Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΔΙΕΘΝΗ

Ισπανία: Η κυβέρνηση λανσάρει εφαρμογή για να ενθαρρύνει τους άνδρες να κάνουν περισσότερες δουλειές στο σπίτι

Η ισπανική κυβέρνηση, θέλοντας να ενθαρρύνει τους άνδρες να κάνουν περισσότερες δουλειές στο σπίτι, αναπτύσσει μια δωρεάν εφαρμογή που θα καταγράφει πόσο χρόνο ξοδεύει κάθε μέλος του νοικοκυριού σε οικιακές εργασίες. Πρόκειται για μια πρωτοβουλία του υπουργείου Ισότητας της χώρας για τη βελτίωση της ισότητας των φύλων.

Η υφυπουργός ισότητας Άντζελα Ροντρίγκεζ, ανακοίνωσε τα σχέδια σε συνεδρίαση της Επιτροπής των Ηνωμένων Εθνών για την εξάλειψη των διακρίσεων κατά των γυναικών που πραγματοποιήθηκε στη Γενεύη την περασμένη Τρίτη (16/5).

«Αυτό που μας λένε οι έρευνες είναι ότι οι γυναίκες ξοδεύουν πολύ περισσότερο χρόνο στις δουλειές του σπιτιού από ό,τι οι άνδρες», δήλωσε η Ροντρίγκεζ, η οποία πρόσθεσε ότι η εφαρμογή θα επιτρέπει σε κάθε μέλος ενός νοικοκυριού να εισάγει τον χρόνο που ξοδεύει στις δουλειές του σπιτιού.

Όπως αναφέρει το CNN, το οποίο επικαλείται έρευνα του εθνικού στατιστικού ινστιτούτου της Ισπανίας που δημοσιεύθηκε τον Δεκέμβριο του 2022, το 45,9% των ερωτηθέντων γυναικών δήλωσε ότι αναλαμβάνει την πλειονότητα των οικιακών εργασιών, έναντι ποσοστού 14,9% των ανδρών.

Η Ροντρίγκεζ τόνισε ότι όλα τα είδη των εργασιών θα πρέπει να θεωρούνται δουλειές του σπιτιού, όπως για παράδειγμα τα ψώνια στο σούπερ μάρκετ.

«Όλες αυτές τις δουλειές, το ψυχολογικό φορτίο, τα επωμίζονται σχεδόν πάντα οι γυναίκες, σύμφωνα με τις έρευνες», δήλωσε.

Η εφαρμογή, η οποία θα είναι διαθέσιμη μέχρι το καλοκαίρι, θα απευθύνεται σε ζευγάρια, γονείς με παιδιά και συγκατοίκους.

Η εφαρμογή αποτελεί μέρος ενός ευρύτερου σχεδίου «συνυπευθυνότητας» της κυβέρνησης του πρωθυπουργού Πέδρο Σάντσεθ, ο οποίος ήρθε στην εξουσία το 2018 υποσχόμενος να επικεντρωθεί σε θέματα ισότητας των φύλων.

«Αυτή η νέα κυβέρνηση είναι απόλυτα προσηλωμένη στην ισότητα των φύλων. Με έχετε ακούσει να το λέω πολλές φορές: Η Ισπανία άλλαξε στις 8 Μαρτίου», είχε δηλώσει το 2018, προτού ορίσει το υπουργικό συμβούλιο το οποίο αποτελείται στην πλειοψηφία του από γυναίκες.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΛΛΑΔΑ

Το ατύχημα σημειώθηκε στην οδό Πανεπιστημίου στο κέντρο της Αθήνας όταν ένα καλώδιο κόπηκε από τρόλεϊ και έπεσε σε τουριστικό δυόροφο λεωφορείο, με αποτέλεσμα να σπάσουν τζάμια. Σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχουν 6 ελαφρά τραυματίες,...

ΧΙΟΣ

Μέσα σε μία εβδομάδα 5.970 Τούρκοι επισκέφθηκαν τη Χίο λόγω Μπαϊραμιού, εκ των οποίων οι 1.051 έλαβαν «visa express» από το Τελωνείο. Απόλυτα ικανοποιημένοι...

ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Στις εκδηλώσεις που διοργανώνει η Ιερά Μητρόπολη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου για τα 200 χρόνια από το μαρτύριο των τεσσάρων Νεομαρτύρων Αγγελή, Μανουήλ, Γεωργίου και...

ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Στην Αθήνα έφτασε νωρίς το μεσημέρι της Δευτέρας ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος στο πλαίσιο τετραήμερης επίσημης επίσκεψης, στο πλαίσιο της οποίας, αύριο, Τρίτη,...

Advertisement