Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΔΙΕΘΝΗ

Ο Σόιγκου ζήτησε να μειωθεί ο χρόνος παράδοσης στρατιωτικού εξοπλισμού στις δυνάμεις που μάχονται στην Ουκρανία

Ο Ρώσος υπουργός Άμυνας, Σεργκέι Σόιγκου, ζήτησε να μειωθεί ο χρόνος παράδοσης στρατιωτικού εξοπλισμού στις δυνάμεις που μάχονται στην Ουκρανία, ενόψει της ουκρανικής επίθεσης στην πρώτη γραμμή, αναφέρει η EFE.

«Ο εχθρός προσπάθησε να επιτεθεί σήμερα. Σε μόλις δύο ώρες, τα παιδιά μας κατέστρεψαν σήμερα το πρωί 30 άρματα μάχης και 10 οχήματα πεζικού. Επομένως, χρειάζεται αυτός ο εξοπλισμός. Ας βιαστείτε!», τόνισε ο Ρώσος στρατηγός κατά τη διάρκεια επίσκεψης σε στρατεύματα στο Δυτική Στρατιωτική Περιφέρεια, ανέφερε το τμήμα του σε δήλωση.

Η Ρωσία επιμένει ότι η Ουκρανία έχει ήδη εξαπολύσει την αντεπίθεσή της στις περιοχές Ντόνετσκ και Ζαπορίζια, αν και το Κίεβο ανέφερε μια μέρα νωρίτερα ότι δεν είχε ακόμη ξεκινήσει.

Κατά την επίσκεψή του στη Δυτική Στρατιωτική Περιφέρεια, ο Σόιγκου έλεγξε την προετοιμασία των τεθωρακισμένων οχημάτων και των όπλων που θα σταλούν στην πρώτη γραμμή, καθώς και τη συντήρησή τους.

«Ο υπουργός ζήτησε να μειωθεί ο χρόνος παραλαβής του εξοπλισμού από επιχειρήσεις (από τη ρωσική στρατιωτική βιομηχανία) και να προετοιμαστούν το συντομότερο δυνατό για να σταλούν στις μονάδες των ενόπλων δυνάμεων», ανέφερε το υπουργείο Άμυνας.

Ο Σόιγκου επέστησε επίσης την προσοχή της ηγεσίας της Κεντρικής Διεύθυνσης Τεθωρακισμένων του Υπουργείου Άμυνας στην εγκατάσταση πρόσθετης προστασίας στα άρματα μάχης πριν σταλούν στο μέτωπο.

Παράλληλα, ο υπουργός Άμυνας έδωσε ιδιαίτερη προσοχή στην «έγκαιρη παράδοση πυρομαχικών και πυραύλων» στις ρωσικές μονάδες, καθώς και στον μαχητικό συντονισμό στην εκπαίδευση των δυνάμεων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Η BMW X5 θα είναι το πρώτο πολυτελές plug-in υβριδικό μοντέλο που θα παράγεται στη Νότια Αμερική από το τελευταίο τρίμηνο του 2024. Μετά...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Με απολύτως ισορροπημένες αναλογίες, αισθησιακή σχεδίαση με προσοχή στη λεπτομέρεια, την τελευταία γενιά MBUX και μια σειρά εκδόσεων κινητήρων και εξοπλισμού που μπορούν να...

ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κωνσταντίνος Μουτζούρης υποδέχτηκε σήμερα στην Περιφέρεια 57 μαθητές και 4 καθηγητές από το 2ο ΓΕΛ Καλυβίων, στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών...

ΧΙΟΣ

Στο πλαίσιο της Αξιολόγησης σχολικών μονάδων και στον άξονα Σχέσεις σχολείου – οικογένειας εκπονήθηκε Σχέδιο Δράσης για το Γυμνάσιο Κάμπου με θέμα: ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΩΝ...

Advertisement