Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΔΙΕΘΝΗ

Google: Ανακοίνωσε νέες αλλαγές στον τρόπο αναζήτησης

Η Google παρουσίασε την Τετάρτη (10/5) ένα επικαιροποιημένο εργαλείο αναζήτησης που ενσωματώνει δυνατότητες τεχνητής νοημοσύνης (TN), καθώς σπεύδει να καλύψει το έδαφος που έχει χάσειστον αγώνα για την εισαγωγή νέων ισχυρών γλωσσικών μοντέλων στις μηχανές αναζήτησης.

«Ανασχεδιάζουμε όλα τα βασικά μας προϊόντα, συμπεριλαμβανομένης της μηχανής αναζήτησης», δήλωσε ο Σουντάρ Πιτσάι, διευθύνων σύμβουλος της μητρικής εταιρείας της Google, Alphabet.

«Με τη γενετική τεχνητή νοημοσύνη, κάνουμε το επόμενο βήμα με μια τολμηρή και υπεύθυνη προσέγγιση», πρόσθεσε.

Στο ετήσιο συνέδριό της για προγραμματιστές η Google παρουσίασε τη νέα λειτουργία που ονομάζεται «Search Generative Experience», η οποία περιλαμβάνει απαντήσεις που προέρχονται από τεχνητή νοημοσύνη.

Οι νέες δυνατότητες γενετικής τεχνητής νοημοσύνης απλοποιούν την αναζήτηση, ώστε οι χρήστες να μπορούν να κατανοήσουν ένα θέμα γρηγορότερα, να ανακαλύψουν νέες απόψεις και ιδέες και να απλοποιήσουν τη διαδικασία, αναφέρει η εταιρεία.

Στην περίπτωση της ενισχυμένης αναζήτησης η αρχική σελίδα της Google συνεχίζει να εμφανίζεται και να λειτουργεί όπως η κλασική. Εάν όμως η μηχανή αναζήτησης εντοπίσει μία ερώτηση στην οποία θα μπορούσε να απαντήσει η τεχνητή νοημοσύνη, τότε στην κορυφή των αποτελεσμάτων θα εμφανιστεί μια απάντηση που προέρχεται από την ΤΝ, ενώ πιο κάτω θα εμφανίζονται κανονικά οι σύνδεσμοι για σχετικές ιστοσελίδες.

Αν για παράδειγμα κάποιος χρήστης αναζητήσει πληροφορίες για τον καιρό του Σαν Φρανσίσκο θα λάβει την πρόγνωση του καιρού για τις επόμενες οκτώ ημέρες. Αν όμως ρωτήσει τι ρούχα να φορέσει στην συγκεκριμένη πόλη θα εμφανιστεί μια μακροσκελής απάντηση που θα προέρχεται από την τεχνητή νοημοσύνη.

Μια πρόκληση για την αξιοποίηση αυτής της τεχνητής νοημοσύνης είναι το υψηλό κόστος.

«Εμείς και άλλοι εργαζόμαστε πάνω σε διάφορους τρόπους για να μειώσουμε το κόστος με την πάροδο του χρόνου», δήλωσε σε συνέντευξή της η αντιπρόεδρος της Google, Κάθι Έντουαρντς.

Αναφορικά με τις λανθασμένες πληροφορίες που μπορεί να δώσει η τεχνητή νοημοσύνη, η Έντουαρντς δήλωσε ότι η εταιρεία δίνει προτεραιότητα στην ακρίβεια και στην αναφορά αξιόπιστων πηγών.

Προς το παρόν η λειτουργία θα είναι διαθέσιμη για τους χρήστες στις ΗΠΑ οι οποίοι θα αποκτήσουν πρόσβαση σε αυτή τις επόμενες εβδομάδες μέσω μιας λίστας αναμονής. Πρόκειται για μια δοκιμαστική φάση κατά την οποία η Google θα παρακολουθεί την ποιότητα, την ταχύτητα και το κόστος των αποτελεσμάτων αναζήτησης, δήλωσε η Έντουαρντς.

Μετά την ανακοίνωση, η τιμή των μετοχών της Alphabet αυξήθηκε κατά 4%.

ΠΗΓΗ: Reuters, Google

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Τηλεφωνική απάτη: Καινούργια κόλπα βρίσκουν οι απατεώνες προκειμένου να πάρουν χρήματα από ανυποψίαστους πολίτες της Χίου. Με αφορμή τις πρόσφατες καταγγελίες που δέχθηκε η...

ΑΠΟΨΕΙΣ

Γράφει ο Κ.Ε. Φραγκομίχαλος Σε επιστολή του (Καθημερινή 9-9-2023) με τίτλο «Η πολυκέφαλη ανομία φυτρώνει παντού» ο κ. ΄Αρης Μισούλης, αφού εκθέτει πλήθος απροκάλυπτων...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Η φετινή Ελληνική Mobility, η οποία διεξάγεται στον προαύλιο χώρο του Golden Hall και θα παραμείνει έως το Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου, έχει προσελκύσει το...

ΑΓΓΕΛΙΕΣ

Αυτά τα δύο κουτάβια βρέθηκαν εγκαταλειμμένα σε έναν κάδο απορριμμάτων, στον Ελαιώνα της Χίου. Όταν βρέθηκαν ήταν πολύ αδύναμα και φοβικά, όμως πλέον έχουν...

Advertisement