Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΔΙΕΘΝΗ

ΔΟΕ/ΠΟΥ: Ξεκινά η εκστρατεία Let’s Move που θα εμπνεύσει τους πολίτες να κινούνται περισσότερο για καλύτερη υγεία

Η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή (ΔΟΕ) σε συνεργασία με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ) ανακοίνωσαν σήμερα μια νέα παγκόσμια πρωτοβουλία με τίτλο Let’s Move που θα ξεκινήσει την Ολυμπιακή Ημέρα στις 23 Ιουνίου, με στόχο να εμπνεύσει και να δώσει τη δυνατότητα στους πολίτες σε όλο τον κόσμο να κινούνται περισσότερο κάθε μέρα.

Όπως τονίζει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, ο κόσμος κινείται πιο γρήγορα από ποτέ, αλλά οι άνθρωποι κινούνται λιγότερο. Έρευνες του ΠΟΥ διαπίστωσαν ότι ένας στους τέσσερις ενήλικες και πάνω από το 80 % των νέων δεν πληρούν τα συνιστώμενα ελάχιστα επίπεδα δραστηριότητας που απαιτούνται για τη βέλτιστη υγεία. Το να μην υπάρχει αρκετός χρόνος μέσα στην διάρκεια της ημέρας είναι ένας από τους πιο συνηθισμένους λόγους για την αδυναμία επίτευξης αυτού του στόχου. Ταυτόχρονα, η έναρξη με μόλις 30 λεπτά κίνησης την ημέρα έχει σημαντικά οφέλη για την υγεία για την καρδιά, το σώμα και το μυαλό.

Η τακτική σωματική άσκηση μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη ή τη διαχείριση ορισμένων ασθενειών, όπως οι καρδιακές παθήσεις, το εγκεφαλικό, ο διαβήτης και ορισμένους τύπους καρκίνου. Βοηθά επίσης στην πρόληψη της υπέρτασης και μειώνει τα συμπτώματα της κατάθλιψης και του άγχους. Το να είναι κανείς δραστήριος διασφαλίζει επίσης την υγιή ανάπτυξη και τη διατήρηση της υγείας στη μετέπειτα ζωή.

Στις 23 Ιουνίου, λοιπόν το Ολυμπιακό Κίνημα θα ενθαρρύνει και θα υποστηρίξει ανθρώπους σε όλο τον κόσμο να κινούνται καθημερινά με οποιονδήποτε τρόπο και οπουδήποτε.

Παλαιότεροι και μελλοντικοί οικοδεσπότες Ολυμπιακών Αγώνων θα συμμετάσχουν επίσης στην πρωτοβουλία ενθαρρύνοντας τους ανθρώπους να ασκούνται στις τοπικές τους κοινωνίες. Το Παρίσι 2024 (μαζί με το γαλλικό Υπουργείο Εθνικής Παιδείας και Νεολαίας και το Υπουργείο Αθλητισμού και Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων) έχει ήδη εισαγάγει 30 λεπτά σωματικής δραστηριότητας ως μέρος του σχολικού προγράμματος τους τελευταίους 12 μήνες, ως αναγνώριση του πλήθους των οφελών ψυχικής και σωματικής υγείας της καθημερινής άσκησης.

Παράλληλα πάνω από 131 εκδηλώσεις μαζικής συμμετοχής και ψηφιακές ενεργοποιήσεις θα πραγματοποιηθούν σε όλες τις γωνιές του κόσμου, που διοργανώνονται από τις Εθνικές Ολυμπιακές Επιτροπές (ΕΟΕ) και το ευρύτερο Ολυμπιακό Κίνημα, δίνοντας την ευκαιρία σε όλους να κινηθούν μαζί την Ολυμπιακή Ημέρα.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με παγκόσμιες και τοπικές εκδηλώσεις συμμετοχής την Ολυμπιακή Ημέρα, επισκεφθείτε την Olympics.com.

Πηγή: ertnews.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ο Παναθηναϊκός ηττήθηκε με 85-83 από την Μακάμπι Τελ Αβίβ στη Χάλα Πιονίρ, όμως έχει μεγάλα παράπονα για τις αποφάσεις των διαιτητών στο φινάλε...

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Πλέον ο Ολυμπιακός καλείται σε δύο μέρες (2/5, 19:45), να ισοφαρίσει τη σειρά και στη συνέχεια να πάει στη Βαρκελώνη να παλέψει για την...

ΕΛΛΑΔΑ

Σοβαρό τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε περί τις 23:00 το βράδυ, στη λεωφόρο Πειραιώς. Σύμφωνα με πληροφορίες του Newsbomb.gr, ένα όχημα, υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες, παρέσυρε πέντε...

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Κάτι το οποίο δεν είχα συνηθίσει τα προηγούμενα χρόνια ήταν να μην υπάρχουν στους τελευταίους γύρους των play off, ο ΛεΜπρόν Τζέιμς, ο Κέβιν...

Advertisement