Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΔΙΕΘΝΗ

Πρέσβης Κίνας στο Βέλγιο:Η Κίνα σέβεται την κυριαρχία, την ανεξαρτησία και την εδαφική ακεραιότητα όλων των χωρών

«Η Κίνα σέβεται την κυριαρχία, την ανεξαρτησία και την εδαφική ακεραιότητα όλων των χωρών» υπογράμμισε ο Πρέσβης της Κίνας στο Βέλγιο, Σάο Τζονμίνγκ μιλώντας στο δίκτυο LN24, μερικές ημέρες μετά τις δηλώσεις του επικεφαλής της κινεζικής αντιπροσωπείας στη Γαλλία, σχετικά με την ανεξαρτησία των πρώην σοβιετικών χωρών.

Όσον αφορά στους εμπορικούς δεσμούς της Κίνας με το Βέλγιο, σημείωσε ότι «το Βέλγιο είναι ένας σημαντικός εταίρος της Κίνας». Προσέθεσε ότι «η Κίνα είναι ο τρίτος μεγαλύτερος εμπορικός εταίρος του Βελγίου εκτός της Ευρωπαϊκής Ένωσης και το Βέλγιο είναι ο έκτος μεγαλύτερος εταίρος της Κίνας εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

«Οι κινεζικές εταιρείες που επενδύουν στο Βέλγιο, έχουν δημιουργήσει 8.500 άμεσες θέσεις εργασίας» ανέφερε ο Κινέζος Πρέσβης.

Ωστόσο, όπως επισήμανε η βελγική συμφωνία που προβλέπει τη δημιουργία μηχανισμού ελέγχου για ξένες επενδύσεις ανησυχεί τους επενδυτές. «Εδώ και αρκετά χρόνια, οι κινεζικές εταιρείες διστάζουν να επενδύσουν στο Βέλγιο» εξήγησε.

Ο Κινέζος πρέσβης αναφέρθηκε επίσης στην περίπτωση του κινεζικού μέσου κοινωνικής δικτύωσης TikTok, το οποίο όπως σημείωσε ο δημοσιογράφος θεωρείται ύποπτο για κατασκοπεία και πλέον έχει απαγορευτεί σε ομοσπονδιακό επίπεδο.
«Το TikTok είναι ένα μέσο κοινωνικής δικτύωσης όπως όλα τα άλλα. Εάν έχει προβλήματα, πρέπει να συζητήσουμε και να βρούμε λύσεις. Η διαφοροποίησή του από άλλα μεγάλα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δεν θα ήταν δίκαιη». Απάντησε ο Σάο Τζονμίνγκ.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κωνσταντίνος Μουτζούρης υποδέχτηκε σήμερα στην Περιφέρεια 57 μαθητές και 4 καθηγητές από το 2ο ΓΕΛ Καλυβίων, στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών...

ΧΙΟΣ

Ανακοίνωση Συλλόγου Δικαστικών Υπαλλήλων Χίου ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΣΤΙΣ 24 ΑΠΡΙΛΗ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΠΟΥ “ΚΑΤΑΡΓΕΙ” 113 ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΑΡΤΗ! ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΝΑ...

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Ανακοίνωση ΛΑΣ Δήμου Χίου Δεν περιμέναμε τίποτα το διαφορετικό από το δήμαρχο της Χίου στο ταξίδι του στις ΗΠΑ, προσκαλεσμένος της ομογένειας , από...

ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κωνσταντίνος Μουτζούρης υποδέχτηκε σήμερα φοιτητές δημοσιογραφίας από το Πολιτικό ίδρυμα  Konrad – Adenauer Stiftung (KAS) της Γερμανίας, κατόπιν αιτήματος των...

Advertisement