Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΔΙΕΘΝΗ

Ρωσία σε ΗΠΑ: Οι «επενδύσεις» σας οδήγησαν στον Β΄Παγκόσμιο Πόλεμο

Την έντονη αντίδραση της Μόσχας, μέσω της εκπροσώπου του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα, προκάλεσαν οι δηλώσεις Αμερικανού Γερουσιαστή, Λίντσεϊ Γκράχαμ.

Ο Λίντσεϊ Γκράχαμ, Γερουσιαστής των ΗΠΑ από τη Νότια Καρολίνα, σε μια συνάντηση του με τον Ζελένσκι δήλωσε μπροστά στην κάμερα: «Οι Ρώσοι πεθαίνουν. Είναι τα καλύτερα χρήματα που ξοδέψαμε ποτέ», αναφερόμενος στην αμερικανική βοήθεια στην Ουκρανία.

Η απάντηση ήρθε από την εκπρόσωπο του ρωσικού υπουργείου εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα, η οποία μεταξύ άλλων υπενθύμισε ότι μια από τις «επενδύσεις» των Ηνωμένων Πολιτειών οδήγησε στον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο και στο Ολοκαύτωμα.

«Ο γερουσιαστής Γκράχαμ έχει πολλά να κάνει συγκρίσεις. Μία από αυτές τις επενδύσεις οδήγησε στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και στο Ολοκαύτωμα. Τώρα δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ διοχετεύονται στον αχόρταγο λαιμό του νεοναζιστικού καθεστώτος του Κιέβου. Από αυτή την άποψη, θα ήθελα να υπενθυμίσω στους γερουσιαστές και σε όλους όσους επωφελούνται από αυτό, για το πώς τελείωσε η προηγούμενη περιπέτεια», έγραψε η Ζαχάροβα στο κανάλι της στο Telegram.

Η Ζαχάροβα υπενθύμισε ότι κατά τη διάρκεια του Δικαστηρίου της Νυρεμβέργης, ο υπουργός Οικονομίας της Φασιστικής Γερμανίας, Jalmar Šaḫt, δήλωσε ότι το Τρίτο Ράιχ υποστηριζόταν εκείνη την εποχή από το εξωτερικό, ονομάζοντας τις δύο μεγαλύτερες αμερικανικές εταιρείες: “Ford” και “General Motors”.

«Θα σας θυμίσω ότι η εκπλήρωση του αμερικανικού ονείρου, που ήταν ο ίδιος ο θρυλικός Χένρι Φορντ, ήταν και Ιππότης του Μεγαλόσταυρου του Τάγματος της Αξίας του Γερμανικού Αετού. Τα εργοστάσιά του στη Γερμανία όχι μόνο παρήγαγαν έως και 70.000 φορτηγά ετησίως για τις ανάγκες της Βέρμαχτ, αλλά χρησιμοποιούσαν και την εργασία των κρατουμένων, συμπεριλαμβανομένων εκείνων από το Άουσβιτς», δήλωσε η Ζαχάροβα.

Υπενθύμισε επίσης ότι η εταιρεία “Kodak” κατασκεύαζε ασφάλειες για βόμβες αεροπλάνων στο εργοστάσιό της στη Γερμανία, χρησιμοποιώντας επίσης αιχμαλώτους πολέμου, ενώ το εργοστάσιο “Coca-Cola” στην Κολωνία, πριν ακόμη το κρατικοποιήσει η γερμανική κυβέρνηση, προμήθευε τους Γερμανούς στρατιώτες με αυτό το ανθρακούχο ποτό. Το γνωστό “Fanta” εφευρέθηκε από το τμήμα αυτού του κατασκευαστή στη Γερμανία, πρόσθεσε η Ζαχάροβα.

Επέστησε την προσοχή στο γεγονός ότι ο πετρελαϊκός γίγαντας “Standard Oil” μέσω της θυγατρικής του εταιρείας βοήθησε τον Χίτλερ κατά τη διάρκεια της έλλειψης παραγώγων πετρελαίου και συμμετείχε στην παραγωγή συνθετικού καουτσούκ και συνθετικών καυσίμων.

«Και η αγαπημένη εταιρεία ειδικών πληροφορικής από όλο τον κόσμο, η IBM, παρήγαγε υπολογιστές και συσκευές ελέγχου για τους Ναζί, συμπεριλαμβανομένων εκείνων για την εξόρυξη πετρελαίου. Μεταξύ άλλων, ο εξοπλισμός αυτής της εταιρείας βοήθησε στον έλεγχο των δρομολογίων των σιδηροδρόμων για τα στρατόπεδα θανάτου», δήλωσε η Ζαχάροβα.

Η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας πρόσθεσε ότι συνέβαλε και η «JPMorgan Chase & Co», τότε η «Chase National Bank», μέσω της οποίας πραγματοποιούνταν συναλλαγές δισεκατομμυρίων δολαρίων, και το Βερολίνο είχε τη δυνατότητα να αγοράζει δολάρια και να μεταφέρει οικονομικές πράξεις πέρα ​​από τον ωκεανό.

«Η τράπεζα «Chase» συνεργάστηκε με τη γερμανική τράπεζα «Alliance», ακόμη και στον τομέα της ασφάλισης της περιουσίας και της ζωής των φρουρών των στρατοπέδων συγκέντρωσης του Τρίτου Ράιχ», επεσήμανε η Ζαχάροβα.

Προηγουμένως, ο Αμερικανός γερουσιαστής Λίντσεϊ Γκράχαμ δήλωσε κατά τη διάρκεια συνάντησης με τον Ουκρανό Πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι ότι η Αμερική δεν ξόδεψε ποτέ χρήματα τόσο επιτυχημένα όσο τώρα, επειδή οι Ρώσοι «πεθαίνουν».

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ πιστεύει ότι τα λόγια του Αμερικανού γερουσιαστή αποτελούν ντροπή για τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, αναφέρει το Sputnik.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κωνσταντίνος Μουτζούρης υποδέχτηκε σήμερα φοιτητές δημοσιογραφίας από το Πολιτικό ίδρυμα  Konrad – Adenauer Stiftung (KAS) της Γερμανίας, κατόπιν αιτήματος των...

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Ανακοίνωση ΛΑΣ Δήμου Χίου Δεν περιμέναμε τίποτα το διαφορετικό από το δήμαρχο της Χίου στο ταξίδι του στις ΗΠΑ, προσκαλεσμένος της ομογένειας , από...

ΧΙΟΣ

Ανακοίνωση Συλλόγου Δικαστικών Υπαλλήλων Χίου ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΣΤΙΣ 24 ΑΠΡΙΛΗ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΠΟΥ “ΚΑΤΑΡΓΕΙ” 113 ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΑΡΤΗ! ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΝΑ...

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Μαθητές και καθηγητές από το 3ο Γυμνάσιο Χαλανδρίου «Γιώργος Σεφέρης» υποδέχτηκε σήμερα 24 Απριλίου 2024 ο Αντιπεριφερειάρχης Χίου Παντελής Βρουλής στο κτήριο της ΠΕ...

Advertisement