Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΔΙΕΘΝΗ

H βασίλισσα Ελισάβετ φαίνεται πως γνώριζε ότι δημοσιογράφοι του Μέρντοκ κατασκόπευαν την οικογένειά της

Η βασίλισσα Ελισάβετ γνώριζε ότι ο δημοσιογραφικός όμιλος του Ρούπερτ Μέρντοκ στο Ηνωμένο Βασίλειο κατασκοπεύει την οικογένειά της και τους φίλους τους και εξουσιοδότησε το προσωπικό της να «τραβήξει μια γραμμή» στο θέμα, σύμφωνα με ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που δημοσιεύθηκε την Πέμπτη στο πλαίσιο αγωγής του εγγονού της πρίγκιπα Χάρι.

Ο Χάρι μηνύει την News Group Newspapers του Μέρντοκ για υποκλοπές σε κινητά τηλέφωνα και άλλες παράνομες πράξεις που, όπως λέει, διαπράχθηκαν εις βάρος του για λογαριασμό των ταμπλόιντ εφημερίδων της, της Sun και της καταργημένης πλέον News of the World, από τα μέσα της δεκαετίας του 1990 έως το 2016.

Η News Group, η οποία έχει συμβιβαστεί με περισσότερες από 1.000 υποθέσεις τηλεφωνικών υποκλοπών την τελευταία δεκαετία, προσπαθεί αυτή την εβδομάδα να απορρίψει την αγωγή του Χάρι και μια παρόμοια υπόθεση του Βρετανού ηθοποιού Χιου Γκραντ, υποστηρίζοντας ότι θα έπρεπε να είχε αναλάβει δράση νωρίτερα.

Ο Κλάιβ Γκούντμαν, ο τότε βασιλικός δημοσιογράφος της εφημερίδας News of the World, φυλακίστηκε το 2007 για παράνομη υποκλοπή τηλεφωνικών μηνυμάτων της βασιλικής οικογένειας.

Ο Χάρι, που έχει αποξενωθεί από τον πατέρα του βασιλιά Κάρολο, λέει ότι δεν κατέθεσε αγωγή νωρίτερα λόγω μιας «μυστικής συμφωνίας» μεταξύ των ανακτόρων του Μπάκιγχαμ και των στελεχών του Μέρντοκ για την προστασία της βασιλικής οικογένειας από την αμηχανία. Ο όμιλος News Group αρνείται οποιαδήποτε τέτοια συμφωνία, ενώ το παλάτι δεν έχει σχολιάσει.

Ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του 2017 από το παλάτι, το οποίο υποβλήθηκε στο δικαστήριο από τη νομική ομάδα του Χάρι και δόθηκε την Πέμπτη στη δημοσιότητα, φαίνεται να δείχνει ότι το βασιλικό προσωπικό προσπάθησε να θέσει στο αρχείο τους ισχυρισμούς περί τηλεφωνικών υποκλοπών, με την υποστήριξη της τότε βασίλισσας, η οποία πέθανε πέρυσι.

Ήταν καιρός να «τραβήξουμε μια γραμμή» κάτω από τη διαμάχη, έγραψε η διευθύντρια της βασιλικής επικοινωνίας, Σάλι Οσμάν, στον διευθύνοντα σύμβουλο της News Corp, Ρόμπερτ Τόμσον.

«Το γεγονός ότι μπορούμε να κάνουμε αυτή τη συζήτηση, με την πλήρη εξουσιοδότηση της βασίλισσας και τη γνώση της κλίμακας και της επίδρασης της πειρατείας και της παρακολούθησης στην οικογένειά της, το προσωπικό, τους συνεργάτες, τους φίλους και την οικογένειά τους, είναι σημαντικό με σκοπό την επίλυση στο εγγύς μέλλον», έγραψε η Οσμάν.

