Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΔΙΕΘΝΗ

Νέας Υόρκη: Για ανθρωποκτονία κατηγορείται πρώην πεζοναύτης που σκότωσε με κεφαλοκλείδωμα άστεγο στο μετρό

Αμερικανός πρώην πεζοναύτης, ο οποίος σκότωσε με κεφαλοκλείδωμα έναν άστεγο στο μετρό της Νέας Υόρκης, θα συλληφθεί σήμερα και θα του απαγγελθούν κατηγορίες για ανθρωποκτονία, ανακοίνωσε χθες Πέμπτη ο εισαγγελέας του Μανχάταν.

Βίντεο που έγινε viral δείχνει τον πρώην πεζοναύτη, που ταυτοποίηθηκε ως ο Ντάνιελ Πένι, να κάνει κεφαλοκλείδωμα στον 30χρονο Τζόρνταν Νίλι την 1η Μαΐου, όταν βρίσκονταν στο τρένο F του Μανχάταν. Επί πέντε λεπτά ο Νίλι βρισκόταν στο πάτωμα του βαγονιού, με τον Πένι από πάνω του να του σφίγγει τον λαιμό. Δύο άλλοι άνδρες κρατούσαν τα χέρια του θύματος, μέχρι που αυτός σταμάτησε να κινείται, ενώ άλλοι επιβάτες γύρω τους φαίνεται να είναι σε αμηχανία.

Αυτόπτης μάρτυρας δήλωσε ότι ο Νίλι είχε μπει στο βαγόνι του μετρό φωνάζοντας στους επιβάτες και ζητώντας τους κάτι να φάει ή να πιει, όμως δεν είχε επιτεθεί σε κάποιον.

Ο Νίλι πέθανε από την πίεση στον λαιμό του, δήλωσε ιατροδικαστής, με τους δικηγόρους του Πένι να επισημαίνουν ότι ο πελάτης τους δεν είχε πρόθεση να τον σκοτώσει.

Την ημέρα του συμβάντος η αστυνομία έσπευσε στο σημείο και ανέκρινε τον Πένι, χωρίς να τον συλλάβει. Χρειάστηκαν δέκα ημέρες μέχρι η εισαγγελία του Μανχάταν να αντιδράσει και να απαγγείλει κατηγορίες εναντίον του.

«Μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι ο Ντάνιελ Πένι θα συλληφθεί με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας σε δεύτερο βαθμό. Δεν μπορούμε να δώσουμε άλλες πληροφορίες μέχρι να εμφανιστεί στο δικαστήριο του Μανχάταν, κάτι που θα συμβεί αύριο», ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο εισαγγελέας του Μανχάταν Άλβιν Μπραγκ.

Ο 30χρονος Τζόρνταν Νίλι ήταν γνωστή φυσιογνωμία στη Νέα Υόρκη: ένας άστεγος Αφροαμερικανός που συνήθιζε να μιμείται τις χορευτικές φιγούρες του Μάικλ Τζάκσον μέσα σε σιδηροδρομικούς σταθμούς και συρμούς του μετρό.

Είχε συλληφθεί 42 φορές για αδικήματα όπως κλοπή, είσοδο στο μετρό χωρίς εισιτήριο, διατάραξης της τάξης και για επιθέσεις εναντίον τριών γυναικών, σύμφωνα με αμερικανικά μέσα ενημέρωσης.

Υπέφερε, όπως πολλοί άστεγοι, από ψυχολογικά προβλήματα: η μητέρα του Κρίστι Νίλι δολοφονήθηκε το 2007 από τον σύντροφό της, ο οποίος καταδικάστηκε το 2012 σε 30 χρόνια κάθειρξη. Μετά τον θάνατο της μητέρας του ο Τζόρνταν Νίλι άρχισε να αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα, όπως δήλωσε η θεία του, Κάρολιν Νίλι.

Πολλές διαδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν στο τέλος της προηγούμενης εβδομάδας με αίτημα την απόδοση δικαιοσύνης. Πολλοί από τους διαδηλωτές απέδιδαν ρατσιστικά κίνητρα στον πρώην πεζοναύτη, χαρακτηρίζοντας «λιντσάρισμα» τη μοιραία λαβή.

Η Δημοκρατική βουλευτής Αλεξάντρια Οκάσιο-Κορτέζ – που εκπροσωπεί στη Βουλή των Αντιπροσώπων περιοχές της Νέας Υόρκης όπου ζουν πολλοί Αφροαμερικανοί, όπως το Μπρονξ και το Κουίνς – τόνισε πως ο Νίλι δολοφονήθηκε και ζήτησε τον εντοπισμό και τη σύλληψη του δολοφόνου.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP, Reuters

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΧΙΟΣ

Μηταράκης: Πιο αισιόδοξος μετά την επίσκεψη του κ. Ταχιάου  Ταχιάος: Όλοι οι φορείς της Χίου να συμπράξουν στην εκτέλεση των έργων Επίσκεψη στα μεγάλα...

ΧΙΟΣ

Επιστολή προς τον Υπουργό Υποδομών & Μεταφορών κ. Ταχιάο έστειλε ο Δικηγορικός Σύλλογος Χίου με αφορμή την επίσκεψή του στο νησί της Χίου. Αναλυτικά...

ΧΙΟΣ

Ξεκάθαρο μήνυμα προς τους  εργολάβους  ότι η Κυβέρνηση δεν πρόκειται να επιτρέψει πλέον καμία ολιγωρία στα υπό εκτέλεση έργα στο νησί της Χίου, έστειλε...

ΧΙΟΣ

Σε συνέχεια των επιτυχημένων δεντροφυτεύσεων που πραγματοποιήθηκαν το περασμένο τρίμηνο, το Κοινωφελές Ίδρυμα “Μαρία Τσάκος”– Διεθνές Κέντρο Ναυτικής Έρευνας και Παράδοσης, προχωρά στην τέταρτη...

Advertisement