Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΔΙΕΘΝΗ

Ο Καναδάς καίγεται και οι Ηνωμένες Πολιτείες ασφυκτιούν (φωτογραφίες και video)

Ο καπνός από τις 140 ιστορικές πυρκαγιές που κατέστρεψαν την καναδική επαρχία του Κεμπέκ προκάλεσε συναγερμούς για κακή ποιότητα αέρα στις βορειοανατολικές Ηνωμένες Πολιτείες. Η Νέα Υόρκη υφίσταται τις συνέπειες.

Νέα Υόρκη, 7 Ιουνίου: Ένας υπάλληλος της τροχαίας φοράει μάσκα N95 στην Times Square εν μέσω καπνού από τις πυρκαγιές στον Καναδά στις 7 Ιουνίου 2023 στη Νέα Υόρκη. (Φωτογραφία: David Dee Delgado/Getty Images/AFP)

Η Νέα Υόρκη είναι καλυμμένη από μια πυκνή πορτοκαλί ομίχλη. Αυτή η αποκαλυπτική εικόνα είναι συνέπεια των ιστορικών πυρκαγιών που πλήττουν το Κεμπέκ. Η καναδική επαρχία καταπολεμά απεγνωσμένα 140 ενεργές δασικές πυρκαγιές, οι οποίες έχουν δημιουργήσει τόσο πολύ καπνό που, πέρα ​​από τα σύνορα, στις Ηνωμένες Πολιτείες, υπάρχουν 100 εκατομμύρια άνθρωποι που πλήττονται από την κακή ποιότητα του αέρα.

Βίντεο time-lapse που δείχνει πόσο γρήγορα ο καπνός κάλυψε την Νέα Υόρκη

Ο συναγερμός για την ατμοσφαιρική ρύπανση εκτείνεται σε όλες τις βορειοανατολικές Ηνωμένες Πολιτείες, από το Σικάγο έως την Ατλάντα.

Νέα Υόρκη – 07 Ιουνίου: άνθρωποι κάθονται στο Bryant Park μέσα σε μια καπνισμένη ομίχλη από τις πυρκαγιές (Φωτογραφία: David Dee Delgado / Getty Images via AFP)
Νέα Υόρκη – 07 Ιουνίου: Ένας πωλητής πουλάει μάσκες προσώπου στο φέρι του Στάτεν Άιλαντ μέσα στην πυκνή ομίχλη από τις πυρκαγιές (Φωτογραφία: David Dee Delgado / Getty Images via AFP)

Στη Νέα Υόρκη, το Άγαλμα της Ελευθερίας και οι ουρανοξύστες του Μανχάταν καλύπτονταν από πορτοκαλί και καφέ ομίχλη, ενώ οι μάσκες Covid επανεμφανίστηκαν στους δρόμους. Τα σχολεία ακύρωσαν τις υπαίθριες δραστηριότητες. Η έλλειψη ορατότητας ανάγκασε επίσης την αναστολή ορισμένων πτήσεων σε αεροδρόμια όπως το LaGuardia.

Νέα Υόρκη – 07 Ιουνίου: Η πορτοκαλή ομίχλη από τις πυρκαγιές στον Καναδά περιβάλλει το Άγαλμα της Ελευθερίας στο Upper Bay (Φωτογραφία: David Dee Delgado / Getty Images via AFP)
Νέα Υόρκη – 07 Ιουνίου: Ο ορίζοντας του Κάτω Μανχάταν και η γέφυρα του Μπρούκλιν είναι καλυμμένα από τον ομιχλώδη ουρανό (Φωτογραφία από Scott Heins / Getty Images via AFP)

Μετά τις καναδικές επαρχίες της Αλμπέρτα (δυτικά) και της Νέας Σκωτίας (ανατολικά), τώρα είναι η σειρά του Κεμπέκ, που χτυπήθηκε από «πρωτοφανείς» πυρκαγιές: περίπου 140 πυρκαγιές είναι αυτή τη στιγμή ενεργές, με σχεδόν εκατό να θεωρούνται εκτός ελέγχου, σύμφωνα με την Εταιρεία Προστασίας Δασών από Πυρκαγιές (Sopfeu). Και δεν προβλέπεται σημαντική βροχή πριν από το βράδυ της Δευτέρας.

«Με το προσωπικό που διαθέτουμε αυτή τη στιγμή, μπορούμε να καλύψουμε περίπου 40 πυρκαγιές ταυτόχρονα», δήλωσε ο πρωθυπουργός της επαρχίας, Φρανσουά Λεγκώ. «Πρέπει να επικεντρωθούμε στους πιο επείγοντες τομείς», πρόσθεσε.

Το Κεμπέκ έχει αναπτύξει εκατοντάδες ανθρώπους στο έδαφος. Με διεθνή βοήθεια, συμπεριλαμβανομένων 100 πυροσβεστών από τη Γαλλία που θα φτάσουν την Παρασκευή, η επαρχία ελπίζει να αυξήσει τη δύναμή της στους 1.200.

Ουάσιγκτον, DC – 7 Ιουνίου: Μια εμπορική αεροπορική εταιρεία πετάει μπροστά από τον ήλιο που καλύπτεται από την ομίχλη που προέρχεται από τον καπνό των καναδικών πυρκαγιών (Φωτογραφία: Anna Moneymaker / Getty Images via AFP)

«Εκατοντάδες Αμερικανοί πυροσβέστες μόλις έφτασαν στον Καναδά και άλλοι βρίσκονται καθ’ οδόν», ανακοίνωσε ο Καναδός πρωθυπουργός Τζάστιν Τριντό το βράδυ μετά τη συνάντηση με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν.

Περισσότεροι από 20.000 Καναδοί έχουν εκκενωθεί σε όλη τη χώρα, περισσότεροι από τους μισούς από αυτούς στο Κεμπέκ, όπου η κυβέρνηση ετοιμάζεται να απομακρύνει άλλους 4.000.

Μετάφραση: Αθανάσιος Ρούντος

Πηγή: ertnews.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Μήνυμα Δημάρχου Χίου κ. Ιωάννη Μαλαφή για τη Θύελλα Χαλκειούς Θερμά συγχαρητήρια στους παίκτες, τον προπονητή, τον Πρόεδρο και όλα τα μέλη του διοικητικού...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Η Ελλάδα προχώρησε πρόσφατα σε μια ακόμη μεταρρύθμιση για την ισότητα των φύλων στην αγορά εργασίας, την 14η από το 2019, επιβεβαιώνοντας ότι η...

ΕΛΛΑΔΑ

Ενα απίστευτο ατύχημα σημειώθηκε το πρωί της Τρίτης 16/04 στην Π.Ε.Ο Κορίνθου – Άργους, στην Κόρινθο, όταν γερανός φορτηγού χτύπησε σε γέφυρα, με αποτέλεσμα...

ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Συνελήφθησαν, κατά το προηγούμενο πενθήμερο σε Λέσβο, Χίο και Σάμο, από αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Μυτιλήνης, του Αστυνομικού Τμήματος Πλωμαρίου, του Τμήματος Τροχαίας Χίου...

Advertisement