Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΔΙΕΘΝΗ

Γερμανίδα ΥΠΕΞ: Ανοιχτές οι πόρτες του ΝΑΤΟ για νέα μέλη – Εξαιρούνται όσες χώρες είναι εν μέσω πολέμου

Οι πόρτες του ΝΑΤΟ παραμένουν ανοιχτές για νέα μέλη, αλλά μια χώρα δεν μπορεί να ενταχθεί στη Συμμαχία ενώ βρίσκεται εν μέσω πολέμου, δήλωσε την Πέμπτη (1/6) στο Όσλο η Γερμανίδα υπουργός Εξωτερικών Ανναλένα Μπάερμποκ, σύμφωνα με το Reuters.

«Η πολιτική ανοιχτών θυρών του ΝΑΤΟ παραμένει σε ισχύ, αλλά ταυτόχρονα είναι σαφές ότι δεν μπορούμε να μιλήσουμε για αποδοχή νέων μελών (που βρίσκονται) εν μέσω πολέμου», είπε στους δημοσιογράφους στο περιθώριο μιας συνάντησης των αρχηγών διπλωματών κρατών μελών.

Από την πλευρά του, η Γαλλίδα υπουργός Εξωτερικών Κατρίν Κολονά δήλωσε ότι η Συμμαχία πρέπει να σκεφτεί τι είδους εγγυήσεις ασφαλείας μπορεί να προσφέρει στην Ουκρανία.

Παρών επίσης στη διήμερη συνάντηση στο Όσλο, ο Εσθονός υπουργός Margus Tsahkna είπε ότι πρέπει να δοθεί στην Ουκρανία ένας «πολύ σαφής δρόμος» για την ένταξη στο ΝΑΤΟ.

«Πρέπει να έχουμε έναν πολύ αξιόπιστο δρόμο για να γίνει η Ουκρανία μέλος του ΝΑΤΟ», υποστήριξε επίσης ο υπουργός Εξωτερικών της Φινλανδίας, Πέκα Χααβίστο, σύμφωνα με το Reuters .

Και ο επικεφαλής της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας, Γενς Στόλτενμπεργκ, δήλωσε την Τετάρτη ότι η Ουκρανία δεν θα μπορέσει να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ όσο συνεχίζεται ο πόλεμος.

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι, δήλωσε την Πέμπτη, κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού του στη Δημοκρατία της Μολδαβίας, ότι η Ουκρανία είναι έτοιμη να συμμετάσχει στη στρατιωτική συμμαχία του ΝΑΤΟ και ότι το Κίεβο περιμένει το μπλοκ να είναι έτοιμο να δεχτεί τη χώρα του στην ΕΕ.

Μετάφραση: Μικαέλα Λαμπρινίδου

Πηγή: ertnews.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΧΙΟΣ

Ο Πρόεδρος και  τα  μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου  Χαλκειούς  σε εκδήλωση ευγνωμοσύνης των κατοίκων του Χωριού εκφράζουν τις ευχαριστίες τους προς την Αστυνομική Δνση...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Καθώς ολοκληρώνεται η διαδικασία εξέλιξης πριν την έναρξη της μαζικής παραγωγής, η νέα BMW X3 υποβάλλεται στην τελική ρύθμιση όλων των συστημάτων ελέγχου πλαισίου...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Πρόκειται για ένα μοντέλο συνώνυμο της διασκέδασης, της ελευθερίας και των επιδόσεων. Και σήμερα οι οπαδοί του σε όλο τον κόσμο έχουν κάθε λόγο...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Το νέο CX-80 είναι το πιο ευρύχωρο SUV αυτοκίνητο στην Ευρωπαϊκή γκάμα της Mazda και θα γίνει η νέα ναυαρχίδα της εταιρείας. Σε αυτήν...

Advertisement