Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΔΙΕΘΝΗ

Ο οδηγός αθωώθηκε για το δυστύχημα με το τραμ του Λονδίνου το 2016, στο οποίο σκοτώθηκαν 7 άτομα

Ο οδηγός ενός τραμ στο Λονδίνο που ανατράπηκε το 2016, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν επτά άνθρωποι και να τραυματιστούν σοβαρά 21, απαλλάχθηκε τη Δευτέρα από το δικαστήριο ότι δεν επέδειξε «επαρκή προσοχή».

Ο Άλφρεντ Ντόρις, 49 ετών, οδηγούσε το τραμ 2551 με 69 επιβάτες όταν αυτό βγήκε από τις ράγες στο Κρόιντον, στο νότιο Λονδίνο, και ανατράπηκε.

Η ρυθμιστική αρχή ασφάλειας του Γραφείου Σιδηροδρόμων και Οδών (ORR) άσκησε δίωξη κατά του Ντόρις για παράλειψη εύλογης μέριμνας για την υγεία και την ασφάλεια του ίδιου και των επιβατών του.

Όμως οι ένορκοι στο δικαστήριο Ολντ Μπέιλι στο κεντρικό Λονδίνο συσκέφθηκαν για λιγότερο από δύο ώρες προτού τον απαλλάξουν ομόφωνα.

Ο Ντόρις, από το νοτιοανατολικό Λονδίνο, πήγαινε τρεις φορές πιο γρήγορα από ό,τι έπρεπε σε μια απότομη στροφή στο Σάντιλαντς στο νότιο Λονδίνο το πρωί της 9ης Νοεμβρίου 2016.

Είπε ότι αποπροσανατολίστηκε σε μια σήραγγα λόγω ενός συνδυασμού παραγόντων, όπως ο κακός φωτισμός και η κακή σήμανση, το σκοτάδι και ο κακός καιρός.

«Λυπάμαι που αποπροσανατολίστηκα. Και λυπάμαι βαθύτατα που δεν μπόρεσα να κάνω κάτι για να αναπροσανατολιστώ και να σταματήσω το τραμ πριν αναποδογυρίσει», είπε κατά τη διάρκεια της κατάθεσης.

Η εταιρεία «Μεταφορά για το Λονδίνο» (TfL) και η εταιρεία “Tram Operations Limited” (ToL) έχουν προηγουμένως παραδεχθεί αδικήματα σχετικά με την υγεία και την ασφάλεια και θα καταδικαστούν σε μεταγενέστερη ημερομηνία.

Ο Τζο Κόλετ, του οποίου ο αδελφός έχασε τη ζωή του στον εκτροχιασμό, δήλωσε στη συνέχεια ότι ήταν «πολύ απογοητευμένος» από το αποτέλεσμα.

«Είχε κάνει το ταξίδι αρκετές χιλιάδες φορές και αυτή τη μέρα είπε ότι είχε μια κακή μέρα – αλλά επτά άνθρωποι είχαν μια χειρότερη μέρα», δήλωσε στους δημοσιογράφους.

«Δεν έχω πραγματικά αισθήματα εναντίον του, επειδή δεν είχε πρόθεση να κάνει αυτό που συνέβη».

Το μοναδικό σύστημα τραμ του Λονδίνου, το οποίο άνοιξε το 2000, συνδέει διάφορα προάστια του νότιου Λονδίνου κατά μήκος των 28 χιλιομέτρων τροχιάς.

Πηγή: AFP

Πηγή: ertnews.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΠΟΨΕΙΣ

Γράφει ο Γιάννης Ν. Παληός Η 1η Μάη  κατοχυρώθηκε ως απεργία από τους αγώνες και τις θυσίες εκατομμυρίων εργατών σε όλον τον κόσμο, στον...

ΑΠΟΨΕΙΣ

Γράφει ο Μιχαήλ Αλ. Ξυλοπόδης 29-4-2024       Στις 20 Νοεμβρίου 2017 χειρουργήθηκα στην Αγγεοχειρουργική Κλινική του Νοσοκομείου ¨Αττικόν¨, από τον Καθηγητή κ.  Ιωάννη...

ΧΙΟΣ

Μιλώντας για την Ανάσταση στον Βροντάδο της Χίου και το άρρηκτα συνδεδεμένο μαζί της έθιμο του ρουκετοπόλεμου, σύντομα αντιλαμβάνεται κανείς ότι δεν πρόκειται απλώς...

ΧΙΟΣ

Επίσκεψη στο «Σκυλίτσειο» Γενικό Νοσοκομείο της Χίου πραγματοποίησε ο βουλευτής Χίου, κ. Νότης Μηταράκης, με αφορμή τη δημιουργία της Νέας Μονάδας Μόνιμης Εμφύτευσης στην...

Advertisement