Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΔΙΕΘΝΗ

Ντόναλντ Τραμπ: Σφοδρή επίθεση στον Εισαγγελέα που τον διώκει – Σκυθρωπός και θυμωμένος μετά την απαγγελία κατηγοριών

Για την πολύκροτη υπόθεση των κατηγοριών που απαγγέλθηκαν στον πρώην Αμερικανό προέδρο Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος, όπως ήταν αναμενόμενο, αφέθηκε ελεύθερος μετά την απολογία του για την υπόθεση απόκρυψης εμπιστευτικών εγγράφων μίλησε στις «Συνδέσεις» η ανταποκρίτρια της ΕΡΤ στην Ουάσινγκτον, Λένα Αργύρη.

Μιλώντας για τον πρώτο πρόεδρο των ΗΠΑ που βρίσκεται αντιμέτωπος με βαριές κατηγορίες που μπορεί να επισύρουν ποινή πολλών ετών αναφέρθηκε στην απαγγελία ποινικών κατηγοριών από ομοσπονδιακό δικαστήριο στο Μαϊάμι. Γεγονός που όπως τόνισε δίνει στη συγκεκριμένη υπόθεση μια ιδιαίτερη βαρύτητα καθώς αφορά τις κατηγορίες για μεταφορά, απόκρυψη και άρνηση παράδοσης απόρρητων εγγράφων.

Θυμωμένος και δίχως το αλαζονικό του ύφος στο δικαστήριο

«Για δεύτερη φορά μέσα σε λίγους μήνες συνελήφθη ο πρώην πρόεδρος και ακολουθήθηκαν οι προβλεπόμενες διαδικασίες. Ήταν σε πολύ κακή διάθεση μέσα στο δικαστήριο, όπως λένε όλες οι πληροφορίες των δημοσιογράφων. Έδειχνε θυμωμένος, δεν είχε το γνωστό αλαζονικό ύφος. Ίσως, γιατί όπως λένε, αναγνωρίζει ότι η υπόθεση αυτή είναι πολύ σοβαρότερη από κάθε άλλη και θα μπορούσε ίσως να τον οδηγήσει στη φυλακή ακόμη και για πολλά χρόνια»

Όπως τόνισε η κ. Αργύρη ο Τραμπ ως πρώην πρόεδρος και επιχειρηματίας με πολύ μεγάλη οικονομική επιφάνεια έχει το νομικό επιτελείο και τα χρήματα για να καθυστερήσει αυτή τη δίκη που μπορεί να του κοστίσει την ελευθερία του.

«Σκοπός του πρώην προέδρου, όπως όλα δείχνουν, είναι να γίνει μετά τις εκλογές η δίκη και σε περίπτωση που κερδίσει, αφού πρώτα έχει πάρει το χρίσμα, να τη βάλει στο αρχείο. Να μην υπάρξει δηλαδή καμία καταδικαστική απόφαση. Στην αντίθετη περίπτωση, βεβαίως, κανείς δεν ξέρει πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα στην υπόθεση αυτή», σημείωσε.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο ο Ντόναλντ Τραμπ αντιμετωπίζει 37 ποινικές κατηγορίες, 31 που σχετίζονται με την απόκρυψη πληροφοριών εθνικής ασφάλειας, 5 που σχετίζονται με την απόκρυψη της κατοχής διαβαθμισμένων εγγράφων και 1 κατηγορία που έχει σχέση με ψευδείς δηλώσεις που έκανε στις αρχές.

Θλιβερή ημέρα για την ιστορία των ΗΠΑ

«Μετά τις διαδικασίες σήμερα στο δικαστήριο ο Τραμπ μίλησε απαξιωτικά και άκρως προσβλητικά για τον εισαγγελέα Τζακ Σμιθ. Τον χαρακτήρισε απατεώνα και παρανοϊκό» είπε και πρόσθεσε ότι ο πρώην Αμερικανός πρόεδρος χαρακτήρισε τη σύλληψή του ως μία από τις πιο θλιβερές ημέρες στην ιστορία της χώρας.

«Είμαστε ένα έθνος σε παρακμή. Η Αμερική είναι μια διεφθαρμένη χώρα, είπε, ρίχνοντας ουσιαστικά περισσότερο λάδι στη φωτιά μιας χώρας που είναι διχασμένη εδώ και πάρα πολλά χρόνια», σημείωσε η ανταποκρίτρια της ΕΡΤ στην αμερικανική πρωτεύουσα.

Και όπως τόνισε η δικαστική του περιπέτεια γίνεται σε μια χρονική στιγμή που διακυβεύεται το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων για το οποίο ο Τραμπ προηγείται με τεράστια διαφορά από τους αντιπάλους του, παρά τις αμέτρητες νομικές περιπέτειες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Με βάση τα καινοτόμα επιτεύγματά της κατά τα έτη μετά την ανακοίνωση των μεσομακροπρόθεσμων επιχειρηματικών της πρωτοβουλιών, η Kia εστιάζει στην επικαιροποίηση της στρατηγικής...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Ο μπροστινός προφυλακτήρας νέας σχεδίασης με εμφανή την ποδιά που παραπέμπει στα offroad γονίδια του αυτοκινήτου, ενώ η επένδυση ψυγείου SUV με τέσσερις οριζόντιες...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Το πρωτοποριακό πρόγραμμα «Αστυπάλαια – Έξυπνο και Αειφόρο νησί», που βρίσκεται πλέον στο τρίτο έτος υλοποίησής του, έχει ως στόχο τη βελτίωση της ζωής...

ΕΛΛΑΔΑ

Το ατύχημα σημειώθηκε στην οδό Πανεπιστημίου στο κέντρο της Αθήνας όταν ένα καλώδιο κόπηκε από τρόλεϊ και έπεσε σε τουριστικό δυόροφο λεωφορείο, με αποτέλεσμα να σπάσουν τζάμια. Σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχουν 6 ελαφρά τραυματίες,...

Advertisement