Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΔΙΕΘΝΗ

Tesla: Γιγαντιαίο εργοστάσιο παραγωγής μπαταριών μεγάλης αποθήκευσης θα ανοίξει στη Σαγκάη

Η αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία Tesla ανακοίνωσε ότι θα ανοίξει ένα νέο εργοστάσιο στην ανατολική κινεζική μεγαλούπολη της Σαγκάης για να παράγει τα «Megapacks», μπαταρίες αποθήκευσης ενέργειας που χρησιμοποιούνται για τη σταθεροποίηση των δικτύων ηλεκτροδότησης και την αποφυγή διακοπών ρεύματος.

Συγκεκριμένα, το νέο εργοστάσιο της Tesla στη Σαγκάη θα έχει δυναμικότητα παραγωγής περίπου δέκα χιλιάδων «Megapacks» κάθε χρόνο, όπως αποκαλύπτει η εταιρεία στον επίσημο λογαριασμό της στο Twitter, του οποίου ιδιοκτήτης είναι πλέον ο  Έλον Μασκ  όπως και της Tesla.

Το επίσημο κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhua τόνισε ότι οι εργασίες του λεγόμενου «μεγα εργοστασίου» θα ξεκινήσουν το τρίτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους, με σκοπό να ξεκινήσει η παραγωγή -και η πώλησή του παγκοσμίως- το δεύτερο τρίμηνο του 2024.

Η Tesla έχει ήδη ένα από αυτά τα «μεγαεργοστάσια» στο Lathrop (Καλιφόρνια, Ηνωμένες Πολιτείες), όπου κατασκευάζει περίπου 10.000 μπαταρίες κάθε χρόνο, που ισοδυναμεί με αποθήκευση περίπου 40 γιγαβατώρων (GWh).

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα της εταιρείας, κάθε «Megapack» μπορεί να αποθηκεύσει περισσότερες από 3 μεγαβατώρες (MWh) ενέργειας, «αρκετή για να τροφοδοτήσει κατά μέσο όρο 3.600 σπίτια για μία ώρα».

Το 2019, η Tesla άνοιξε το πρώτο της «γιγαεργοστάσιο» εκτός των Ηνωμένων Πολιτειών στη Σαγκάη, ένα εργοστάσιο από το οποίο κατασκευάστηκαν περισσότερα από 710.000 οχήματα το 2022 , το οποίο, σύμφωνα με την επίσημη εφημερίδα Global Times, αντιπροσωπεύει λίγο περισσότερο από τις μισές πωλήσεις της σε παγκόσμιο επίπεδο.

Από το 2019, η αμερικανική εταιρεία αύξησε τις επενδύσεις της στη ζώνη ελεύθερου εμπορίου Lingang, την περιοχή της Σαγκάης όπου εδρεύει οι δραστηριότητές της, επεκτείνοντας την παραγωγή του «gigafactory» της και χτίζοντας πρόσθετες εγκαταστάσεις, όπως μια μονάδα παραγωγής για τους «υπερσυμπιεστές» της. “. για ηλεκτρικά οχήματα, σημειώνει το Xinhua.

Αναμένεται ότι, με το άνοιγμα του νέου εργοστασίου Tesla, η αξία του βιομηχανικού κόμβου στην περιοχή αυτή θα ξεπεράσει τα 100 δισεκατομμύρια γιουάν (13,341 δισεκατομμύρια ευρώ), δήλωσε τοπικός αξιωματούχος σε δηλώσεις που επικαλείται το κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων.

Πηγή: EFE

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΕΡΓΑ

Οι πιο γρήγορες πτήσεις διαρκούν από 2 έως 20 λεπτά στον αέρα, με μία από αυτές να πραγματοποιείται πάνω από τα νερά του Αιγαίου....

ΧΙΟΣ

Ο Δήμος Χίου ενημερώνει ότι στα πλαίσια του έργου «Βελτίωση Ασφαλείας Οδών Δήμου Χίου», θα ξεκινήσει εργασίες στις παρακάτω οδούς: Α) Τμήμα της οδού...

ΧΙΟΣ

ΣΑΒΒΑΤΟ – ΚΥΡΙΑΚΗ 27-28/4/2024 SATURDAY – SUNDAY 27-28/4/2024 ΚΑΡΥΕΣ ΧΙΟΣ – KARIES VILLAGE CHIOS  Ημέρα  Δράση  Ώρα  Τοποθεσία Πέμπτη 25/4/2024  Συνέντευξη Τύπου  12:00  Αίθουσα...

ΧΙΟΣ

Ανακοίνωση ΠΕΣ-ΝΑΤ Χίου για την εργατική Πρωτομαγιά Με ιδιαίτερη ικανοποίηση διαβάσαμε την απόφαση της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (Π.Ν.Ο) και των Ναυτεργατικών Σωματείων για την...

Advertisement