Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΔΙΕΘΝΗ

ΕΕ: Για νέες εκλογές με πλήρη συμμετοχή κάλεσε ο Ζοζέπ Μπορέλ μετά τις διαπραγματεύσεις με Κούρτι και Βούτσιτς

Για νέες εκλογές με πλήρη συμμετοχή κάλεσε ο Ζοζέπ Μπορέλ μετά τις διαπραγματεύσεις που έλαβαν χώρα στις Βρυξέλλες με τον Άλμπιν Κούρτι και τον Αλεξάντερ Βούτσιτς.

Πιο συγκεκεριμένα, πάνω από τέσσερις ώρες διήρκησαν οι συναντήσεις του Ύπατου Εκπροσώπου της ΕΕ, Ζοζέπ Μπορέλ και του Ειδικού Απεσταλμένου για τον Διάλογο Βελιγραδίου-Πρίστινας, Μίροσλαβ Λάιτσακ με τον Πρωθυπουργό του Κοσόβου, Άλμπιν Κούρτι και τον Πρόεδρο της Σερβίας Αλεξάντερ Βούτσιτς.

Όπως διευκρίνισε ο Ζοζέπ Μπορέλ σε δηλώσεις που έκανε πριν από λίγο, «σήμερα μαζί με τον Ειδικό Απεσταλμένο της ΕΕ, τον κύριο Λάιτσακ περάσαμε πάνω από τέσσερις ώρες πρώτα με τον Πρωθυπουργό Κούρτι μετά με τον Πρόεδρο Βούτσιτς, σε ξεχωριστές συναντήσεις – δεν υπήρξαν κοινές συναντήσεις – προσπαθώντας να βρεθεί μία λύση ή τουλάχιστον να προχωρήσουμε μπροστά».

«Αντιμετωπίζουμε κρίση και τους ευχαριστούμε και τους δύο που ήρθαν στις Βρυξέλλες σε μια προσπάθεια για αναζήτηση αποκλιμάκωσης» σημείωσε.

Ο Ύπατος Εκπρόσωπος ανέφερε ότι παρουσιάστηκαν στις δύο πλευρές οι «ξεκάθαρες προσδοκίες» της ΕΕ καλώντας το Κόσοβο να σταματήσει τις αστυνομικές επιχειρήσεις στα δημοτικά κτίρια στα βόρεια του Κοσόβου και τη Σερβία, να απομακρυνθούν οι διαδηλωτές.

Τέλος, ο Ζοζέπ Μπορέλ τόνισε έκανε λόγο για «πυρήνα του προβλήματος» και «πυρήνας της λύσης» κι αυτός είναι «νέες εκλογές με πλήρη συμμετοχή».

Ανταπόκριση: Ειρήνη Ζαρκαδούλα

Πηγή: ertnews.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

H κατασκευή μιας μονάδας συναρμολόγησης μπαταριών υψηλής τάσης έχει ξεκινήσει, μαζί με έργα επέκτασης των χώρων κατασκευής αμαξωμάτων, συναρμολόγησης και logistics. Συνολικά 800 εκατομμύρια...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Το νέο Cupra Formentor έρχεται με υψηλές φιλοδοξίες, βαδίζοντας στα χνάρια του επιτυχημένου προηγούμενου SUV. Το Cupra Formentor είναι το best seller της εταιρείας...

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Τρομερά άτυχη η ομάδα του Λουίς Ενρίκε, καθώς στο δεύτερο μέρος είχε 4 δοκάρια και συνολικά 6 μετά και τα δύο του πρώτου ημιτελικού...

ΔΙΕΘΝΗ

Η Λευκορωσία ξεκίνησε ελέγχους για την ετοιμότητα του στρατού της να αναπτύξει τακτικά πυρηνικά όπλα, μετέδωσαν σήμερα κρατικά ΜΜΕ, ταυτόχρονα με τις προετοιμασίες για...

Advertisement