Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΔΙΕΘΝΗ

Politico: Η ρωσική Wagner «αλιεύει» μισθοφόρους διαφόρων ειδικοτήτων με αγγελίες σε Twitter και Facebook

Το Twitter και το Facebook έχει επιστρατεύσει η παραστρατιωτική ρωσική ομάδα Wagner Group ούτως ώστε να στελεχώσει με γιατρούς, χειριστές μη επανδρωμένων αεροσκαφών, ακόμη και ψυχολόγους για τη συνδρομή σε πολεμικές επιχειρήσεις, μεταξύ άλλων στην Ουκρανία, σύμφωνα με μια αποκλειστική έρευνα του POLITICO.

Συγκεκριμένα, οι αγγελίες εργασίας της Wagner, η οποία διαθέτει μισθοφόρους που δραστηριοποιούνται σε διάφορες χώρες, έχουν φτάσει σχεδόν τις 120.000 προβολές στις δύο πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης το τελευταίο δεκάμηνο, όπως έκανε γνωστό η Logically, βρετανική ερευνητική ομάδα που επικεντρώνεται στην παραπληροφόρηση.

Ειδικότερα, σύμφωνα πάντα με την έρευντα του Politico εξήντα αναρτήσεις σε δεκάδες γλώσσες – συμπεριλαμβανομένων των γαλλικών, των βιετναμέζικων και των ισπανικών – μοιράστηκαν πληροφορίες σχετικά με θέσεις μάχης, πληροφορικής, οδήγησης και ιατρικής, που προφανώς είναι διαθέσιμες στη Wagner.

Περιελάμβαναν, ακόμη, αριθμούς τηλεφώνων, λογαριασμούς Telegram. Διαφήμιζαν δε μηνιαίους μισθούς 240.000 ρούβλια (2.800 ευρώ) με παροχές, συμπεριλαμβανομένης της υγειονομικής περίθαλψης.

Οι αναρτήσεις φέρουν το αποτύπωμα της πολιτοφυλακής και των υποστηρικτών της, άσχετα από το ότι δεν έχει αποσαφηνιστεί αν πρόκειται για γνήσια.

«Το μόνο που γνωρίζουμε είναι ότι αυτό χρησιμοποιεί ακριβώς την ίδια γλώσσα με τους προηγουμένως επαληθευμένους λογαριασμούς της Wagner σε μέρη όπως το Telegram ή το VK”, δήλωσε σχετικά Κάιλ Γουόλτερ, επικεφαλής της έρευνας της Logically. Να σημειωθεί ότι το VK είναι ένα δημοφιλές ρωσικό μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

Πάντως, για την ώρα δεν είναι σαφές τι επιτυχία είχαν οι εν λόγω εκστρατείες στρατολόγησης. Ωστόσο, η υποκίνηση σε βία -και η προώθηση ρωσικών επιθέσεων κατά της Ουκρανίας- είναι σχεδόν βέβαιο ότι αποτελούν παραβιάσεις των ξεχωριστών όρων χρήσης σε Facebook και Twitter, που εξυπακούεται ότι απαγορεύουν τέτοιο υλικό.

Στο μεταξύ, ανάλυση από δυτικό κυβερνητικό αξιωματούχο, η οποία κοινοποιήθηκε στο Politico, επιβεβαίωσε ότι τουλάχιστον δύο τηλεφωνικοί αριθμοί που περιλαμβάνονται σε αυτές τις αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης συνδέονται άμεσα είτε με την Ομάδα, είτε με την υπηρεσία πληροφοριών της Ρωσίας.

Πηγή: Politico

Πηγή: ertnews.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Η BMW X5 θα είναι το πρώτο πολυτελές plug-in υβριδικό μοντέλο που θα παράγεται στη Νότια Αμερική από το τελευταίο τρίμηνο του 2024. Μετά...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Με απολύτως ισορροπημένες αναλογίες, αισθησιακή σχεδίαση με προσοχή στη λεπτομέρεια, την τελευταία γενιά MBUX και μια σειρά εκδόσεων κινητήρων και εξοπλισμού που μπορούν να...

ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κωνσταντίνος Μουτζούρης υποδέχτηκε σήμερα στην Περιφέρεια 57 μαθητές και 4 καθηγητές από το 2ο ΓΕΛ Καλυβίων, στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών...

ΧΙΟΣ

Στο πλαίσιο της Αξιολόγησης σχολικών μονάδων και στον άξονα Σχέσεις σχολείου – οικογένειας εκπονήθηκε Σχέδιο Δράσης για το Γυμνάσιο Κάμπου με θέμα: ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΩΝ...

Advertisement