Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΔΙΕΘΝΗ

Εγκλήματα πολέμου στην Ουκρανία – Έρευνα για την καταγγελία ζήτησε η Ρωσία (video)

Σάλο έχει προκαλέσει βίντεο που δείχνει φερόμενο Ρώσο στρατιώτη να αποκεφαλίζει Ουκρανό αιχμάλωτο. Το Κρεμλίνο ζητά διασταύρωση της αυθεντικότητας του και εξέφρασε τον αποτροπιασμό του, ενώ ο Ζελένσκι παρομοιάζει τονISIS με τη Μόσχα. Παράλληλα, οι συνεχιζόμενες διαρροές απόρρητων εγγράφων του Πενταγώνου για τον πόλεμο στην Ουκρανία, χαρακτηρίζονται από το Κρεμλίνο ως εσκεμμένη προσπάθεια των ΗΠΑ για αποπροσανατολισμό της Ρωσίας.

«Υπάρχει κάτι που κανείς στον κόσμο δεν μπορεί να αγνοήσει: Η ευκολία με την οποία αυτά τα κτήνη σκοτώνουν», δήλωσε ο Πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Από την πλευρά του ο Ντμίτρι Πεσκόφ, εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, σχολίασε: «Φυσικά και είναι απαίσιο, αλλά πρέπει πρώτα να ελέγξουμε την αυθεντικότητά του».

Κι ενώ η Ρωσία προχωρά σε δοκιμαστική εκτόξευση διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου εβδομάδες μετά την αναστολή της συμμετοχής της στη συνθήκη για τoν έλεγχο των πυρηνικών όπλων, οι Αμερικανοί εμφανίζονται απαισιόδοξοι όσον αφορά τη δυνατότητα των Ουκρανών να τερματίσουν γρήγορα τον πόλεμο. Αυτό προκύπτει από τη διαρροή απόρρητων εγγράφων του Πενταγώνου με τον Αμερικανό υπουργό Άμυνας Λόιντ Όστιν, πάντως να δηλώνει αισιόδοξος για την αντεπίθεση που ετοιμάζουν οι Ουκρανοί: «Οι Ουκρανοί έχουν την ικανότητα, που χρειάζεται για να συνεχίσουν με επιτυχία την αντεπίθεση».

Από την πλευρά του το Κρεμλίνο μιλάει για εσκεμμένη διαρροή από τις Ηνωμένες Πολιτείες που έχει στόχο την εξαπάτηση της Ρωσίας, ενώ υποστηρίζει επίσης ότι γνωρίζει για τη δράση εκπαιδευτών του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία μετά τη διαρροή των εγγράφων, που αναφέρουν ότι 97 μέλη ειδικών δυνάμεων από δυτικές χώρες επιχειρούν στην Ουκρανία. Πενήντα εξ αυτών φέρονται να προέρχονται από τη Βρετανία.

Δημοσιογράφος του BBC αναφέρει πως: «Είχαμε την αντίδραση του υπουργείου Άμυνας στο Ηνωμένο Βασίλειο χθες, που λέει ότι τα απόρρητα έγγραφα, που έχουν διαρρεύσει, επιδεικνύουν ένα σοβαρό επίπεδο ανακρίβειας. Δεν διευκρινίζεται ποιες πληροφορίες είναι αναληθείς».

Την ίδια ώρα, το Reuters φέρνει στο φως ένα νέο διαβαθμισμένο έγγραφο, σύμφωνα με το οποίο η Σερβία, η μόνη ευρωπαϊκή χώρα που αρνήθηκε να επιβάλει κυρώσεις στη Ρωσία μετά τη ρωσική εισβολή, συμφώνησε να προμηθεύσει με όπλα το Κίεβο ή δεν αποκλείεται να τα έχει ήδη στείλει.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες ανακοίνωσαν κυρώσεις σε επιχειρηματίες που έχουν βάση την Τουρκία.

Όπως αναφέρει σε ανταπόκρισή της από τις ΗΠΑ η Λένα Αργύρη: «Eίναι μια εξέλιξη μεγάλης σημασίας διότι για πρώτη φορά οι Αμερικανοί στέλνουν, τόσο εμφατικά, μήνυμα στην Άγκυρα ότι αν δεν αλλάξει στάση και αν δεν σταματήσει να διευκολύνει την Ρωσία θα έρθουν πολύ χειρότερα.

Είναι κοινό μυστικό στην Ουάσιγκτον, από τότε που άρχισε ο πόλεμος, ότι η Τουρκία παίζει καθοριστικό ρόλο στην παράκαμψη των κυρώσεων και στην παροχή τεχνολογίας που είναι απαραίτητη στον Πούτιν, αλλά σήμερα βλέπουμε ότι οι Αμερικανοί πέρασαν από τις προειδοποιήσεις και τις συστάσεις πίσω από κλειστές πόρτες, στην πράξη και επέβαλαν κυρώσεις σε τέσσερις τουρκικές εταιρείες και ιδιώτες για παραβίαση των κυρώσεων και του ελέγχου εξαγωγών εναντίον της Ρωσίας και για διαμεσολαβητικό ρόλο στην παροχή τεχνολογίας, εξαρτημάτων και ανταλλακτικών αμερικανικής προέλευσης. Πληροφορίες αναφέρουν ότι έπεται συνέχεια».

Επιμέλεια: Eυγενία Μυρίδου

Πηγή: ΕΡΤ

Πηγή: ertnews.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΧΙΟΣ

Μιλώντας για την Ανάσταση στον Βροντάδο της Χίου και το άρρηκτα συνδεδεμένο μαζί της έθιμο του ρουκετοπόλεμου, σύντομα αντιλαμβάνεται κανείς ότι δεν πρόκειται απλώς...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Οι αρχές αυτές έχουν να κάνουν με τη λειτουργικότητα, τη γοητεία, τη χρηστικότητα και την περιβαλλοντική υπευθυνότητα του νέου SUV της Volvo. Η επιτροπή...

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Δήμος Χίου και Σύλλογος Ενοικιαζόμενων Δωματίων ενώνουν δυνάμεις και διοργανώνουν ένα διήμερο τουρνουά φιλικών γυναικείων αγώνων βόλεϊ μεταξύ της Karsiyaka, της Altay, του Νηρέα...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Η DFSK ιδρύθηκε το 2003, ως μια κοινοπραξία της της Dongfeng Motor Corporation και του Sokon Group (σήμερα γνωστό ως Seres Group). Η εταιρεία...

Advertisement