Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΔΙΕΘΝΗ

Ταϊβάν: Ο πρόεδρος της Γουατεμάλας στην Ταϊπέι  για τετραήμερη επίσημη επίσκεψη 

Ο πρόεδρος της Γουατεμάλας Αλεχάντρο Γιαματέι έφθασε σήμερα στην Ταϊβάν για επίσημη επίσκεψη με σκοπό την ενίσχυση των διπλωματικών δεσμών με τη νήσο, την οποία η χώρα του είναι μια από τις τελευταίες στον κόσμο που αναγνωρίζει διπλωματικά.

Κατά την τετραήμερη επίσκεψή του, ο κ. Γιαματέι θα μιλήσει στο κοινοβούλιο της Ταϊβάν, θα επισκεφθεί εταιρεία τεχνολογίας νότια της Ταϊπέι και θα παρευρεθεί σε εκδήλωση για την προώθηση του καφέ της Γουατεμάλας, διευκρίνισε η προεδρία της Ταϊβάν.

Χθες Κυριακή ο πρόεδρος Γιαματέι ανέφερε μέσω Twitter πως κάνει αυτό το ταξίδι για να «στείλει σε διεθνές επίπεδο το πολύ ξεκάθαρο μήνυμα» πως «οι χώρες έχουν δικαίωμα να αυτοκυβερνώνται».

Η αναγγελία αυτού του ταξιδιού προκάλεσε την άμεση αντίδραση της Κίνας, που κάλεσε την κυβέρνηση του κ. Γιαματέι να «μη βοηθάει εγκληματίες» και «να μην κινείται ενάντια στις προσδοκίες του λαού της Γουατεμάλας» για «το δικό του καλό».

Σχόλια που καταδίκασε αμέσως το υπουργείο Εξωτερικών της Ταϊβάν, που επέκρινε τις «εξαιρετικά αναιδείς τοποθετήσεις με σκοπό να προσβληθεί ο διπλωματικός μας σύμμαχος και ο αρχηγός του κράτους του».

Η επίσκεψη του κ. Γιαματέι καταγράφεται τρεις εβδομάδες μετά την περιοδεία στην κεντρική Αμερική της προέδρου της Ταϊβάν Τσάι Ινγκ-γουέν.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP

Πηγή: ertnews.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Από τη στιγμή της γέννησής του, λόγω της μυθικής οδικής συμπεριφοράς του που ανέτρεπε όλα όσα ξέραμε στο κλείσιμο του περασμένου αιώνα, το Ford...

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Η Αθήνα έχει μπει πλέον σε metal ρυθμούς, καθώς μετράμε αντίστροφα για την συναυλία των Rammstein στις 30 Μαΐου στο Ολυμπιακό Στάδιο και η...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Ο Γιόσεφ Καμπάν θα έχει συγκεκριμένη ευθύνη για την ανάπτυξη της παγκόσμιας σχεδιαστικής γλώσσας των μοντέλων της MG και έρχεται να ενταχθεί στην εταιρεία...

ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Η ακολουθία των Παθών τελέσθηκε χθες στον Ιερό Ναό του Αγίου Στεφάνου της ομωνύμου Κοινότητος στο Γεσήλκιοϊ, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Γέροντος Δέρκων κ....

Advertisement