Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΔΙΕΘΝΗ

Πολωνία: «Χτίζουμε τον ισχυρότερο στρατό στην περιοχή» λέει ο υπ. Άμυνας

Η Πολωνία χτίζει έναν από τους ισχυρότερους στρατούς στην Ευρώπη και βρίσκεται σε καλό δρόμο για να αποκτήσει τον ισχυρότερο χερσαίο στρατό στην περιοχή μέσα σε δύο χρόνια, δήλωσε την Κυριακή ο υπουργός Άμυνας, Μάριους Μπλάζακ, αναφέρει το Reuters.

Η δήλωση του υπουργού Άμυνας Μάριους Μπλάζακ, έγινε σε προεκλογική εκδήλωση έξω από την πρωτεύουσα Βαρσοβία, στο πλαίσιο στο οποίο το κυβερνών κόμμα στο οποίο ανήκει, «Νόμος και Δικαιοσύνη», αρχίζει να κάνει έκκληση στην καλή θέληση των ψηφοφόρων ενόψει των προγραμματισμένων βουλευτικών εκλογών το φθινόπωρο.

Ο υπουργός Άμυνας, ο οποίος κατέχει επίσης τη θέση του αναπληρωτή πρωθυπουργού στη δεξιά κυβέρνηση, δήλωσε στην πόλη Wolomin ότι προϋπόθεση για την απόκτηση μεγαλύτερης στρατιωτικής ισχύος είναι η διατήρηση του κόμματός του στην εξουσία.

“Εάν οι ψηφοφόροι, εάν ο λαός, μας δώσει άλλη μια εντολή, τότε μπορούμε να συναντηθούμε ξανά εδώ στο Wolomin σε δύο χρόνια και μπορώ να σας δείξω ότι ο πολωνικός στρατός θα είναι ο ισχυρότερος χερσαίας στρατός στην Ευρώπη”, δήλωσε ο Μπλάζακ, σύμφωνα με το Πρακτορείο Τύπου PAP.

Η κυβέρνηση στη Βαρσοβία υπό την ηγεσία του κόμματος Νόμος και Δικαιοσύνη είναι ένας από τους πιο ένθερμους υποστηρικτές, από πολιτική και στρατιωτική άποψη, της Ουκρανίας.

Η Πολωνία, μέλος του ΝΑΤΟ, όχι μόνο προμηθεύει τη γείτονά της με άρματα μάχης, μαχητικά αεροσκάφη και μεγάλες ποσότητες άλλων όπλων, αλλά δημιουργεί δυναμικά τον δικό της στρατό και αυξάνει τις αμυντικές δαπάνες.

Μετάφραση – Επιμέλεια: Μιχαέλα Λαμπρινίδου

Πηγή: ertnews.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΠΟΨΕΙΣ

Γράφει η Ευγενία Γάλλου Πολλές φράσεις, προερχόμενες από τα δυνατά αφηγηματικά κείμενα των Ευαγγελίων και από την υψηλή ποίηση που χαρακτηρίζει την υμνολογία της Μ....

ΧΙΟΣ

Με αφορμή τη Γιορτή της Μητέρας, το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) οργανώνει το δημιουργικό εργαστήρι «Μάνα, μητέρα, μανούλα, μαμά!» για παιδιά, ηλικίας 6...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Με γνώμονα την ασφάλεια της ναυσιπλοΐας και την ασφαλή διακίνηση των επιβατών, το Υπουργείο Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής εξέδωσε κατευθυντήριες οδηγίες προς τις ακτοπλοϊκές...

ΧΙΟΣ

Στα πλαίσια του κοινοβουλευτικού ελέγχου ο Βουλευτής Χίου ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής κ. Σταύρος Γ. Μιχαηλίδης με αφορμή την έντονη δυσαρέσκεια των ναυτικών για τις αδικαιολόγητες...

Advertisement