Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΔΙΕΘΝΗ

Γερμανία: Με αστερίσκους η νομιμοποίηση της κάνναβης – Νόμιμη πλέον η κατοχή 25 γραμμαρίων

Με αστερίσκους θα είναι η πολυδιαφημισμένη αλλαγή της πολίτικής της Γερμανίας για την κανναβη. Η γερμανική κυβέρνηση έβαλε τελικά «νερό» στα σχέδιά της να νομιμοποιήσει την κάνναβη, καθώς παρουσίασε νομοθεσία που θα επιτρέψει την ιδιωτική καλλιέργεια και τη διανομή της μέσω μη κερδοσκοπικών οντοτήτων, όχι όμως και εκτεταμένες πωλήσεις της σε καταστήματα.

Η νομοθεσία προβλέπει επίσης ένα πιλοτικό πρόγραμμα για μικρό αριθμό αδειοδοτημένων καταστημάτων σε μερικές περιφέρειες ώστε να αξιολογηθούν τα αποτελέσματα που μπορεί να έχει μια εμπορική εφοδιαστική αλυσίδα ψυχαγωγικής κάνναβης στη δημόσια υγεία, την προστασία των ανηλίκων και τη μαύρη αγορά.

Θα νομιμοποιηθεί επίσης η απόκτηση και η κατοχή έως 25 γραμμαρίων ψυχαγωγικής κάνναβης για προσωπική κατανάλωση.

Μετά από συνομιλίες με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή η απόφαση

«Η προηγούμενη πολιτική για την κάνναβη απέτυχε. Τώρα πρέπει να βρούμε νέους τρόπους», δήλωσε ο υπουργός Υγείας Καρλ Λάουτερμπαχ.

Η σημερινή ανακοίνωση δημοσιοποιήθηκε αφού το Βερολίνο διεξήγαγε συνομιλίες με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή πάνω σ’ ένα έγγραφο με τα βασικά στοιχεία της πολιτικής για την κάνναβη που η γερμανική κυβέρνηση εξέδωσε τον Οκτώβριο.

Τα υπουργεία που συμμετείχαν στο σχεδιασμό της νομοθεσίας -Υγείας, Δικαιοσύνης και Γεωργίας- δεν έδωσαν κάποιο χρονοδιάγραμμα για την εφαρμογή του σχεδίου.

Πολλές ευρωπαϊκές χώρες, μεταξύ των οποίων η Γερμανία, έχουν ήδη νομιμοποιήσει την κάνναβη για περιορισμένους ιατρικούς λόγους. Άλλες έχουν αποποινικοποιήσει τη γενική χρήση της, ωστόσο δεν την έχουν νομιμοποιήσει.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Μήνυμα Δημάρχου Χίου κ. Ιωάννη Μαλαφή για τη Θύελλα Χαλκειούς Θερμά συγχαρητήρια στους παίκτες, τον προπονητή, τον Πρόεδρο και όλα τα μέλη του διοικητικού...

ΕΛΛΑΔΑ

Ενα απίστευτο ατύχημα σημειώθηκε το πρωί της Τρίτης 16/04 στην Π.Ε.Ο Κορίνθου – Άργους, στην Κόρινθο, όταν γερανός φορτηγού χτύπησε σε γέφυρα, με αποτέλεσμα...

ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Συνελήφθησαν, κατά το προηγούμενο πενθήμερο σε Λέσβο, Χίο και Σάμο, από αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Μυτιλήνης, του Αστυνομικού Τμήματος Πλωμαρίου, του Τμήματος Τροχαίας Χίου...

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Παρουσιάστηκε η νέα πεζοπορική διαδρομή της Χίου «Λιθί-Αγιάσματα», μία διαδρομή 92 χιλιομέτρων η οποία βρίσκεται πλέον στη φάση της οριστικής της ολοκλήρωσης. Δημοσιογράφοι από το...

Advertisement