Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΔΙΕΘΝΗ

Η Ουκρανία κατηγορεί τη Ρωσία για χρήση βομβών φωσφόρου στο Μπαχμούτ (video)

Η Ουκρανία κατηγόρησε τη Ρωσία ότι επιτέθηκε στην πολιορκημένη πόλη Μπαχμούτ με πυρομαχικά φωσφόρου.

Σε πλάνα από drone που έδωσε στη δημοσιότητα ο στρατός της Ουκρανίας, το Μπαχμούτ φαίνεται να φλέγεται καθώς κάτι που φαίνεται να είναι λευκός φώσφορος πέφτει στην πόλη.

Τα όπλα λευκού φωσφόρου δεν είναι απαγορευμένα, αλλά η χρήση τους σε μη στρατιωτικές περιοχές θεωρείται έγκλημα πολέμου. Δημιουργούν πυρκαγιές που εξαπλώνονται γρήγορα και είναι πολύ δύσκολο να σβηστούν. Η Ρωσία έχει κατηγορηθεί για τη χρήση τους στο παρελθόν.

Γράφοντας στο Twitter, το υπουργείο Άμυνας της Ουκρανίας δήλωσε ότι η επίθεση με φώσφορο είχε στόχο “μη κατεχόμενες περιοχές του Μπαχμούτ με εμπρηστικά πυρομαχικά”.

Η διοίκηση των ειδικών δυνάμεων του Κιέβου πρόσθεσε ότι οι δυνάμεις της Μόσχας συνεχίζουν “να καταστρέφουν την πόλη”.

Δεν είναι σαφές πότε ακριβώς πραγματοποιήθηκε η φερόμενη επίθεση. Όμως το υλικό που έδωσε στη δημοσιότητα η Ουκρανία – το οποίο φαίνεται να έχει καταγραφεί από μη επανδρωμένο αεροσκάφος παρακολούθησης – δείχνει πολυώροφα κτίρια να έχουν τυλιχθεί στις φλόγες.

Άλλα βίντεο που αναρτήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έδειχναν φωτιές στο έδαφος.

Η Ρωσία έχει κατηγορηθεί για χρήση λευκού φωσφόρου αρκετές φορές από τότε που ξεκίνησε την εισβολή στην Ουκρανία πέρυσι, μεταξύ άλλων και κατά τη διάρκεια της πολιορκίας της Μαριούπολης στην αρχή του πολέμου.

Το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (HRW) έχει προειδοποιήσει ότι η χημική ουσία είναι “διαβόητη για τη σοβαρότητα των τραυματισμών που προκαλεί”.

Η επίθεση έρχεται μία ημέρα αφότου ο διοικητής της παραστρατιωτικής ομάδας Wagner της Ρωσίας δήλωσε ότι θα αποσύρει τις δυνάμεις του από το Μπαχμούτ στις 10 Μαΐου, σε μια διαμάχη για τον ανεφοδιασμό με πυρομαχικά.

Πηγή: BBC

Πηγή: ertnews.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Με κάθε ιεροπρέπεια και σύμφωνα με την από αιώνων διαμορφωμένη παράδοση εορτάσθηκε, χθες, στην Ιερά Καθέδρα της Πρωτοθρόνου Εκκλησίας της Κωνσταντινουπόλεως, η Κυριακή της...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Ο Όμιλος Σφακιανάκη ιδρύθηκε το 1958 και είναι ένας από τους κορυφαίους επιχειρηματικούς ομίλους πολλαπλών δραστηριοτήτων στην Ελλάδα, με κύρια έμφαση στους τομείς της...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Από τη δεκαετία του 1930 έως και σήμερα, οι περιπτώσεις των αυτοκινήτων με ανακλινόμενα φώτα είναι πάντα αξιομνημόνευτες. Βλέπετε και μόνο για αυτό το...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Στην άκρως ανταγωνιστική και συναρπαστική κατηγορία “Sports Bikes”, η BMW M 1000 RR παραμένει κυρίαρχος για τέταρτη συνεχή χρονιά. Με έναν μοναδικό συνδυασμό σπορ...

Advertisement