ειδικής χρήσεως ειδικού...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

H κατασκευή μιας μονάδας συναρμολόγησης μπαταριών υψηλής τάσης έχει ξεκινήσει, μαζί με έργα επέκτασης των χώρων κατασκευής αμαξωμάτων, συναρμολόγησης και logistics. Συνολικά 800 εκατομμύρια...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Το νέο Cupra Formentor έρχεται με υψηλές φιλοδοξίες, βαδίζοντας στα χνάρια του επιτυχημένου προηγούμενου SUV. Το Cupra Formentor είναι το best seller της εταιρείας...

Advertisement