Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΔΙΕΘΝΗ

Καρχαρίας έκοψε το πόδι Αμερικανίδας που γιόρταζε την αποφοίτησή της

Αμερικανίδα τουρίστρια δέχτηκε επίθεση από καρχαρία στα Τερκς και Κάικος, όπου βρέθηκε για να γιορτάσει την αποφοίτησή της από το Γέιλ.

Η 22χρονη από το Κονέκτικατ, η οποία δεν έχει κατονομαστεί, έκανε διακοπές μετά την αποφοίτησή της με μια φίλη της όταν δέχθηκε επίθεση από έναν καρχαρία που πιστεύεται ότι ήταν υφαλοκαρχαρίας, δήλωσε τοπική πηγή στην Daily Mail. Οι ανατριχιαστικές εικόνες που δημοσιεύτηκαν δείχνουν το αποκολλημένο αριστερό της πόδι ακόμα ενσωματωμένο στο βατραχοπέδιλο.

Το ζευγάρι κολυμπούσε στη διάσημη παραλία Grace Bay κατά τη διάρκεια μιας ιδιωτικής εκδρομής με σκάφος όταν το θηρίο της επιτέθηκε. Ο καπετάνιος του σκάφους, ο οποίος είναι εκπαιδευμένος στις πρώτες βοήθειες, βούτηξε στο νερό για να σώσει τη γυναίκα – εφαρμόζοντας έναν επίδεσμο στο κατακρεουργημένο πόδι της πριν μεταφερθεί εσπευσμένα στο ιατρικό κέντρο Cheshire Hall, ανέφερε η Mail. Στη συνέχεια, πήδηξε ξανά στο νερό και ανέσυρε το πόδι της. Το αποκολλημένο άκρο τοποθετήθηκε σε έναν κουβά με πάγο για να διατηρηθεί για την επανασύνδεσή του. Ωστόσο, το πόδι δεν μπόρεσε να σωθεί, επειδή χρειάστηκαν έξι ώρες για να φτάσει ένα αεροσκάφος έκτακτης ανάγκης και να μεταφέρει τη γυναίκα σε νοσοκομείο στο Μαϊάμι, σύμφωνα με τη Mail.

Ένας υπάλληλος την περιέγραψε ως μια “εντυπωσιακή νεαρή γυναίκα” που μόλις είχε τρέξει έναν μαραθώνιο στην Ολλανδία την περασμένη εβδομάδα. “Ήταν ένα εξαιρετικά σπάνιο περιστατικό. Ζω εδώ 14 χρόνια και έχει υπάρξει μόνο ένα άλλο περιστατικό όπου υπήρξε δάγκωμα καρχαρία και δεν ξεριζώθηκε τίποτα“, δήλωσε στο πρακτορείο. “Είναι σοκαριστικό αυτό που συνέβη. Αισθάνομαι συντετριμμένος για εκείνη”.

Το θύμα και η φίλη της βρίσκονταν σε ιδιωτικό σκάφος κατά τη διάρκεια εκδρομής που διοργάνωσε η τοπική εταιρεία οικολογικών περιπετειών και θαλάσσιων σπορ Big Blue Collective. “Το εξαιρετικά σπάνιο και ατυχές περιστατικό που συνέβη χθες έξω από τον ύφαλο, στο οποίο ενεπλάκη ένας ψαροντουφεκάς και ένας καρχαρίας, συνέβη κατά τη διάρκεια μιας ιδιωτικής εκδρομής“, δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρείας.

Οι αρχικές αναφορές που βασίστηκαν σε δήλωση της Βασιλικής Αστυνομίας των Νήσων Τερκς και Κάικος ανέφεραν ότι η γυναίκα έκανε ψαροντούφεκο στα νερά κοντά στο Blue Haven Resort, αλλά η υπηρεσία διέγραψε αργότερα τη δήλωσή της στο Facebook. Η γυναίκα νοσηλεύεται σε σταθερή κατάσταση σε νοσοκομείο του Μαϊάμι, όπου αναμένεται να επανενωθεί με την οικογένειά της, σύμφωνα με τη Mail.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Με κάθε ιεροπρέπεια και σύμφωνα με την από αιώνων διαμορφωμένη παράδοση εορτάσθηκε, χθες, στην Ιερά Καθέδρα της Πρωτοθρόνου Εκκλησίας της Κωνσταντινουπόλεως, η Κυριακή της...

ΧΙΟΣ

Μηταράκης: Πιο αισιόδοξος μετά την επίσκεψη του κ. Ταχιάου  Ταχιάος: Όλοι οι φορείς της Χίου να συμπράξουν στην εκτέλεση των έργων Επίσκεψη στα μεγάλα...

ΧΙΟΣ

Επιστολή προς τον Υπουργό Υποδομών & Μεταφορών κ. Ταχιάο έστειλε ο Δικηγορικός Σύλλογος Χίου με αφορμή την επίσκεψή του στο νησί της Χίου. Αναλυτικά...

ΧΙΟΣ

Ξεκάθαρο μήνυμα προς τους  εργολάβους  ότι η Κυβέρνηση δεν πρόκειται να επιτρέψει πλέον καμία ολιγωρία στα υπό εκτέλεση έργα στο νησί της Χίου, έστειλε...

Advertisement