Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΔΙΕΘΝΗ

Ρωσία: Ολοκληρώθηκε η εκπαίδευση Λευκορώσων πιλότων στη χρήση πυρηνικών όπλων

Τα πληρώματα της πολεμικής αεροπορίας της Λευκορωσίας ολοκλήρωσαν την εκπαίδευσή τους για τη χρήση τακτικών πυρηνικών όπλων ως μέρος του σχεδίου της Ρωσίας να αναπτύξει τα όπλα στη σύμμαχό της Λευκορωσία εν μέσω των μαχών στη γειτονική Ουκρανία, ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Δημοίσευσε μάλιστα σχετικό βίντεο για το εκπαιδευτικό σεμινάριο στα πληρώματα των αεροσκαφών Su-25 της Λευκορωσικής αεροπορίας.

Τα ρωσικά στρατεύματα χρησιμοποίησαν το έδαφος της Λευκορωσίας για να εισέλθουν στην Ουκρανία από το βορρά τον Φεβρουάριο του 2022 και διατήρησαν παρουσία στη Λευκορωσία.

Η ανάπτυξη ρωσικών τακτικών πυρηνικών όπλων στη Λευκορωσία θα τις φέρει πιο κοντά σε πιθανούς στόχους στην Ουκρανία και μέλη του ΝΑΤΟ στην Ανατολική και Κεντρική Ευρώπη. Η Λευκορωσία μοιράζεται σύνορα μήκους 1.250 χιλιομέτρων (778 μίλια) με τα μέλη του ΝΑΤΟ τη Λετονία, τη Λιθουανία και την Πολωνία..

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν είπε ότι η κατασκευή εγκαταστάσεων αποθήκευσης τακτικών πυρηνικών όπλων θα ολοκληρωθεί στη Λευκορωσία έως την 1η Ιουλίου. Η Ρωσία βοήθησε επίσης στον εκσυγχρονισμό των πολεμικών αεροσκαφών της Λευκορωσίας για να τα προσαρμόσει ώστε να μεταφέρουν πυρηνικά όπλα και παρείχε στη χώρα πυραύλους μικρού βεληνεκούς Iskander που μπορούν να φέρουν πυρηνική κεφαλή.

Ο Πούτιν έχει τονίσει ότι η Ρωσία θα διατηρήσει τον έλεγχο των πυρηνικών όπλων που αναπτύσσονται στη Λευκορωσία, «όπως οι ΗΠΑ ελέγχουν τα τακτικά πυρηνικά τους όπλα στο έδαφος των συμμάχων τους στο ΝΑΤΟ».

Η Λευκορωσία, το Καζακστάν και η Ουκρανία είχαν σοβιετικά πυρηνικά όπλα σταθμευμένα στο έδαφός τους, αλλά τα παρέδωσαν στη Ρωσία μετά την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης το 1991.

Πηγή: Associated Press

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Παρουσιάστηκε η νέα πεζοπορική διαδρομή της Χίου «Λιθί-Αγιάσματα», μία διαδρομή 92 χιλιομέτρων η οποία βρίσκεται πλέον στη φάση της οριστικής της ολοκλήρωσης. Δημοσιογράφοι από το...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Το Piaggio Style Center δημιούργησε ένα μοντέλο στο οποίο οι συλλέκτες έχουν ήδη στραμμένο το βλέμμα τους επειδή θα κατασκευαστεί σε περιορισμένο αριθμό για...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Το δεύτερο μοντέλο που κατασκευάζεται στην πλατφόρμα Large Architecture της Mazda μετά το CX-60, το νέο CX-80 είναι το πιο ευρύχωρο αυτοκίνητο που διαθέτει...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Η Kosmocar- Volkswagen παρουσιάζει τα “Volkswagen Deals” και καθιστά την απόκτηση κάθε ετοιμοπαράδοτου μοντέλου Volkswagen πιο εύκολη από ποτέ. Με το πρόγραμμα “Volkswagen Deals”,...

Advertisement