Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΔΙΕΘΝΗ

Τ. Ερντογάν: Οργή για το πρωτοσέλιδο του Charlie Hebdo – «Η απάντηση θα δοθεί με το αποτέλεσμα των εκλογών»

Ο Ερντογάν γυμνός στο εξώφυλλο του σατιρικού περιοδικού «Σαρλί Εμπντό» της Γαλλίας είναι το νέο θερμό διπλωματικό μέτωπο της Άγκυρας λίγες ώρες μετά το «διπλωματικό επεισόδιο» κατά το οποίο το τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών κατηγόρησε τη Γερμανία για εσκεμμένη παρενόχληση και εκφοβισμό του τουρκικού Τύπου και κάλεσε τον Γερμανό πρέσβη στην Άγκυρα να δώσει εξηγήσεις. Αφορμή στάθηκε η έφοδος της αστυνομίας της Φρανκφούρτης στα σπίτια δύο στελεχών της τουρκικής εφημερίδας Σαμπάχ και του σταθμού AHaber. Οι δύο δημοσιογράφοι που στη συνέχεια αφέθηκαν ελεύθεροι. κατηγορούνται για επικίνδυνη διασπορά ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων, καθώς στοχοποίησαν και αποκάλυψαν στοιχεία και διευθύνσεις Τούρκων δημοσιογράφων και άλλων πολιτών, επικριτών του Ερντογάν.

Σύμφωνα με τον ανταποκριτή της ΕΡΤ, Γιάννη Μανδαλίδη, η υποθέση συνδέεται με κάποιες φωτογραφίες που δημοσιεύτηκαν σε αυτά τα μέσα και αφορούσαν φυγάδες πολιτικούς πρόσφυγες από την Τουρκία στη Γερμανία που ανήκουν στους Γκιουλενιστές, οι οποίοι κατηγορούνται για το πραξικόπημα του 2016.

Έντονη ήταν η αντίδραση της τουρκικής πλευράς και για το πρωτοσέλιδο του σατιρικού περιοδικού Σαρλί Εμπντό που δείχνει έναν Ερντογάν στην μπανιέρα να παθαίνει ηλεκτροπληξία με το μήνυμα ότι μόνο έτσι θα απαλλαγεί η χώρα.

Αποκαλώντας το περιοδικό «κουρέλι», ο προεδρικός εκπρόσωπος Ιμπραήμ Καλίν τόνισε ότι «το έθνος μας θα δώσει την καλύτερη απάντηση, με πιο δυνατή φωνή, στις 28 Μαΐου», αναφερόμενος στις επερχόμενες προεδρικές εκλογές.

Ο Διευθυντής Επικοινωνίας Φαχρετίν Αλτούν κατακεραύνωσε επίσης το περιοδικό, το οποίο εκτός των άλλων χαρακτήρισε ως κουρέλι.

«Ένα από τα πιο σημαντικά κέντρα πρόκλησης, προσβολών και βλασφημίας στα παγκόσμια μέσα ενημέρωσης, το άσχημο έντυπο Charlie Hebdo απέδειξε για άλλη μια φορά πόσο αηδιαστικό είναι με την τελευταία ηθική και απάνθρωπη καρικατούρα του προέδρου μας», είπε.

Ο Αλτούν πρόσθεσε ότι φαίνεται ότι η «μεγάλη επιτυχία» του Ερντογάν στις εκλογές της 14ης Μαΐου «έκανε και αυτούς τους στερημένους τιμής να χάσουν τον ύπνο τους, να σκορπίσουν τις αρρωστημένες διαθέσεις τους, τη μνησικακία και το μίσος τους».

Στο ίδιο ύφος ήταν και η αντίδραση του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, με ανάρτηση στο Twitter.

Ανταπόκριση: Γιάννης Μανδαλίδης

Πηγή: ertnews.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΛΛΑΔΑ

Το ατύχημα σημειώθηκε στην οδό Πανεπιστημίου στο κέντρο της Αθήνας όταν ένα καλώδιο κόπηκε από τρόλεϊ και έπεσε σε τουριστικό δυόροφο λεωφορείο, με αποτέλεσμα να σπάσουν τζάμια. Σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχουν 6 ελαφρά τραυματίες,...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Στόχος είναι η από κοινού ανάπτυξη και υλοποίηση καινοτόμων λύσεων στον τομέα της τεχνολογίας μπαταριών υψηλής τάσης για αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα (BEV). Τα αποτελέσματα...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Είναι ο δεύτερος γύρος του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Αναβάσεων και του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Αναβάσεων Ιστορικών Αυτοκινήτων, μετά την απόλυτα επιτυχημένη και εμβληματική Ριτσώνα και θα...

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Σε ηλικία 86 ετών πέθανε, σήμερα το πρωί, ο σπουδαίος ηθοποιός, Γιάννης Φέρτης, που είχε πρωταγωνιστήσει στο θέατρο, τον κινηματογράφο και την τηλεόραση. Γεννημένος...

Advertisement