Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΔΙΕΘΝΗ

Κλιμακώνονται οι συγκρούσεις στο Σουδάν – Α. Κατσανιώτης: 74 Έλληνες έχουν ζητήσει να απομακρυνθούν

Τους 74 φτάνουν μέχρι στιγμής οι Έλληνες στο Σουδάν που έχουν έρθει σε επικοινωνία με τις προξενικές αρχές της χώρας μας και ζήτησαν να απομακρυνθούν, όπως δήλωσε μιλώντας στον ΣΚΑΪ 100.3 ο Υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για θέματα Απόδημου Ελληνισμού, Ανδρέας Κατσανιώτης.

Ξεκαθάρισε ότι «η επιχείρηση απομάκρυνσης αυτών των ανθρώπων θα γίνει όταν υπάρχει ασφάλεια και ασφαλής δίοδος».

Επεσήμανε πάντως ότι «αυτό δεν ξέρουμε πότε θα συμβεί αλλά είναι και πράγμα που δεν ανακοινώνονται».

Ο κ. Κατσανιώτης ανέφερε ακόμα ότι η όλη επιχείρηση απομάκρυνσης δεν θα αφορά μόνο Έλληνες, θα γίνει συντεταγμένα με ένα ευρωπαϊκό σχέδιο, υπό τον συντονισμό της Γαλλίας.

Αξίζει να σημειωθεί πως τηλεφωνική επικοινωνία με τον Αιγύπτιο ομόλογό του Σάμεχ Σούκρι είχε νωρίτερα ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας.

«Συζητήσαμε για την κατάσταση στο Σουδάν. Επισήμανα το έντονο ενδιαφέρον της Ελλάδας για τις εξελίξεις στη χώρα, στο πλαίσιο και της παρουσίας της ελληνικής ομογένειας και της ανάγκης παροχής αρωγής προς αυτήν» αναφέρει ο Ν. Δένδιας σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Υπό το φως των ανωτέρω, συζητήθηκαν επίσης, η πιθανή συνεργασία σε ενδεχόμενη επιχείρηση απεγκλωβισμού, συμπεριλαμβανομένων των Ελλήνων ομογενών, μόλις το επιτρέψουν οι συνθήκες, η ανάγκη άμεσης ανακωχής, η τήρηση αρχής μη ανάμειξης τρίτων στις εσωτερικές υποθέσεις των κρατών.

Η ΠτΔ επικοινώνησε με τον Μητροπολίτη Νουβίας και ενημερώθηκε για την κατάσταση που επικρατεί στο Χαρτούμ

Με αφορμή τις αιματηρές συγκρούσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη στο Σουδάν, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου επικοινώνησε με τον Μητροπολίτη Νουβίας Σάββα και του εξέφρασε το ενδιαφέρον και την ανησυχία της για την ασφάλεια των Ελλήνων που ζουν εκεί.

Ο Μητροπολίτης Νουβίας ευχαρίστησε την Πρόεδρο της Δημοκρατίας για την επικοινωνία και την ενημέρωσε για τη δύσκολη κατάσταση που επικρατεί στο Χαρτούμ.

Πηγή: ertnews.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΠΟΨΕΙΣ

Γράφει ο Γιάννης Ν. Παληός Η 1η Μάη  κατοχυρώθηκε ως απεργία από τους αγώνες και τις θυσίες εκατομμυρίων εργατών σε όλον τον κόσμο, στον...

ΑΠΟΨΕΙΣ

Γράφει ο Μιχαήλ Αλ. Ξυλοπόδης 29-4-2024       Στις 20 Νοεμβρίου 2017 χειρουργήθηκα στην Αγγεοχειρουργική Κλινική του Νοσοκομείου ¨Αττικόν¨, από τον Καθηγητή κ.  Ιωάννη...

ΧΙΟΣ

Μιλώντας για την Ανάσταση στον Βροντάδο της Χίου και το άρρηκτα συνδεδεμένο μαζί της έθιμο του ρουκετοπόλεμου, σύντομα αντιλαμβάνεται κανείς ότι δεν πρόκειται απλώς...

ΧΙΟΣ

Επίσκεψη στο «Σκυλίτσειο» Γενικό Νοσοκομείο της Χίου πραγματοποίησε ο βουλευτής Χίου, κ. Νότης Μηταράκης, με αφορμή τη δημιουργία της Νέας Μονάδας Μόνιμης Εμφύτευσης στην...

Advertisement