Σε άλλο μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στις αρχές του 2018, η Οσμάν ενημέρωσε τον Τόμσον και τη Ρεμπέκα Μπρουκς, επικεφαλής της θυγατρικής του Μέρντοχ στο Ηνωμένο Βασίλειο, για «μια αυξανόμενη αίσθηση απογοήτευσης εδώ από την έλλειψη αντίδρασης ή προθυμίας να συμμετάσχουν στην εξεύρεση λύσης».

Η Οσμάν είπε στην Μπρουκς σε ξεχωριστό μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του 2018 ότι υπήρχε «θεσμική όρεξη» εντός της βασιλικής οικογένειας για την επίλυση της υπόθεσης τηλεφωνικών υποκλοπών του Χάρι.

«Εξακολουθούμε να έχουμε την άποψη ότι δεν θέλουμε να εμπλακεί η υπόθεση σε νομικές διαπραγματεύσεις, αλλά θα βοηθούσε σαφώς αν οι δικηγόροι μας μιλούσαν τώρα με τους δικούς σας», έγραψε η Οσμάν.

Ο Χάρι κατέθεσε τελικά την αγωγή του το 2019.

Ο Χάρι δήλωσε ότι η NGN διευθέτησε μια αγωγή για τηλεφωνικές υποκλοπές από τον αδελφό του Γουίλιαμ «για ένα τεράστιο χρηματικό ποσό το 2020, χωρίς να ενημερωθεί το κοινό, και προφανώς με κάποια ευνοϊκή συμφωνία σε αντάλλαγμα για να πάει «ήσυχα» να το πω έτσι».

Τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ δεν τα έχουν σχολιάσει και το γραφείο του Γουίλιαμ δήλωσε ότι δεν μπορεί να σχολιάσει εν εξελίξει νομικές διαδικασίες. Το News Group έχει αμφισβητήσει την ύπαρξη «μυστικής συμφωνίας», αλλά αρνήθηκε να σχολιάσει αν συμβιβάστηκε με τον Γουίλιαμ.

Η υπόθεση είναι μία από τις τέσσερις που ο Χάρι ασκεί επί του παρόντος εναντίον βρετανικών εκδοτών, μετά τους ισχυρισμούς στο ντοκιμαντέρ του Netflix και τα απομνημονεύματά του “Spare” που κατηγορούν τα ταμπλόιντ για εκτεταμένη παράνομη δραστηριότητα και την οικογένειά του για συνεννόηση μαζί τους.

Η προκαταρκτική ακρόαση αναμένεται να ολοκληρωθεί την Πέμπτη, ενώ η δίκη θα διεξαχθεί τον Ιανουάριο, αν ο δικαστής την αφήσει να προχωρήσει. Ο Χάρι, ο οποίος ζει πλέον στην Καλιφόρνια με την οικογένειά του, δεν ήταν στο δικαστήριο, αλλά παρακολουθεί τη διαδικασία μέσω βιντεοσύνδεσης. Ο Γκραντ παρέστη αυτοπροσώπως στο δικαστήριο την Πέμπτη.

Πηγή: streetinsider.com

Πηγή: ertnews.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Παρουσιάστηκε η νέα πεζοπορική διαδρομή της Χίου «Λιθί-Αγιάσματα», μία διαδρομή 92 χιλιομέτρων η οποία βρίσκεται πλέον στη φάση της οριστικής της ολοκλήρωσης. Δημοσιογράφοι από το...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Το Piaggio Style Center δημιούργησε ένα μοντέλο στο οποίο οι συλλέκτες έχουν ήδη στραμμένο το βλέμμα τους επειδή θα κατασκευαστεί σε περιορισμένο αριθμό για...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Το δεύτερο μοντέλο που κατασκευάζεται στην πλατφόρμα Large Architecture της Mazda μετά το CX-60, το νέο CX-80 είναι το πιο ευρύχωρο αυτοκίνητο που διαθέτει...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Η Kosmocar- Volkswagen παρουσιάζει τα “Volkswagen Deals” και καθιστά την απόκτηση κάθε ετοιμοπαράδοτου μοντέλου Volkswagen πιο εύκολη από ποτέ. Με το πρόγραμμα “Volkswagen Deals”,...

Advertisement