Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΔΙΕΘΝΗ

Σοκαριστική αποκάλυψη WSJ για το Instagram: «Δικτυώνει τους παιδόφιλους και προωθεί περιεχόμενο παιδικής πορνογραφίας»

Βοήθεια στη σύνδεση και την προώθηση ενός πολύ μεγάλου δικτύου λογαριασμών που συνδέονται με περιεχόμενο με ανήλικους (υλικό παιδικής πορνογραφίας), δηλαδή παρέχει το δημοφιλές μέσο κοινωνικής δικτύωσης Instagram, της εταιρείας Meta, αποκαλύπτει ρεπορτάζ – σοκ της “Wall Street Journal“.

Όπως αναφέρεται, η έρευνα έγινε από την εφημερίδα από κοινού με μελετητές των των Πανεπιστημίων του Στάνφορντ και της Μασαχουσέτης Amherst.

«Οι αλγόριθμοί του τα προωθούν» αναφέρεται στο εν λόγω δημοσίευμα, όπου σημειώνεται ότι οι παιδόφιλοι χρησιμοποιούν εδώ και καιρό το διαδίκτυο, ωστόσο το Instagram δεν φιλοξενεί απλώς αυτές τις δραστηριότητες.

Συγκεκριμένα, ο σχεδιασμός στο Instagram αφορά στη σύνδεσων των παιδόφιλων καθοδηγώντας τους σε εμπόρους περιεχομένου παιδικής πορνογραφίας μέσω συστημάτων προτάσεων, τα οποία διαπρέπουν στη σύνδεση εκείνων που μοιράζονται εξειδικευμένα ενδιαφέροντα, όπως αναφέρεται στην έρευνα του περιοδικού και των ακαδημαϊκών ερευνητών.

Επιπλέον, οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι το Instagram επιτρέπει στους ανθρώπους να αναζητούν hashtags με ξεκάθαρο περιεχόμενο παιδικής πορνογραφίας και τους συνδέει με λογαριασμούς που χρησιμοποιούν τις εν λόγω εκφράσεις (hashtags #) για να προωθήσουν τέτοιο υλικό προς πώληση. Μάλιστα, ισχυρίζονται ότι λογαριασμοί σαν κι αυτούς συχνά ισχυρίζονται ότι διευθύνονται από τα ίδια τα παιδιά.

Τι απαντά η Meta σχετικά

Κληθέντες να απαντήσουν σε ερωτήσεις της WSJ, στελέχη της Meta αναγνώρισαν προβλήματα στις προσπάθειες επιβολής της νομοθεσίας και ανέφεραν ότι έχει δημιουργήσει μια εσωτερική ομάδα εργασίας για την αντιμετώπιση των ζητημάτων που τέθηκαν.

«Η παιδική εκμετάλλευση είναι ένα φρικτό έγκλημα» ανέφεραν από τον τεχνολογικό κολοσσό, προσθέτοντας: «Διερευνούμε συνεχώς τρόπους για να αμυνθούμε ενάντια σε αυτήν τη συμπεριφορά».

Πρόσθεσαν δε ότι τα τελευταία δύο χρόνια έχει καταργήσει 27 δίκτυα παιδόφιλων και σχεδιάζει περισσότερες απομακρύνσεις. Ακόμη, έχουν μπλοκάρει χιλιάδες hashtags που καθιστούν τα παιδιά αντικείμενα σεξουαλικών σκοπών και περιόρισε τα συστήματά της ώστε να μην προτείνουν στους χρήστες να αναζητούν όρους που είναι γνωστό ότι σχετίζονται με σεξουαλική κακοποίηση.

Εργάζονται, λένε, για να αποτρέψουν τα συστήματα από το να προτείνουν εν δυνάμει παιδόφιλους ενήλικες να συνδέονται μεταξύ τους ή να αλληλεπιδρούν ο ένας με το περιεχόμενο του άλλου.

Υπενθυμίζεται ότι το Instagram, που εκτιμάται ότι έχει περισσότερους από 1,3 δισεκατομμύρια χρήστες, είναι ιδιαίτερα δημοφιλές στους εφήβους.

Οι μελετητές του Στάνφορντ εντόπισαν, την ίδια στιγμή, παρόμοια παράνομη δραστηριότητα και σε άλλες, μικρότερες κοινωνικές πλατφόρμες, ωστόσο επισήμαναν πως το πρόβλημα στο Instagram είναι ιδιαίτερα σοβαρό.

«Η πιο σημαντική πλατφόρμα για αυτά τα δίκτυα αγοραστών και πωλητών φαίνεται να είναι το Instagram», ανέφεραν σχετικά σε σημερινό τους υπόμνημα.

Πηγή: Wall Street Journal

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΠΟΨΕΙΣ

Γράφει ο Σταύρος Παπαγιαννάκης Μόνο αν κάποιος ζει σε κάποια σπηλιά απομονωμένος, δεν θα έχει πάρει είδηση τον ντόρο που γίνεται με τον κ....

LIFESTYLE

Η κόρη της Μαντόνα με σι θρου φόρεμα και χωρίς σουτιέν Η Λούρδη Λεόν δεν άφησε τίποτα στην φαντασία στο φετινό Vogue Fashion Night...

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

H Δήμητρα Γαλάνη και η Μάρθα Φριντζήλα την Τρίτη 31 Οκτωβρίου και την Τετάρτη 1 Νοεμβρίου, σε συνέχεια των δύο sold out εμφανίσεών τους στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, έρχονται πάνω «Σ’...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Η εποχή της ηλεκτροκίνησης θα τα αλλάξει όλα. Άλλωστε, ήδη έχει αρχίσει και το κάνει, έστω και αν συμβαίνει με ρυθμούς πολύ αργότερους στη...

Advertisement