Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΔΙΕΘΝΗ

Ισραήλ: Έρευνες του στρατού για δυσλειτουργία του συστήματος «Σιδηρούς Θόλος» αποκαλύπτει ισραηλινή εφημερίδα

Η ισραηλινή  εφημερίδα «Yedioth Ahronoth» αποκάλυψε ότι ο ισραηλινός στρατός ερευνά την πτώση στην απόδοση του συστήματος «Iron Dome» αφού αναχαίτισε τέσσερις στους έξι ρουκέτες που εκτοξεύτηκαν από τη Γάζα και κατευθύνθηκαν σε κατοικημένες περιοχές.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, 22 ρουκέτες εκτοξεύθηκαν από τη Λωρίδα της Γάζας το απόγευμα της Τρίτης προς γειτονικούς ισραηλινούς οικισμούς, 16 εκ των οποίων προσγειώθηκαν σε ανοιχτές περιοχές και ο Iron Dome αναχαίτισε 4.

Δύο ρουκέτες εξερράγησαν μέσα σε μια κατοικημένη περιοχή, τραυματίζοντας 5 από ένα μέσο στο τον οικισμό Sderot.

«Στην πράξη, αυτό αντιπροσωπεύει ποσοστό επιτυχίας 67% για το Iron Dome στους γύρους που εκτοξεύτηκαν από τη Γάζα το απόγευμα, που είναι χαμηλός αριθμός σε σύγκριση με τις δυνατότητες του συστήματος στους πρόσφατους γύρους κλιμάκωσης», ανέφερε η εφημερίδα.

Από τότε, η απόδοση του Iron Dome έχει μειωθεί και στην τελευταία κλιμάκωση στο νότιο Λίβανο στις 6 Απριλίου, εκτοξεύτηκαν 34 πύραυλοι στο Ισραήλ. Το σύστημα υποτίθεται ότι θα αναχαίτιζε 28 ρουκέτες – και θα επέτρεπε σε άλλους 6 να εκραγούν σε ανοιχτές περιοχές. Ωστόσο, 3 πύραυλοι (από τους 28) δεν αναχαιτίστηκαν εκείνη τη στιγμή και το ποσοστό επιτυχίας αναχαίτισης ήταν 92 %.

Οι επιδόσεις του Iron Dome μειώθηκαν κατά τις τελευταίες εκρήξεις από τη Γάζα, την Τρίτη, σε μια περίοδο που το σύστημα αεράμυνας υποτίθεται ότι θα ήταν επιχειρησιακό, στο πλαίσιο των προκαταβολικών προειδοποιήσεων πληροφοριών προς τον ισραηλινό στρατό, σύμφωνα με την ισραηλινή  εφημερίδα.

Η εκτόξευση ρουκετών ήρθε μετά την ανακοίνωση του θανάτου του κρατουμένου, Khader Adnan, ηγέτη του παλαιστινιακού κινήματος «Ισλαμική Τζιχάντ», αφού έκανε απεργία πείνας μετά τη σύλληψή του στις ισραηλινές φυλακές στις 5 Φεβρουαρίου, ως απόρριψη της σύλληψής του και τις κατηγορίες σε βάρος του.

Μετάφραση: Ουαλίντ Ελίας

Πηγή: ertnews.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κωνσταντίνος Μουτζούρης υποδέχτηκε σήμερα φοιτητές δημοσιογραφίας από το Πολιτικό ίδρυμα  Konrad – Adenauer Stiftung (KAS) της Γερμανίας, κατόπιν αιτήματος των...

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Ανακοίνωση ΛΑΣ Δήμου Χίου Δεν περιμέναμε τίποτα το διαφορετικό από το δήμαρχο της Χίου στο ταξίδι του στις ΗΠΑ, προσκαλεσμένος της ομογένειας , από...

ΧΙΟΣ

Ανακοίνωση Συλλόγου Δικαστικών Υπαλλήλων Χίου ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΣΤΙΣ 24 ΑΠΡΙΛΗ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΠΟΥ “ΚΑΤΑΡΓΕΙ” 113 ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΑΡΤΗ! ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΝΑ...

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Μαθητές και καθηγητές από το 3ο Γυμνάσιο Χαλανδρίου «Γιώργος Σεφέρης» υποδέχτηκε σήμερα 24 Απριλίου 2024 ο Αντιπεριφερειάρχης Χίου Παντελής Βρουλής στο κτήριο της ΠΕ...

Advertisement