Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΔΙΕΘΝΗ

Τα πρώτα επίσημα γενέθλια του Βασιλιά Καρόλου με αεροπορικές επιδείξεις

70 αεροσκάφη θα πετάξουν πάνω από τον δρόμο The Mall και τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ το Σάββατο 17 Ιουνίου για τον εορτασμό των πρώτων επίσημων γενεθλίων του Βασιλιά Καρόλου.

Αεροσκάφη από το Βασιλικό Ναυτικό, τον Βρετανικό Στρατό και τη Βασιλική Πολεμική Αεροπορία (RAF) θα συμμετάσχουν σε ένα εντυπωσιακό flypast για την παρέλαση γενεθλίων του βασιλιά, σηματοδοτώντας το πρώτο Flypast γενεθλίων για τον Βασιλιά Κάρολο III.

Ο Βασιλιάς και η Βασίλισσα Καμίλα θα παρακολουθήσουν την μεγαλειώδη αεροπορική επίδειξη από το μπαλκόνι του Μπάκιγχαμ μαζί με εργαζόμενα μέλη της βασιλικής οικογένειας.

Ο Βασιλιάς Κάρολος ακολουθεί την παράδοση της μητέρας του Ελισάβετ, ορίζοντας την 17η Ιουνίου επίσημη ημέρα εορτασμού των γενεθλίων του, που είναι στην πραγματικότητα τον Νοέμβριο.

Η μεγαλειώδης αεροπορική επίδειξη

Τα αεροσκάφη θα απογειωθούν από 15 διαφορετικές τοποθεσίες σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο προτού ενωθούν στη νοτιοανατολική Αγγλία και πετάξουν προς την πρωτεύουσα.

«Είμαστε πολύ περήφανοι που μπορούμε να επιδείξουμε τις δυνατότητές μας στον Ανώτατο Διοικητή μας, σε αυτή την ιστορική περίσταση για την Αυτού Μεγαλειότητα τον Βασιλιά.

Έχουμε προγραμματίσει έναν κατάλληλο φόρο τιμής για τον μονάρχη μας, που θα πρέπει να είναι αληθινό θέαμα για το Ηνωμένο Βασίλειο και την Κοινοπολιτεία», δήλωσε πριν από την εκδήλωση ο Αρχηγός του Επιτελείου Αεροπορίας, Στρατάρχης Αεροπορίας Σερ Ριτς Νάιτον.

Η εκδήλωση, σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας θα περιλαμβάνει ένα μείγμα αεροσκαφών – από τη Battle of Britain Memorial Flight που χρονολογείται από τη δεκαετία του 1940 και το C-130 Hercules στην τελευταία τελετουργική πτήση του πριν αποσυρθεί από την υπηρεσία, μέχρι πολλαπλά μαχητικά αεροσκάφη Typhoon και το Envoy IV CC1, κάνοντας το flypast ντεμπούτο του.

Η εκδήλωση θα κορυφωθεί με μια φαντασμαγορική επίδειξη σκαφών Red Arrows που αφήνουν κόκκινο, λευκό και μπλε καπνό όπως τα χρώματα της σημαίας του Ηνωμένου Βασιλείου.

Ένα παρόμοιου μεγέθους flypast είχε προγραμματιστεί για τη Στέψη του Βασιλιά Καρόλου τον Μάιο, αλλά αντικαταστάθηκε με ελικόπτερα που μπορούν πετάξουν χαμηλότερα – και θεωρείται υποβάθμιση σημειολογικά – λόγω κακών καιρικών συνθηκών. Ως εκ τούτου, αυτό το Flypast γενεθλίων έχει αυξηθεί σε μέγεθος από τον Στρατό για να αποτίσει φόρο τιμής στον νέο Μονάρχη.

Τα αεροσκάφη των Ενόπλων Δυνάμεων έχουν μακρά ιστορία συμμετοχής σε αυτή την περίσταση, με το πρώτο King’s Birthday Flypast να λαμβάνει χώρα το 1913 και το πιο πρόσφατο κατά τη Στέψη του βασιλικού ζεύγους τον Μάιο και το πλατινένιο ιωβηλαίο της Βασίλισσας Ελισάβετ Β’ πέρσι τον Ιούνιο.

Πολλά από τα αεροσκάφη που συμμετέχουν στο flypast έχουν συμμετάσχει ενεργά σε επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο φέτος, συμπεριλαμβανομένης της αποστολής αεροπορικής αστυνόμευσης του ΝΑΤΟ στην Ανατολική Ευρώπη και της εκκένωσης Βρετανών πολιτών από το Σουδάν.

Το The King’s Birthday Flypast ακολουθεί το Trooping the Color που πραγματοποιείται κατά την παρέλαση των έφιππων φρουρών το πρωί, μια τελετή που χρονολογείται από την εποχή του Βασιλιά Καρόλου Β’, και η οποία έγινε ετήσια εκδήλωση το 1760. Φέτος, οι Φρουροί του 1ου Τάγματος της Ουαλίας θα πραγματοποποιήσουν την επίδειξη με την παρουσία του Βασιλιά.

Το πρώτο αεροσκάφος θα φτάσει στα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ στις 17 Ιουνίου, στη 13:00, με ολόκληρη τη διάρκεια της πτήσης να διαρκεί περίπου έξι λεπτά.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΠΟΨΕΙΣ

Γράφει ο Σταύρος Παπαγιαννάκης Σήμερα, θα διερευνήσουμε ένα θέμα που αγγίζει τα βάθη της ανθρώπινης ψυχής και του πνεύματος: την Ανάσταση του Κυρίου και...

ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Κατά την ευλογημένη και κατανυκτική περίοδο της Αγίας και Μεγάλης Εβδομάδος, της Εβδομάδος των Παθών του Κυρίου μας, η οποία θα καταλήξει στο πανευφρόσυνο...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Οι πρωτοπόροι στους τομείς της οδηγικής απόλαυσης χωρίς εκπομπές ρύπων και της προοδευτικής αισθητικής στην πολυτελή μεσαία κατηγορία αποκτούν τώρα ακόμα ευρύτερη απήχηση. Πρεμιέρα...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Το Audi House of Progress είναι μια τεχνολογική έκθεση σε ένα θαυμαστό κλασσικό κτήριο σε έναν από τους πλέον πολυσύχναστους πεζόδρομους στο κέντρο της...

Advertisement