Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΔΙΕΘΝΗ

O Ζελένσκι στο Βερολίνο: Συνάντηση με Σολτς – Θα τιμηθεί με το βραβείο Καρλομάγνου

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Ζελένσκι πραγματοποιεί σήμερα την πρώτη επίσκεψη στη Γερμανία από την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία. Το απόγευμα θα τιμηθεί με το Βραβείο Καρλομάγνου.

Η επίσκεψη του Ζελένσκι στη γερμανική πρωτεύουσα ξεκίνησε με πρωινό με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Φρανκ Βάλτερ Σταϊνμάιερ. Στη συνέχεια γίνεται δεκτός από τον καγκελάριο Όλαφ Σολτς με στρατιωτικές τιμές στην Καγκελαρία όπου θα ακολουθήσουν και οι συνομιλίες τους – κατ΄αρχήν μεταξύ των δύο ηγετών και στη συνέχεια με συμμετοχή των αντιπροσωπειών τους. Μετά το πέρας των συνομιλιών θα ακολουθήσει κοινή συνέντευξη τύπου.

Σολτς και Ζελένσκι θα μεταβούν στη συνέχεια στο Άαχεν στη δυτική Γερμανία. Εκεί θα απονεμηθεί στον Ζελένσκι το βραβείο Καρλομάγνου σε αναγνώριση της αντίστασης του ουκρανικού λαού στην ρωσική εισβολή. Τον πανηγυρικό της τελετής θα εκφωνήσει ο καγκελάριος Όλαφ Σολτς.

Ο ουκρανός πρόεδρος επιδιώκει την μεγαλύτερη δυνατή υποστήριξη της Γερμανίας και των δυτικών συμμάχων στην Ουκρανία τόσο στην παράδοση όπλων όσω και στις προσπάθειες ένταξης της Ουκρανίας στην ΕΕ.

Η Γερμανία αναδεικνύεται στο μεταξύ σε έναν από τους μεγαλύτερος υποστηρικτές της Ουκρανίας σε στρατιωτικό υλικό και οικονομική βοήθεια.

Εκτός από αυτά που έχει δώσει μέχρι τώρα, χθες Σάββατο η γερμανική κυβέρνηση ανήγγειλε ένα νέο πακέτο στρατιωτικής βοήθειας στην Ουκρανία ύψους 2,7 δισεκατομμυρίων ευρώ.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Μαθητές και καθηγητές από το 3ο Γυμνάσιο Χαλανδρίου «Γιώργος Σεφέρης» υποδέχτηκε σήμερα 24 Απριλίου 2024 ο Αντιπεριφερειάρχης Χίου Παντελής Βρουλής στο κτήριο της ΠΕ...

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Επίσκεψη από τον Πρόεδρο του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας, κ Παναγιώτη Κατσίβελα δέχθηκε στο Γραφείο του, σήμερα, 24 Απριλίου ο Αντιπεριφερειάρχης Χίου Παντελής Βρουλής.  Ο...

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Την Δευτέρα 22 Απριλίου 2024 κλιμάκιο της Συμμαχίας Αξιών επισκέφθηκε τον Αντιδήμαρχο Καθαριότητας και Ηλεκτροφωτισμού, κ. Αυγερινό Δημήτριο προκειμένου να ενημερωθεί για θέματα αρμοδιότητάς...

ΧΙΟΣ

Σήμερα (23-04-2024), στο πλαίσιο ερευνών για την παράνομη κατοχή, κατασκευή, χρήση, διακίνηση και εμπορία βεγγαλικών, ενόψει των εορτών του Πάσχα, αστυνομικοί της Ομάδας Πρόληψης...

Advertisement