Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΔΙΕΘΝΗ

Δυτική Όχθη: Μία Παλαιστίνια σκοτώθηκε από τις στρατιωτικές δυνάμεις, αφού τραυμάτισε με μαχαίρι Ισραηλινό

Μία Παλαιστίνια σκοτώθηκε σήμερα (4/5) από τον ισραηλινό στρατό στο βόρειο τμήμα της κατεχόμενης Δυτικής Όχθης, αφού μαχαίρωσε έναν Ισραηλινό, ο οποίος νοσηλεύεται, ανέφεραν συγκλίνουσες πηγές.

Η Ιμάν Όντεχ, 26 ετών, σκοτώθηκε με μια σφαίρα στο στήθος, την οποία έριξαν «στρατιώτες της κατοχής στη Χουάρα», κοντά στη Ναμπλούς, επεσήμανε το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας σε σύντομη ανακοίνωσή του.

Ο ισραηλινός στρατός έκανε λόγο για επίθεση με μαχαίρι στη Χουάρα, παλαιστινιακή πόλη όπου είναι συχνά τα επεισόδια μεταξύ των κατοίκων, Εβραίων εποίκων και των ισραηλινών δυνάμεων.

Πρόσθεσε ότι «εξουδετέρωσε» τον δράστη της επίθεσης, χωρίς να δώσει άλλες διευκρινίσεις.

Η Μάγκεν Ντέιβιντ Άντομ, το αντίστοιχο του ισραηλινού Ερυθρού Σταυρού, σημείωσε ότι προσέφερε τις πρώτες βοήθειες σε έναν 20χρονο Ισραηλινό, ο οποίος δέχθηκε επίθεση με μαχαίρι. Ο άνδρας στη συνέχεια διακομίστηκε σε νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση.

«Η τρομοκράτισσα συνελήφθη», πρόσθεσε η ίδια πηγή.

Το περιστατικό αυτό σημειώθηκε αφού ο ισραηλινός στρατός σκότωσε τρεις Παλαιστίνιους μέλη της Χαμάς, οι οποίοι είχαν πυροβολήσει θανάσιμα μία Ισραηλινοβρετανή και τις δύο κόρες της τον Απρίλιο στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη όπου ζούσαν.

Στα τέλη Φεβρουαρίου, μετά τον θάνατο δύο Εβραίων εποίκων στην περιοχή της Χουάρα, δεκάδες άλλοι έποικοι πυρπόλησαν πολλά κτίρια και οχήματα, προκαλώντας την αγανάκτηση της διεθνούς κοινότητας.

Επίσης, τον Μάρτιο έποικοι επιτέθηκαν σε οικογένεια Παλαιστινίων στην περιοχή. Η ισραηλινή δικαιοσύνη, σε μια σπάνια κίνηση, τους απήγγειλε κατηγορίες για «τρομοκρατία».

Σχεδόν τρία εκατομμύρια Παλαιστίνιοι ζουν στη Δυτική Όχθη, περιοχή που κατέλαβε το Ισραήλ το 1967. Περίπου 490.000 Εβραίοι έποικοι ζουν σε οικισμούς στην περιοχή, οι οποίοι θεωρούνται παράνομοι βάσει του διεθνούς δικαίου.

Η ισραηλινοπαλαιστινιακή σύγκρουση γνωρίζει όξυνση τον τελευταίο καιρό. Από την αρχή του έτους έχουν σκοτωθεί τουλάχιστον 106 Παλαιστίνιοι, 19 Ισραηλινοί, μία Ουκρανή και ένας Ιταλός, σύμφωνα με απολογισμό του AFP που βασίζεται σε επίσημες πηγές.

Μεταξύ των νεκρών είναι από την παλαιστινιακή πλευρά μαχητές και πολίτες, ανάμεσά τους και ανήλικοι, και από την ισραηλινή κυρίως άμαχοι, εκ των οποίων ανήλικοι, και τρία μέλη της αραβικής μειονότητας.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Η BMW X5 θα είναι το πρώτο πολυτελές plug-in υβριδικό μοντέλο που θα παράγεται στη Νότια Αμερική από το τελευταίο τρίμηνο του 2024. Μετά...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Με απολύτως ισορροπημένες αναλογίες, αισθησιακή σχεδίαση με προσοχή στη λεπτομέρεια, την τελευταία γενιά MBUX και μια σειρά εκδόσεων κινητήρων και εξοπλισμού που μπορούν να...

ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κωνσταντίνος Μουτζούρης υποδέχτηκε σήμερα στην Περιφέρεια 57 μαθητές και 4 καθηγητές από το 2ο ΓΕΛ Καλυβίων, στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών...

ΧΙΟΣ

Στο πλαίσιο της Αξιολόγησης σχολικών μονάδων και στον άξονα Σχέσεις σχολείου – οικογένειας εκπονήθηκε Σχέδιο Δράσης για το Γυμνάσιο Κάμπου με θέμα: ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΩΝ...

Advertisement